Страви з кукурудзяної крупи
Страви з кукурудзяної крупи не обмежуються однією лише кашею. Заваривши таку крупу, в наслідок, їй можна дати застигнути, щоб нарізати на невеликі порції і обсмажити, або використовувати як заміну в борошні рецепти пирогів, піци і оладок. Ми поділимося з вами кількома цікавими варіантами рецептів, які припадуть до смаку навіть тим, чиї відносини з кукурудзяною крупою не склалися.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа - 115 г;
борошно - 75 г;
розпушувач - 5 г;
цукор - 135 г;
йогурт - 115 г;
яєчні білки - 2 шт.;
яйця - 2 шт.;
оливкова олія - 55 мл;
вершкове масло - 45 г;
лимонна цедра - 1 ст. ложка;
сік апельсина і лимона - по 15 мл;
фініки - 135 г;
цукровий пісок - 45 р.
Приготування
З'єднайте сухі складові: кукурудзяну крупу, борошно і розпушувач разом. Цілі яйця, а також яєчні білки збийте з цукром близько 4 хвилин, поки маса не перетвориться в білястий крем. Зменшіть швидкість ходу міксера і поступово влийте обидва види масла. Додайте йогурт, цедру і цитрусовий сік. Змішайте всі з сухими складовими.
Дно форми для випікання промаслите і викладіть на нього шматочки фініків. Залийте все тестом і залиште форму в духовій шафі на півгодини при 180 градусах. Охолоджений пиріг подавайте з морозивом.
Інгредієнти:
вершкове масло - 85 м;
цукор - 75 г;
яйце - 1 шт.;
цедра і сік 1 лимона;
кукурудзяна крупа - 135 г;
пшеничне борошно - 115 г;
розпушувач - 5 р.
Приготування
Размягчив масло, збийте його з цукром в білястий крем. Додайте до кремової маси яйце, цедру і цитрусовий сік. Окремо змішайте сухі компоненти і додайте їх до масляного крему. Отриману масу залиште охолонути близько однієї години, а потім розділіть її і скачайте в невеликі кульки (діаметр - близько 3 см). Злегка прbплюсніть печиво руками, а потім залиште в розігрітій до 175 градусів духовці 20 хвилин.
Якщо ви не вирішили, що можна приготувати з кукурудзяної крупи в нинішньому сезоні, то зупиніть свою увагу на рецепти гарячих супів. Цей крем-суп містить у своєму складі не тільки поленту, але і солодкі зерна кукурудзи, а також сир – ідеальне поєднання.
Інгредієнти:
консервована кукурудза - 2 банки;
ріпчаста цибуля - 85 м;
часник - 2 зубки;
кукурудзяна крупа - 95 г;
молоко - 980 мл;
вершкове масло - 45 г;
томати - 175 г;
жменя зелені петрушки;
тертий сир - 165 г;
вершки - 95 мл
Приготування
Відваріть кукурудзяну крупу, слідуючи вказівкам на упаковці. Для супу спасеруйте шматочки цибулі і змішайте його з часниковим пюре. До засмажки додайте томати і дайте їм розм'якнути. Слідом відправте зерна консервованої кукурудзи і залийте все молоком. Коли молоко дійде до кипіння, пюрируйте всі інгредієнти до однорідності, додавши кукурудзяну кашу. Протріть суп через сито для однорідності, додайте тертий сир з вершками і поверніть назад на вогонь. Дайте супу загуснути і відразу сервіруйте блюдо, посипавши сухарями або горішками.
Класичний рецепт з кукурудзяної крупи – каша, яка є ідеальним гарніром до тушкованого м'яса і овочевим рагу.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа - 115 г;
курячий бульйон - 960 мл;
молоко - 470 мл;
тертий сир - 65 р.
Приготування
Змішайте молоко зі склянкою бульйону, залиште до закипання і всипте кукурудзяну крупу. Помішуючи, дочекайтеся практично повного вбирання вологи, а потім починайте підливати по склянці бульйону. Варіть крупу 3-4 хвилини, потім змішайте з сиром і серверуйте, в іншому випадку кукурудзяна крупа застигне і повернути її колишню консистенцію буде важко.
