» » Маринад для свинини в духовці

Маринад для свинини в духовці

Маринад для свинини в духовці
Наприклад, ви вирішили приготувати свинину запеченої в духовій шафі. В цьому випадку добре буде м'ясо попередньо замаринувати, особливо, якщо ви купили його замороженим. Маринування не тільки змінює і доповнює смак м'яса, але і, певним чином, змінює його структуру, робить м'якше, як би відновлює первісний стан, насичуючи рідиною, яка могла бути втрачена при тривалому заморожуванні і наступному розморожуванні. Тобто, ви вже зрозуміли, що свинина, побывшая деякий час в маринаді, а потім запечена, як правило, виходить, як мінімум, з більш вишуканими смаками.
Розповімо, як можна приготувати свинину в маринаді для подальшого запікання.

Свинина під апельсиновим маринадом, запечена в духовці


Інгредієнти:

  • м'ясо свиняче без кісток (шия, корейка, окіст, лопатка) – 800 г;

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;

  • гірчиця та/або соєвий соус;

  • свіжовичавлений апельсиновий сік-фреш (з 1 великого плоду);

  • рожеве або біле десертне вино (мускат, вермут, мадера) – 60 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • перець червоний пекучий;

  • мелені спеції (коріандр, мускатний горіх, чорний і запашний перець і ін);

  • зелень для оформлення.


  • Приготування
    Готуємо маринад. Наливаємо невелику кількість вина в окрему чашку, продавлюємо туди ж часник і заправляємо спеціями, нехай постоїть хвилин 20 потім процідимо через дрібне ситечко. До ароматизованого часником і спеціями провину додамо апельсиновий сік (його повинно бути значно більше, ніж інших рідких компонентів), приправимо соус гірчицею і/або соєвим соусом.
    Нарізаємо м'ясо порційними шматочками середнього розміру, а цибулю – півкільцями, покласти в глибоку тісний ємність і перемішуємо. Заливаємо маринадом, ще раз перемішуємо, накриваємо і залишаємо на 1-4 години, як вам більше подобається.
    Перед тим, як запікати, поміщаємо під друшляк миску, в друшляк перекладаємо м'ясо, нехай маринад трохи стече, процідимо його і перельем в окрему ємність.
    Закладаємо м'ясо з цибулею в вогнетривку форму в один шар, не тісно. Накриваємо форму кришкою або фольгою, ставимо на решітку в духовку і запікаємо протягом 30 хвилин, ґрати висуваємо і обливаємо напівготове м'ясо маринадом. Запікаємо ще протягом 20 хвилин без кришки. Свинину в апельсиновому маринаді краще всього подати з молодою зеленою квасолею, рисом або рисовою локшиною. Про зелень не забудьте.

    Свинина в брусничним маринаді


    Інгредієнти:

  • свинина нежирна – близько 600 м;

  • брусниця – 200 р.


  • Приготування
    Для приготування маринаду протираємо стиглі ягоди брусниці через сито і на основі отриманої субстанції робимо брусничний маринад, можна з додаванням невеликої кількості лимонного соку. Якщо хочете, можна додати в брусничний маринад часник, треба настояти протягом 20 хвилин і ще раз процідити, тоді вже маринуйте і запікайте.
    Якщо хочете запекти свинину в рукаві, добре для цього замаринувати її у вині рожевому або білому, бажано, несульфитированном.
    Цілісний не дуже товстий шматок свинячого м'яса або шматочки середнього розміру запечатуємо герметично в рукаві з невеликою кількістю вина і залишаємо на 2-4 години (іноді перевертаємо і струшуємо), після чого поміщаємо в духовку і запікаємо протягом близько 1 години. Рукава целофанові краще не використовувати (при нагріванні вони виділяють м'ясо шкідливі речовини), скрутіть рукав з фольги, можна зробити 2 шари.

    Свинина в духовці під гострим томатним маринадом


    Інгредієнти:

  • свинина – 600 г;

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;

  • томат-паста (без консервантів) – 2-3 ст. ложки;

  • масло або жир свинячий;

  • пекучий червоний перець;
  • Маринад для свинини в духовці

  • спеції;

  • часник;

  • зелень.


  • Цибулю, нарізану півкільцями або чверть кільцями, злегка пасеруємо на олії в сковороді (лука не повинно бути мало, з нього формуємо підкладку).
    Викладаємо цибулю у вогнетривку форму, рівномірно розподіляючи, зверху викладаємо свинину, нарізану порційними шматочками. Обливаємо гострим соусом, приготованим на основі розведеною водою томат-пасти з додаванням червоного пекучого перцю, часнику та інших спецій, бажано процідити соус. Запікаємо протягом близько 1 години під кришкою або фольгою.
    Додав: admin | 5-07-2015, 23:15
    Переглядів: 1627