Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити манку на молоці дитині?

Як зварити манку на молоці дитині?

23-09-2016, 10:33
379
Як зварити манку на молоці дитині?
Для тих, хто бажає приготувати смачну манку для свого малюка, ми розповімо, як її правильно зварити на молоці.
Для каші, призначеної спеціально для діток, молоко бажано розбавляти водою, цукор не додавати зовсім або підсолодити зовсім небагато, зменшивши до того ж і кількість масла.

Як варити молочну манну кашу дитині?


Інгредієнти:

  • манка – 95 г;

  • молоко незбиране – 110 мл;

  • кип'ячена вода – 110 мл;

  • цукор;

  • масло – 5 р.


  • Приготування
    Спершу підготуйте всі інгредієнти. Молоко розведіть водою, закип'ятіть, всипте манну крупу і, не припиняючи помішувати, дайте покипіти масі хвилини 3. Тепер акуратно зніміть з плити і загорніть каструльку в рушник на 15 хвилин. За цей період крупа максимально розбухне і дійде до готовності. Тільки тепер можете викладати її в тарілку, додати масло, за бажанням цукор і перемішати.
    Якщо ваш малюк погано їсть, то спробуйте зацікавити його, прикрасивши страву солодкими натуральними сиропами. Наприклад, з варення зробіть малюнки – сонечко або квіточку. Або наповнивши кашку корисними шматочками свіжих фруктів або ягід.

    Як зварити рідку манку на молоці дитині?


    Для однорічних малят кашка вариться більш рідка, саме такий рецепт описаний нижче. Зі складу за бажанням можна виключити масло і цукор.
    Інгредієнти:

  • молоко не жирне або розбавлене водою – 225 мл;

  • крупа манна – 75 г;

  • сільське масло – 25 г;

  • цукор – 25 г;

  • маленька щіпка солі.


  • Приготування
    Спершу обполосніть стінки і дно каструльки крижаною водою. Ця процедура не дозволить молоку пригоріти при закипанні і зіпсувати смак каші.
    Отже, доведіть молоко до кипіння, додайте цукор і сіль і перемішайте, щоб кристали розчинилися. Тепер манну крупу всипайте тоненькою цівкою в кипляче молоко і інтенсивно перемішувати, не перериваючись, щоб уникнути утворення грудок і зробити консистенцію однорідної.
    Як зварити манку на молоці дитині?
    Деякі кулінари рекомендують замочувати крупу в окремій каструлі, а потім заливати її киплячим молоком, таким чином продовжуючи варити. Вважається, що таким чином грудочки точно не утворюються. Хоча і в цьому варіанті безперервно заважати молоко з крупою обов'язково необхідно.
    Варіть кашу протягом п'яти хвилин, а потім зніміть з вогню, додайте масло і подавайте до столу, попередньо охолодивши.
    За даним рецептом манна каша виходить досить рідким, але її також можна наповнити цікавими смаками, в рамках дозволеного меню вашого малюка.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Скільки манку варити для дитини?
    Скільки манку варити для дитини?
    Сьогодні все частіше можна почути про шкоду манної каші, ніж про користь, але наші матусі продовжують готувати її для своїх діток. Далі опишемо, як
    Як манку варити дитині 8 місяців?
    Як манку варити дитині 8 місяців?
    І хоча суперечки з приводу корисності манної каші для малюків, як і раніше не вщухають, наші дітки її всі так люблять і їдять із задоволенням.
    Як зварити манку на молоці?
    Як зварити манку на молоці?
    З рекомендацій, детально описаних у статті, ви дізнаєтеся, як правильно зварити звичайну манку на молоці. Далі розповімо, як зробити улюблене блюдо
    Як зварити манку?
    Як зварити манку?
    У приготуванні манки немає нічого складного і з цією кашею, напевно, впорається кожен кулінар. Далі опишемо різні способи її приготування і
    Як зварити манну кашу?
    Як зварити манну кашу?
    У приготуванні звичайної манки немає нічого складного. Однак каша виходить не у всіх смачною. Далі опишемо кілька абсолютно різних варіантів цієї
    Як правильно варити манну кашу?
    Як правильно варити манну кашу?
    Щоб ваші близькі любили манну кашу, потрібно навчитися правильно її готувати, інакше можна надовго відбити охоту до цієї страви. Найголовніше в