Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно варити пельмені?

Як правильно варити пельмені?

1-03-2016, 20:01
600
Як правильно варити пельмені?
Навіть самі якісні та смачні домашні пельмені можна легко зіпсувати неправильним підходом при варінні. Погодьтеся, не дуже апетитно виглядають вироби злиплі загальним грудкою або ж перетворилися в суцільну кашу. Тому сьогодні ми докладно розповімо вам, як правильно варити домашні пельмені з застосуванням самих різних кухонних гаджетів від мультиварки до звичайній каструлі.

Як варити пельмені в мультиварці?


З кожним днем стає все більше господинь, які віддають перевагу приготуванню страв за допомогою нового кухонного гаджета - мультиварки. І не дивно, адже таке приготування має масу переваг, але це тема вже іншої статті. А ми зараз зупинимося більш детально на тому, як зварити в мультиварці улюблені багатьма пельмені. Для цього можна піти двома шляхами.
Приготувавши продукт на пару за допомогою наявної функції «Пар» на цьому пристрої, ми отримаємо чудово зберегли форму ароматні пельмені. Для цього наливаємо у мультикастрюлю трохи води, в промаслений спеціальну кошичок викладаємо одним шаром пельмені і готуємо при закритій кришці приладу до завершення програми «Пар».
Прихильникам ж традиційної варіння пельменів у воді підійде другий спосіб. Для його реалізації наливаємо у мультикастрюлю мінімум півтора літра підсоленій за смаком водички і налаштовуємо прилад на режим «Суп». Даємо рідини закипіти і тільки тоді закладаємо в воду пельмені. Розмішуємо вміст чаші інтенсивно і закриваємо кришку мультиварки. Для подальшого приготування міняємо режим на «Варка» і готуємо страву в залежності від розміру пельменів від десяти до п'ятнадцяти хвилин. Після цього відразу витягаємо вироби за допомогою шумівки на блюдо і можемо подавати.

Як домашні пельмені варити в мікрохвильовці?


Буває так, що необхідно зварити пельмені, але крім мікрохвильової печі в даний момент немає більше ніякої кухонної техніки. Або ж просто немає можливості довго чекати і приготувати страву потрібно як можна швидше. Не біда, мікрохвильовка чудово впорається із завданням, але, звичайно ж, з невеликою вашою допомогою.
У спеціальну мисочку, придатну для приготування в мікрохвильовій печі, накладаємо від десяти до п'ятнадцяти штук пельменів і заливаємо їх склянкою підсоленої води. Прикриваємо посуд спеціальною кришкою або просто тарілкою без металевих фрагментів чи розпису. Готуємо пельмені при потужності 800 Вт від восьми до десяти хвилин, залежно від розміру виробів.

Як правильно варити пельмені в каструлі?


А тепер кілька слів про те, як все ж потрібно правильно варити пельмені в каструлі, щоб вони не зварилися. Якщо ви варіть пельмені в каструлі, то вибираємо для цього широку ємність і заповнюємо її мінімум на половину водою. Підсолюємо її за смаком або трохи солоніша, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Можна для смаку додати також лавровий листочок , горошини запашного перцю або будь-які інші прянощі на вибір.
Після закипання засипаємо пельмені в каструлю і негайно
Як правильно варити пельмені?
розмішуємо вміст ємності в одному напрямку за допомогою дерев'яної ложки, створюючи вир, який не дозволить виробів злипнутися між собою і прилипнути до стін посуду. Підтримуємо «рух» в каструлі ще протягом двох хвилин. Можна додати у воду до пельменів трохи рафінованої олії, що також сприятливо позначиться на збереження їх форми.
Варити пельмені слід протягом трьох-п'яти хвилин від моменту повного закипання, а дрібні вироби з заварного тіста, досить витримати після спливання ще хвилину і можна вийняти на блюдо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зварити пельмені в мультиварці?
Як зварити пельмені в мультиварці?
Кожна господиня, навіть починаюча, знає, як правильно зварити звичайні пельмені в мультиварці і неодмінно все скажуть, що нічого клопітного в процесі
Як варити пельмені в каструлі?
Як варити пельмені в каструлі?
Багато хто не особливо переймаються в процесі приготування пельменів - кип'ятять воду, насипають вироби і варять, а на виході часто отримують щось,
Як правильно варити хінкалі?
Як правильно варити хінкалі?
Приготувавши самостійно смачні грузинські хінкалі або, купивши заморожений напівфабрикат, дуже часто виникають сумніви, як правильно їх зварити. Далі
Скільки варити пельмені?
Скільки варити пельмені?
Дуже часто у багатьох любителів пельменів виникає питання про тривалість їх приготування. Розвіяти всі сумніви беремося ми, запропонувавши кілька
Пельмені в мікрохвильовці
Пельмені в мікрохвильовці
А ви знаєте, що самі звичайні пельмені можна приготувати не в каструлі на вогні, а в мікрохвильовці? У цього рецепту є декілька переваг: по-перше, це
Пельмені в пароварці
Пельмені в пароварці
Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як