Вернуться назад Распечатать

Як зварити манку на молоці?

Як зварити манку на молоці?
Манну кашу можна віднести до тих страв, які мають як вірних прихильників, так і затятих ненависників, навідріз відмовляються від вживання цієї страви в будь-якому вигляді. Для тих, хто відноситься до числа перших або просто бажає приготувати страву для свого малюка і поважають його смак домочадців, ми розповімо як правильно зварити манку на молоці без грудок і запропонуємо пропорції компонентів для отримання різної її текстури.

Як зварити рідку манку на молоці?


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 210 мл;

  • крупа манна – 1 ст. ложка без гірки;

  • вершкове масло – 20 г або по смаку;

  • цукровий пісок – 20 г або по смаку;

  • кухонна сіль – 1 маленька щіпка.


  • Приготування
    Перед тим, як наливати в каструлю молоко, обполіскуємо її стінки і дно крижаною водою. Дана попередня процедура не дасть молока пригоріти під час закипання і зіпсувати тим самим смак каші. Отже, прогріваємо незбиране молоко до кипіння, додаємо цукровий пісок і сіль і перемішуємо, щоб всі кристали розчинилися. Тепер необхідну кількість манної крупи засипаємо тонкою цівкою в кипляче вже солодке молоко і безперервно інтенсивно розмішуємо його в цей момент. Таким чином вдасться уникнути утворення в каші манних грудок і зробить її структуру максимально однорідною.
    Деякі господині рекомендують змочувати манну крупу в одній каструлі, а потім заливати її підігрітим в іншій ємності до кипіння молоком, продовжуючи приготування, помінявши ємності місцями. Вважається, що таким чином грудки також не утворюються. Але навіть і в цьому випадку не нехтуємо рекомендацією безперервно розмішувати молоко з манною крупою на початковому етапі після злиття.
    Варимо вміст посуду протягом п'яти-семи хвилин, а потім знімаємо з вогню, додаємо масло вершкове і подаємо до столу.
    При таких пропорціях отримуємо досить рідку консистенцію манної каші.

    Як смачно зварити густу манку на молоці?


    Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 210 мл;

  • крупа манна – 1 ст. ложка з гіркою або 2 без гірки;

  • вершкове масло – 20 г або по смаку;

  • цукровий пісок – 20 г або по смаку;

  • кухонна сіль – 1 маленька щіпка.


  • Приготування
    Манки необхідно в даному випадку додати вдвічі або втричі більше, залежно від бажаної консистенції страви.
    Для середньої густоти буде достатньо і однієї столової ложки манки з гіркою на 200 мілілітрів молочної основи. Якщо ж вам необхідно отримати більш густу текстуру манної каші, кількість манної крупи додатково збільшуємо.
    Також як і у випадку з рідкою кашею виливаємо молоко в зволожену крижаною водою каструлю і ставимо на плиту. Даємо молока закипіти, розчиняємо в ньому цукор і сіль і додаємо тонкою цівкою манну крупу, безперервно інтенсивно розмішуючи масу при цьому.
    Варимо манну кашу на самому малому вогні, періодично помішуючи, протягом семи хвилин, а потім викладаємо в тарілку і подаємо, поклавши в тарілку шматочок вершкового масла.
    Наведемо заради справедливості ще кілька способів, з допомогою яких можна домогтися однорідної текстури манної каші без домішки грудочок. Багато господинь просто змішують манну крупу з невеликою кількістю холодної води, а потім вводять отриману масу в кипляче молоко, інтенсивно розмішуючи його при цьому. Чимало також прихильників приготування манної каші таким способом, де відразу ж всі компоненти закладаються в холодне молоко, а потім варяться при безперервному помішуванні до готовності.
    Як зварити манку на молоці?

    Як зварити манку на молоці дитині?


    Для дітей у віці від трьох років манна каша готується також як і для дорослих. Тут лише слід враховувати переваги дитини по густоті страви. Якщо таких немає, то середня консистенція, про яку ми згадували в попередньому рецепті, буде оптимальним варіантом. Можна додатково доповнити кашу свіжими або консервованими ягодами з варення .
    Для приготування каші діткам до трьох років незбиране молоко бажано розбавляти наполовину водою, цукор не використовувати зовсім або підсолодити блюдо зовсім небагато, зменшивши також і кількість вершкового масла.