Страви з кукурудзяної крупи не обмежуються однією лише кашею. Заваривши таку крупу, в наслідок, їй можна дати застигнути, щоб нарізати на невеликі порції і обсмажити, або використовувати як заміну в борошні рецепти пирогів, піци і оладок. Ми поділимося з вами кількома цікавими варіантами рецептів, які припадуть до смаку навіть тим, чиї відносини з кукурудзяною крупою не склалися.
Страви з кукурудзяної крупи: рецепт пирога з інжиром
Інгредієнти: кукурудзяна крупа - 115 г; борошно - 75 г; розпушувач - 5 г; цукор - 135 г; йогурт - 115 г; яєчні білки - 2 шт.; яйця - 2 шт.; оливкова олія - 55 мл; вершкове масло - 45 г; лимонна цедра - 1 ст. ложка; сік апельсина і лимона - по 15 мл; фініки - 135 г; цукровий пісок - 45 р. Приготування З'єднайте сухі складові: кукурудзяну крупу, борошно і розпушувач разом. Цілі яйця, а також яєчні білки збийте з цукром близько 4 хвилин, поки маса не перетвориться в білястий крем. Зменшіть швидкість ходу міксера і поступово влийте обидва види масла. Додайте йогурт, цедру і цитрусовий сік. Змішайте всі з сухими складовими.
Дно форми для випікання промаслите і викладіть на нього шматочки фініків. Залийте все тестом і залиште форму в духовій шафі на півгодини при 180 градусах. Охолоджений пиріг подавайте з морозивом.
Печиво з кукурудзяної крупи
Інгредієнти: вершкове масло - 85 м; цукор - 75 г; яйце - 1 шт.; цедра і сік 1 лимона; кукурудзяна крупа - 135 г; пшеничне борошно - 115 г; розпушувач - 5 р. Приготування Размягчив масло, збийте його з цукром в білястий крем. Додайте до кремової маси яйце, цедру і цитрусовий сік. Окремо змішайте сухі компоненти і додайте їх до масляного крему. Отриману масу залиште охолонути близько однієї години, а потім розділіть її і скачайте в невеликі кульки (діаметр - близько 3 см). Злегка прbплюсніть печиво руками, а потім залиште в розігрітій до 175 градусів духовці 20 хвилин.
Суп з кукурудзяної крупи - рецепт
Якщо ви не вирішили, що можна приготувати з кукурудзяної крупи в нинішньому сезоні, то зупиніть свою увагу на рецепти гарячих супів. Цей крем-суп містить у своєму складі не тільки поленту, але і солодкі зерна кукурудзи, а також сир – ідеальне поєднання.
Інгредієнти: консервована кукурудза - 2 банки; ріпчаста цибуля - 85 м; часник - 2 зубки; кукурудзяна крупа - 95 г; молоко - 980 мл; вершкове масло - 45 г; томати - 175 г; жменя зелені петрушки; тертий сир - 165 г; вершки - 95 мл Приготування Відваріть кукурудзяну крупу, слідуючи вказівкам на упаковці. Для супу спасеруйте шматочки цибулі і змішайте його з часниковим пюре. До засмажки додайте томати і дайте їм розм'якнути. Слідом відправте зерна консервованої кукурудзи і залийте все молоком. Коли молоко дійде до кипіння, пюрируйте всі інгредієнти до однорідності, додавши кукурудзяну кашу. Протріть суп через сито для однорідності, додайте тертий сир з вершками і поверніть назад на вогонь. Дайте супу загуснути і відразу сервіруйте блюдо, посипавши сухарями або горішками.
Полента з кукурудзяної крупи – рецепт
Класичний рецепт з кукурудзяної крупи – каша, яка є ідеальним гарніром до тушкованого м'яса і овочевим рагу.
Інгредієнти: кукурудзяна крупа - 115 г; курячий бульйон - 960 мл; молоко - 470 мл; тертий сир - 65 р. Приготування Змішайте молоко зі склянкою бульйону, залиште до закипання і всипте кукурудзяну крупу. Помішуючи, дочекайтеся практично повного вбирання вологи, а потім починайте підливати по склянці бульйону. Варіть крупу 3-4 хвилини, потім змішайте з сиром і серверуйте, в іншому випадку кукурудзяна крупа застигне і повернути її колишню консистенцію буде важко.