Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Лебединий пух» - рецепт

Салат «Лебединий пух» - рецепт

16-03-2015, 18:08
1 358
Салат «Лебединий пух» - рецепт
Легкий, повітряний і дуже смачний - це все про нього, про страву, про який зараз піде мова. Ми вам розповімо, як приготувати салат «Лебединий пух».

Салат «Лебединий пух»


Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру - 2 шт.;

  • грудка куряча - 250 г;

  • цибулю середній - 1 шт;

  • курячі яйця - 3 шт.;

  • капуста пекінська - 250 г;

  • сир голландський - 150 г;

  • майонез салатний - 200 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Картоплю добре миємо й відварюємо прямо в шкірці. Яйця заливаємо холодною водою і після закипання варимо 10 хвилин. Курячу грудку відварюємо до готовності в підсоленій за смаком воді. Потім охолоджуємо її і ріжемо невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю шаткуємо кільцями або півкільцями, а потім обдаємо окропом, щоб прибрати непотрібну нам гіркоту. Тонко шаткуємо пекінську капусту.
    Дно салатника змащуємо тонким шаром домашнього майонезу і викладаємо шар картоплі, тертого на крупній тертці. Потім розподіляємо ріпчасту цибулю, додаємо сіль і змащуємо майонезом. Наступним шаром куряче м'ясо, білки, терті на дрібній тертці, майонез і сир, тертий на крупній тертці. Знову наносимо шар майонезу. Тепер розподіляємо жовтки, терті на дрібній тертці і тонко нашатковану пекінську капусту. Даємо салату настоятися, а потім подаємо до столу!

    Салат «Лебединий пух» з плавленим сирком


    Інгредієнти:

  • картопля - 6 шт.;

  • сирки плавлені - 4 шт.;

  • яйця курячі - 7 шт.;

  • часник - 3 зубки;

  • майонез - 200 р.


  • Приготування
    Яйця відварюємо круто, а картопля «в мундирі». Потім продукти очищаємо, натираємо в окремі тарілочки картопля, жовток і білок. Майонез розділимо на 2 частини. Часник пропускаємо через прес і додаємо його в половину майонезу. Плавлені сирки також трьом на тертці. Якщо вони занадто м'які, то для зручності можна попередньо хвилин на 20 покласти їх у морозилку.
    Отже, починаємо формувати салат на пласке блюдо викладаємо підготовлені інгредієнти в такому порядку - жовток, на який наносимо тонкий шар майонезу. Потім викладаємо картоплю, злегка його додаємо сіль і промазуємо шаром майонезу з часником. Третім шаром тертий білок, який також змащуємо шаром майонезу. Потім піде плавлений сир і знову всі верстви повторюємо, тільки в зворотному порядку: білок, картопля. Верх салату притрушиваем тертим жовтком.

    Листковий салат «Лебединий пух» з плавленим сирком і оливками


    Інгредієнти:

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • сирки плавлені - 2 шт.;

  • часник - 3 зубки;

  • морква - 1 шт.;

  • оливки - 50 р.


  • Приготування
    Варимо овочі в шкірці, а яйця - круто. Потім готові продукти чистимо. Часник подрібнюємо будь-яким зручним способом, змішуємо з майонезом і перемішуємо. Оливки ріжемо кільцями. Формуємо салат, натираючи інгредієнти прямо над стравою в такій послідовності: морква, сирок плавлений, картопля, нарізані оливки і зверху повітряний шар яєць. Кожен шар, окрім самого верхнього промазуємо часниково-майонезним соусом.

    Смачний салат «Лебединий пух»


    Інгредієнти:

  • картопля відварна - 6 шт;

  • куряча грудка копчена - 500 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква варена - 2 шт.;

  • яблука кисло-солодкі - 5 шт.;

  • Салат «Лебединий пух» - рецепт

  • волоські горіхи рубані - 200 г;

  • яйця варені - 6 шт.;

  • майонез - 200 г;

  • сметана - 100 р.


  • Приготування
    Цибулю шаткуємо півкільцями і обсмажуємо до придбання ним рум'яного кольору. Картопля, морква, жовток і білок, яблука окремо подрібнюємо за допомогою великої терки. Копчену курячу грудку ріжемо кубиками. Для соусу сметану змішуємо з майонезом. Формуємо салат: картопля, цибуля, куряче м'ясо, морква, яблука, горіхи, жовток і білок. Кожен шар промазуємо соусом зі сметани і майонезу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат «Лисяча шубка»
    Салат «Лисяча шубка»
    Прекрасною альтернативою звичної «оселедця під шубою» з буряком буде салат «Лисяча шубка». Найчастіше готують його з оселедцем, але іноді також
    Салат «Мімоза» з горбушею
    Салат «Мімоза» з горбушею
    Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
    Салат з маринованими опеньками
    Салат з маринованими опеньками
    Мариновані опеньки - не тільки чудова закуска на будь-якому святковому столі, але ще й один з найкращих інгредієнтів для приготування смачних
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Салат з чіпсами
    Салат з чіпсами
    Чіпси - це смачний, але, на жаль, не дуже корисний снек. Найчастіше в салатах чіпси служать прикрасою, але є рецепти, де чіпси є основною складовою.