» » Чим відрізняється холодець від холодцю?

Чим відрізняється холодець від холодцю?

Чим відрізняється холодець від холодцю?
Багато абсолютно переконані в тому, що холодець і холодець є одним і тим же блюдом, а різниця тільки в назві, закріпленому територіально за різними регіонами. Ми, напевно, сьогодні розчаруємо і кілька здивуємо прихильників цієї теорії, бо будемо говорити про відмінності холодцю від холодцю. Адже насправді вони дійсно є в складі компонентів, так і в процесі приготування і навіть подачі.

У чому різниця між холодцем і холодцем?


Для приготування класичного холодцю використовують відразу кілька сортів м'яса. Основним желюючою компонентом є свинячі ноги, вуха і гомілку, а іноді додають також суглоби яловичі. В якості м'ясної наповнення страви виступає тушка півня або курки, бажано домашньої. Варка включає в себе три етапи. На першому у воду закладають компоненти, які надають холодцю в'язкість - це гомілки, ноги, суглоби, кістки, а в другу чергу, приблизно через дві години, додають інше м'ясо. Загальна тривалість приготування холодцю близько шести годин. За годину до закінчення всього процесу варіння до м'ясних компонентів додають вимиті корені, частіше це морква, рідше – петрушка, а також ріпчасті цибулини разом з лушпинням. На цьому ж етапі кидають лаврове листя , перець і сіль.
По готовності відокремлене від кісток м'ясо укладають в ємкості, заливають процідженим бульйоном і дають застигнути в прохолодному місці.
На відміну від холодцю холодець готують тільки з яловичини. Додавання інших сортів м'яса при цьому не допустимо. Варять дане блюдо в один прийом, закладаючи яловичі ноги, хвости, гомілки і суглоби для студености, а м'якоть яловичини в якості м'ясної наповнення. Тривалість варіння холодцю приблизно вісім-дев'ять годин, що набагато довше, ніж у холодцю. За рахунок цього результат бульйону набагато темніше і насиченішим. Для додання додаткових смакових якостей, у даному випадку, як правило, не використовуються коріння і цибулю. Для цього в зварений гарячий бульйон, з якого вже витягли для сортування та подрібнення м'ясні компоненти, додають видавлений або перетертий часник і дають настоятися протягом півгодини під кришкою. Дуже часто бульйон для холодцю освітлюють яєчним білком з лимонним соком.
Насправді зараз рідко можна зустріти автентичний варіант того чи іншого блюда. Як правило, всі
Чим відрізняється холодець від холодцю?
рецепти поєднують в собі два варіанти, що ніяк не позначається на смаку, а частіше навпаки. І визначити класичний варіант можуть тільки справжні гурмани.

Чим відрізняється холодець, холодець і заливне?


Крім холодцю і холодцю досить часто зустрічається холодець. Тепер визначимо, яка ж різниця між цією стравою, холодцем та холодцем. Холодець по суті своїй - це відварене м'ясо зі спеціями, залите прозорим бульйоном або водою з желатином . Для гарної композиції до м'яса додають шматочки свіжих овочів і розрізані яйця. Для приготування заливного потрібно значно менше часу, але і смак страви набагато менш насичений.
Додав: admin | 1-03-2016, 20:16
Переглядів: 275