Кукурудзяна крупа є неймовірно цінним продуктом і її неодмінно необхідно вводити в раціон. Нижче ми розповімо, як приготувати з кукурудзяної крупи звичайну кашу і традиційну мамалигу.
Приготування мамалиги з кукурудзяної крупи
Інгредієнти: кукурудзяна крупа дрібного помелу – 1 ст.; молоко – 1 ст.; вода очищена – 2 ст.; свіжий свинячий подчеревок (бекон) – 380 г; вершкове масло – 55 г; бринза ; сіль – щіпка. Приготування Приступаючи до приготування мамалиги з кукурудзяної крупи, наливаємо в казан або сотейник з товстим дном молоко і воду. Трохи підсолюємо і ставимо на вогонь. Після повного закипання суміші всипаємо в неї кукурудзяну крупу дрібного помелу, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального, даємо крупі трохи розбухнути. Після цього знімаємо посуд з вогню, розминаємо вміст товкачиком, намагаючись не пропустити залишилися грудочки з сухою крупою, а потім додаємо шматочки вершкового масла і знову перемішуємо і розминаємо за допомогою товкачика. Тепер повертаємо казан на плиту, включаємо самий тихий вогонь, тушкуємо і розпарювала мамалигу під кришкою протягом п'ятнадцяти хвилин. У результаті повинна вийти густа і щільна каша, тому при необхідності выпариваем вологу, відкривши кришку.
Тим часом нарізаємо бекон (свинячий подчеревок) невеликими скибочками, розміщуємо їх на сковороду, добре обсмажуємо і трохи вытапливаем жир, отримуючи свого роду шкварки. Бринзу натираємо на середній тертці.
Традиційно мамалигу робили у старовину наступним чином. З густої кукурудзяної каші робили свого роду ковбаски, мокали їх спочатку в шкварки з жиром, а потім як би панировали в стружці з бринзи. З часом подача стала більш сучасною. Густу кукурудзяну кашу кладуть у тарілку, поливають шкварками з беконом і притрушують натертою бринзою.
Спосіб приготування простий каші з кукурудзяної крупи
Інгредієнти: кукурудзяна крупа – 1 ст.; вода очищена – 2 ст.; вершкове масло – 65 г; цукровий пісок – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Воду наливаємо в підходящу ємність, підсолюємо і ставимо на вогонь. Тим часом промиваємо кукурудзяну крупу ретельно і закладаємо у воду після її повного закипання. Знижуємо інтенсивність вогню до мінімуму, прикриваємо каструлю кришкою і варимо кукурудзяну кашу, помішуючи, до м'якості. Час приготування може значно відрізнятися в залежності від помелу крупи. Чим вона більше, тим довше буде варитися кашка. В цьому випадку, можливо, потрібно буде додати трохи підігрітою до кипіння водички. В завершення процесу приготування додаємо за смаком цукровий пісок і вершкове масло і гарненько перемішуємо.