Як зберігати хліб?
Взагалі, хліб бажано з'їдати за 3-4дня, тому що потім він може зачерствіти або запліснявіти. Хоча і занадто свіжий хліб є некорисно. Так як же правильно зберігати хліб?
Де зберігати хліб, кожен вирішує виходячи з можливостей. Відразу після випічки хліб повинен остигати на решітці (без протягів) приблизно 3 години (остиглий хліб краще ріжеться) - за цей час хліб остаточно «дозріває», потім його можна прибрати в хлібницю. Краще, якщо хлібник дерев'яна (плетені з лози, берестяна) і не покрита лаком. Хороша хлібник повинна бути влаштована так, щоб у ній був легкий доступ повітря, інакше хліб «задихнеться». За хлібницею потрібно регулярно доглядати: раз на тиждень треба видаляти крихти, можна протерти слабким розчином білого оцту, а якщо хлібник не дерев'яна, то вимити і добре обполоснути, а потім висушити.
Якщо ви купили більше хліба, ніж вдалося з'їсти, виникає питання, як зберігати хліб, щоб він залишався свіжим і смачним. Хліб може добре зберегтися в паперовому пакеті (пакети або папір повинні бути сухими і чистими, газети використовувати не слід). В принципі, щільна упаковка (тільки не поліетиленовий пакет!) також може охороняти хліб від сторонніх запахів і зараження спорами цвілі. Житній хліб краще зберігати окремо від білого.
Заморожений хліб
Чи можна зберігати хліб у холодильнику? Так, можна заморожувати хліб (цілий або нарізаний шматочками, загорнутий в целофан або в папір, а потім у поліетилен) і зберігати до 3 місяців в морозильному відділенні. Потім такий хліб для відтавання повинен постояти при кімнатній температурі приблизно 2 години. Можна розморозити його в мікрохвильовці або на слабкому вогні в духовій шафі, попередньо загорнувши у фольгу. Але все ж краще зберігати хліб не в холодильнику, а в хлібниці при кімнатній температурі, тому що процес випаровування вологи з хліба йде найбільш інтенсивно при температурі 0-2°C (це якраз уязика на полиці в холодильнику). При зберіганні в холодильнику без заморожування хліб швидко черствіє і втрачає свій специфічний приємний запах.
У чому зберігати хліб?
Де зберігати хліб, кожен вирішує виходячи з можливостей. Відразу після випічки хліб повинен остигати на решітці (без протягів) приблизно 3 години (остиглий хліб краще ріжеться) - за цей час хліб остаточно «дозріває», потім його можна прибрати в хлібницю. Краще, якщо хлібник дерев'яна (плетені з лози, берестяна) і не покрита лаком. Хороша хлібник повинна бути влаштована так, щоб у ній був легкий доступ повітря, інакше хліб «задихнеться». За хлібницею потрібно регулярно доглядати: раз на тиждень треба видаляти крихти, можна протерти слабким розчином білого оцту, а якщо хлібник не дерев'яна, то вимити і добре обполоснути, а потім висушити.
Про «хлібних» секрети
Якщо ви купили більше хліба, ніж вдалося з'їсти, виникає питання, як зберігати хліб, щоб він залишався свіжим і смачним. Хліб може добре зберегтися в паперовому пакеті (пакети або папір повинні бути сухими і чистими, газети використовувати не слід). В принципі, щільна упаковка (тільки не поліетиленовий пакет!) також може охороняти хліб від сторонніх запахів і зараження спорами цвілі. Житній хліб краще зберігати окремо від білого.
Заморожений хліб
Чи можна зберігати хліб у холодильнику? Так, можна заморожувати хліб (цілий або нарізаний шматочками, загорнутий в целофан або в папір, а потім у поліетилен) і зберігати до 3 місяців в морозильному відділенні. Потім такий хліб для відтавання повинен постояти при кімнатній температурі приблизно 2 години. Можна розморозити його в мікрохвильовці або на слабкому вогні в духовій шафі, попередньо загорнувши у фольгу. Але все ж краще зберігати хліб не в холодильнику, а в хлібниці при кімнатній температурі, тому що процес випаровування вологи з хліба йде найбільш інтенсивно при температурі 0-2°C (це якраз уязика на полиці в холодильнику). При зберіганні в холодильнику без заморожування хліб швидко черствіє і втрачає свій специфічний приємний запах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Часниковий хліб - рецепт
Якщо вам набрид звичайний хліб, то варто урізноманітнити своє меню новим рецептом - його часниковим варіантом. Приготувати його можна кількома
Сухарики з білого хліба
У магазинах можна придбати сухарики на будь-який смак, виробники пропонують масу варіантів. Але, корисного в них мало. Ми ж розповімо вам, як
Як зберігати сир?
Сир при неправильному зберіганні може висохнути, запліснявіти і стати непридатним для їжі. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як правильно
Картопляний хліб в хлібопічці
Якщо у вас є хлібопічка, і ви любите готувати в ній різний хліб, не зупиняючись на одному рецепті, то ця стаття для вас. У ній ми докладно опишемо
Безглютеновый хліб
Якщо ви, або ваші близькі страждаєте від непереносимості клейковини (глютену або), то уникнути прояв неприємних наслідків недуги можна лише обмеживши