Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як готувати на сковороді-гриль?

Як готувати на сковороді-гриль?

27-12-2015, 20:15
1 570
Як готувати на сковороді-гриль?
Сковорода-гриль – відмінна заміна решітці цього, розігрітого живим вогнем, гриля. По-перше, саме завдяки ребристої поверхні сковороди, яка виділяє її серед родичів, м'ясо набуває привабливі підрум'янені смужки, а по-друге, якісна і добре розігріта посуд забезпечить правильну і рівномірну прожарювання із збереженням всіх м'ясних соків усередині шматка. Ми не дарма акцентували вашу увагу на температурі розігріву, адже перед тим, як готувати на сковороді-гриль, її необхідно добре розжарити. У разі сильного прогрівання, м'ясо буде схоплюватися від одного дотику до гарячої поверхні, зберігаючи всі соки.

Як правильно готувати м'ясо на сковороді-гриль?


Підібравши хорошу чавунну сковороду і вибравши відповідний шматок м'яса, приступайте до приготування. Перед початком готування м'ясо обов'язково слід довести до кімнатної температури, покривши маринадом або просто посипавши перцем і сіллю. Завдяки прогріванню при кімнатній температурі стейк просмажиться рівномірно. Далі розжарте чавунну сковороду-гриль і налийте в неї масло. Тепер будьте обережні, викладаючи шматок на поверхню: рідина з м'яса при контакті з розпеченим маслом спровокує бризки. Розмістивши стейк на поверхні гриля, залиште його на хвилину, потім переверніть, ще хвилина, і припустіть боку в виділився соку. Так, по хвилині з кожної сторони, доведіть м'ясо до бажаної готовності. У процесі приготування можете поливати м'ясо виділяються соками, а у фіналі готування збризнути шматок бальзамічним оцтом або «Табаско».
Якщо ви не знаєте, як готувати інше м'ясо на сковороді-гриль, то дана схема годиться для шматків від будь-яких тварин, включаючи курей, просто необхідно варіювати час приготування, враховуючи товщину шматка і бажану ступінь прожарки.

Як готувати овочі на сковороді-гриль?


Тривалість приготування овочів на сковроде-гриль визначається їх густотою. Так, щільний, солодкий перець
Як готувати на сковороді-гриль?
готується близько 8-10 хвилин, в той час як гриби, кабачки, баклажани будуть красуватися на вашому столі вже через 7 хвилин, а спаржа і зовсім через 4. Якщо ви хочете отримати виражені смужки гриля на шматках, то не перевертайте овочі занадто часто.
Перед початком приготування шматочки змішуються з маслом, сіллю і свежесмолотым перцем. Далі розташуйте їх на грилі і контролюйте необхідний час. Тим часом, змішайте в рівних частинах масло з винним оцтом, додайте в суміш трохи розмарину або базиліка, часнику і солі з перцем. Полийте готові овочі отриманим маринадом перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сковорода-гриль - рецепти приготування
Сковорода-гриль - рецепти приготування
З безлічі різноманітних кухонних приладів варто приділити особливу увагу сковороді-гриль. Будь задумане вами блюдо з її допомогою перетвориться на
М'ясо на сковороді-гриль
М'ясо на сковороді-гриль
Пожаренное м'ясо з використанням сковороди-гриль виходить просто неймовірним. Цей нехитрий кухонний прилад здатний перетворити простий шматок м'яса в
Овочі на сковороді-гриль
Овочі на сковороді-гриль
Запросто урізноманітнити повсякденне зимове меню можна, використовуючи рецепти представлені далі. Розповімо, як приготувати оригінальне і
Стейк «Нью-Йорк»
Стейк «Нью-Йорк»
Серед великої різноманітності стейків з яловичини, стріплойн відрізняється практично повною відсутністю жирових прошарків, тому вимагає особливого
Ступеня підсмажування стейка
Ступеня підсмажування стейка
Класифікацію приготування стейка бажано знати не тільки професійним кухарям, але і кожному, хто любить і вміє готувати. Від ступеня підсмажування
Стейк з тунця
Стейк з тунця
Ви справжній щасливчик, якщо встигли насолодитися ніжним смаком тунця. А якщо вам вдалося знайти свіжу рибу в наших краях, то поспішіть випробувати