Страви з кукурудзяної крупи: рецепт пирога з інжиром
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте сухі складові: кукурудзяну крупу, борошно і розпушувач разом. Цілі яйця, а також яєчні білки збийте з цукром близько 4 хвилин, поки маса не перетвориться в білястий крем. Зменшіть швидкість ходу міксера і поступово влийте обидва види масла. Додайте йогурт, цедру і цитрусовий сік. Змішайте всі з сухими складовими.
Дно форми для випікання промаслите і викладіть на нього шматочки фініків. Залийте все тестом і залиште форму в духовій шафі на півгодини при 180 градусах. Охолоджений пиріг подавайте з морозивом.
Печиво з кукурудзяної крупи
Інгредієнти:
Приготування
Размягчив масло, збийте його з цукром в білястий крем. Додайте до кремової маси яйце, цедру і цитрусовий сік. Окремо змішайте сухі компоненти і додайте їх до масляного крему. Отриману масу залиште охолонути близько однієї години, а потім розділіть її і скачайте в невеликі кульки (діаметр - близько 3 см). Злегка прbплюсніть печиво руками, а потім залиште в розігрітій до 175 градусів духовці 20 хвилин.
Суп з кукурудзяної крупи - рецепт
Якщо ви не вирішили, що можна приготувати з кукурудзяної крупи в нинішньому сезоні, то зупиніть свою увагу на рецепти гарячих супів. Цей крем-суп містить у своєму складі не тільки поленту, але і солодкі зерна кукурудзи, а також сир – ідеальне поєднання.
Інгредієнти:
Приготування
Відваріть кукурудзяну крупу, слідуючи вказівкам на упаковці. Для супу спасеруйте шматочки цибулі і змішайте його з часниковим пюре. До засмажки додайте томати і дайте їм розм'якнути. Слідом відправте зерна консервованої кукурудзи і залийте все молоком. Коли молоко дійде до кипіння, пюрируйте всі інгредієнти до однорідності, додавши кукурудзяну кашу. Протріть суп через сито для однорідності, додайте тертий сир з вершками і поверніть назад на вогонь. Дайте супу загуснути і відразу сервіруйте блюдо, посипавши сухарями або горішками.
Полента з кукурудзяної крупи – рецепт
Класичний рецепт з кукурудзяної крупи – каша, яка є ідеальним гарніром до тушкованого м'яса і овочевим рагу.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте молоко зі склянкою бульйону, залиште до закипання і всипте кукурудзяну крупу. Помішуючи, дочекайтеся практично повного вбирання вологи, а потім починайте підливати по склянці бульйону. Варіть крупу 3-4 хвилини, потім змішайте з сиром і серверуйте, в іншому випадку кукурудзяна крупа застигне і повернути її колишню консистенцію буде важко.
Рекомендуємо добрі рецепти
Каша з кукурудзяної крупи - рецепт
З приготуванням простий кукурудзяної каші, напевно, впорається кожна господиня, а от як її урізноманітнити та зробити більш смачною? Пропонуємо
Кукурудзяна крупа - рецепти приготування
З кукурудзяної крупи насправді можна приготувати безліч простих, вельми оригінальних і неодмінно корисних страв. Далі запропонуємо два варіанти
Як варити кукурудзяну кашу на воді?
Напевно кожен впорається з приготуванням кукурудзяної каші на воді. Однак, скориставшись запропонованими далі рецептами, можна зробити неймовірно
Як зварити кукурудзяну кашу?
Важливо, щоб у раціоні були присутні всілякі каші, і для різноманітності можна ввести це блюдо на основі кукурудзяної крупи. Пропонуємо два базових
Кукурудзяна каша на воді
Кукурудзяну кашу готують не тільки на молоці, але і на воді. Так-так, ви не помилилися. Більш того, приготована таким чином, вона виходить дуже
Кукурудзяна каша для дітей
Кукурудзяна крупа - недорогий продукт. Але звичайна каша, приготовлена з неї не завжди подобається дітям. Пропонуємо вам кілька цікавих і простих