Кукурудзяна крупа - рецепти приготування
Кукурудзяна крупа є неймовірно цінним продуктом і її неодмінно необхідно вводити в раціон. Нижче ми розповімо, як приготувати з кукурудзяної крупи звичайну кашу і традиційну мамалигу.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа дрібного помелу – 1 ст.;
молоко – 1 ст.;
вода очищена – 2 ст.;
свіжий свинячий подчеревок (бекон) – 380 г;
вершкове масло – 55 г;
бринза ;
сіль – щіпка.
Приготування
Приступаючи до приготування мамалиги з кукурудзяної крупи, наливаємо в казан або сотейник з товстим дном молоко і воду. Трохи підсолюємо і ставимо на вогонь. Після повного закипання суміші всипаємо в неї кукурудзяну крупу дрібного помелу, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального, даємо крупі трохи розбухнути. Після цього знімаємо посуд з вогню, розминаємо вміст товкачиком, намагаючись не пропустити залишилися грудочки з сухою крупою, а потім додаємо шматочки вершкового масла і знову перемішуємо і розминаємо за допомогою товкачика. Тепер повертаємо казан на плиту, включаємо самий тихий вогонь, тушкуємо і розпарювала мамалигу під кришкою протягом п'ятнадцяти хвилин. У результаті повинна вийти густа і щільна каша, тому при необхідності выпариваем вологу, відкривши кришку.
Тим часом нарізаємо бекон (свинячий подчеревок) невеликими скибочками, розміщуємо їх на сковороду, добре обсмажуємо і трохи вытапливаем жир, отримуючи свого роду шкварки. Бринзу натираємо на середній тертці.
Традиційно мамалигу робили у старовину наступним чином. З густої кукурудзяної каші робили свого роду ковбаски, мокали їх спочатку в шкварки з жиром, а потім як би панировали в стружці з бринзи. З часом подача стала більш сучасною. Густу кукурудзяну кашу кладуть у тарілку, поливають шкварками з беконом і притрушують натертою бринзою.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа – 1 ст.;
вода очищена – 2 ст.;
вершкове масло – 65 г;
цукровий пісок – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Воду наливаємо в підходящу ємність, підсолюємо і ставимо на вогонь. Тим часом промиваємо кукурудзяну крупу ретельно і закладаємо у воду після її повного закипання. Знижуємо інтенсивність вогню до мінімуму, прикриваємо каструлю кришкою і варимо кукурудзяну кашу, помішуючи, до м'якості. Час приготування може значно відрізнятися в залежності від помелу крупи. Чим вона більше, тим довше буде варитися кашка. В цьому випадку, можливо, потрібно буде додати трохи підігрітою до кипіння водички. В завершення процесу приготування додаємо за смаком цукровий пісок і вершкове масло і гарненько перемішуємо.
Приготування мамалиги з кукурудзяної крупи
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування мамалиги з кукурудзяної крупи, наливаємо в казан або сотейник з товстим дном молоко і воду. Трохи підсолюємо і ставимо на вогонь. Після повного закипання суміші всипаємо в неї кукурудзяну крупу дрібного помелу, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального, даємо крупі трохи розбухнути. Після цього знімаємо посуд з вогню, розминаємо вміст товкачиком, намагаючись не пропустити залишилися грудочки з сухою крупою, а потім додаємо шматочки вершкового масла і знову перемішуємо і розминаємо за допомогою товкачика. Тепер повертаємо казан на плиту, включаємо самий тихий вогонь, тушкуємо і розпарювала мамалигу під кришкою протягом п'ятнадцяти хвилин. У результаті повинна вийти густа і щільна каша, тому при необхідності выпариваем вологу, відкривши кришку.
Тим часом нарізаємо бекон (свинячий подчеревок) невеликими скибочками, розміщуємо їх на сковороду, добре обсмажуємо і трохи вытапливаем жир, отримуючи свого роду шкварки. Бринзу натираємо на середній тертці.
Традиційно мамалигу робили у старовину наступним чином. З густої кукурудзяної каші робили свого роду ковбаски, мокали їх спочатку в шкварки з жиром, а потім як би панировали в стружці з бринзи. З часом подача стала більш сучасною. Густу кукурудзяну кашу кладуть у тарілку, поливають шкварками з беконом і притрушують натертою бринзою.
Спосіб приготування простий каші з кукурудзяної крупи
Інгредієнти:
Приготування
Воду наливаємо в підходящу ємність, підсолюємо і ставимо на вогонь. Тим часом промиваємо кукурудзяну крупу ретельно і закладаємо у воду після її повного закипання. Знижуємо інтенсивність вогню до мінімуму, прикриваємо каструлю кришкою і варимо кукурудзяну кашу, помішуючи, до м'якості. Час приготування може значно відрізнятися в залежності від помелу крупи. Чим вона більше, тим довше буде варитися кашка. В цьому випадку, можливо, потрібно буде додати трохи підігрітою до кипіння водички. В завершення процесу приготування додаємо за смаком цукровий пісок і вершкове масло і гарненько перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мамалига з кукурудзяної крупи – рецепт
Традиційну молдавську мамалигу деколи помилково вважають простий кукурудзяною кашею. Постараємося переконати вас у протилежному, запропонувавши
Як варити кукурудзяну кашу на воді?
Напевно кожен впорається з приготуванням кукурудзяної каші на воді. Однак, скориставшись запропонованими далі рецептами, можна зробити неймовірно
Кукурудзяна каша - рецепт
Проста кукурудзяна каша - це досить нудно, та й не всім подобається. І, куди цікавіше вийде блюдо, якщо доповнити його новими, ароматними і неодмінно
Як зварити кукурудзяну кашу?
Важливо, щоб у раціоні були присутні всілякі каші, і для різноманітності можна ввести це блюдо на основі кукурудзяної крупи. Пропонуємо два базових
Кукурудзяна каша на воді
Кукурудзяну кашу готують не тільки на молоці, але і на воді. Так-так, ви не помилилися. Більш того, приготована таким чином, вона виходить дуже
Кукурудзяна каша для дітей
Кукурудзяна крупа - недорогий продукт. Але звичайна каша, приготовлена з неї не завжди подобається дітям. Пропонуємо вам кілька цікавих і простих