Салат «Лебединий пух» - рецепт
Легкий, повітряний і дуже смачний - це все про нього, про страву, про який зараз піде мова. Ми вам розповімо, як приготувати салат «Лебединий пух».
Інгредієнти:
картопля середнього розміру - 2 шт.;
грудка куряча - 250 г;
цибулю середній - 1 шт;
курячі яйця - 3 шт.;
капуста пекінська - 250 г;
сир голландський - 150 г;
майонез салатний - 200 г;
сіль.
Приготування
Картоплю добре миємо й відварюємо прямо в шкірці. Яйця заливаємо холодною водою і після закипання варимо 10 хвилин. Курячу грудку відварюємо до готовності в підсоленій за смаком воді. Потім охолоджуємо її і ріжемо невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю шаткуємо кільцями або півкільцями, а потім обдаємо окропом, щоб прибрати непотрібну нам гіркоту. Тонко шаткуємо пекінську капусту.
Дно салатника змащуємо тонким шаром домашнього майонезу і викладаємо шар картоплі, тертого на крупній тертці. Потім розподіляємо ріпчасту цибулю, додаємо сіль і змащуємо майонезом. Наступним шаром куряче м'ясо, білки, терті на дрібній тертці, майонез і сир, тертий на крупній тертці. Знову наносимо шар майонезу. Тепер розподіляємо жовтки, терті на дрібній тертці і тонко нашатковану пекінську капусту. Даємо салату настоятися, а потім подаємо до столу!
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.;
сирки плавлені - 4 шт.;
яйця курячі - 7 шт.;
часник - 3 зубки;
майонез - 200 р.
Приготування
Яйця відварюємо круто, а картопля «в мундирі». Потім продукти очищаємо, натираємо в окремі тарілочки картопля, жовток і білок. Майонез розділимо на 2 частини. Часник пропускаємо через прес і додаємо його в половину майонезу. Плавлені сирки також трьом на тертці. Якщо вони занадто м'які, то для зручності можна попередньо хвилин на 20 покласти їх у морозилку.
Отже, починаємо формувати салат на пласке блюдо викладаємо підготовлені інгредієнти в такому порядку - жовток, на який наносимо тонкий шар майонезу. Потім викладаємо картоплю, злегка його додаємо сіль і промазуємо шаром майонезу з часником. Третім шаром тертий білок, який також змащуємо шаром майонезу. Потім піде плавлений сир і знову всі верстви повторюємо, тільки в зворотному порядку: білок, картопля. Верх салату притрушиваем тертим жовтком.
Інгредієнти:
яйця курячі - 3 шт.;
сирки плавлені - 2 шт.;
часник - 3 зубки;
морква - 1 шт.;
оливки - 50 р.
Приготування
Варимо овочі в шкірці, а яйця - круто. Потім готові продукти чистимо. Часник подрібнюємо будь-яким зручним способом, змішуємо з майонезом і перемішуємо. Оливки ріжемо кільцями. Формуємо салат, натираючи інгредієнти прямо над стравою в такій послідовності: морква, сирок плавлений, картопля, нарізані оливки і зверху повітряний шар яєць. Кожен шар, окрім самого верхнього промазуємо часниково-майонезним соусом.
Інгредієнти:
картопля відварна - 6 шт;
куряча грудка копчена - 500 г;
цибуля - 2 шт.;
морква варена - 2 шт.;
яблука кисло-солодкі - 5 шт.;
волоські горіхи рубані - 200 г;
яйця варені - 6 шт.;
майонез - 200 г;
сметана - 100 р.
Приготування
Цибулю шаткуємо півкільцями і обсмажуємо до придбання ним рум'яного кольору. Картопля, морква, жовток і білок, яблука окремо подрібнюємо за допомогою великої терки. Копчену курячу грудку ріжемо кубиками. Для соусу сметану змішуємо з майонезом. Формуємо салат: картопля, цибуля, куряче м'ясо, морква, яблука, горіхи, жовток і білок. Кожен шар промазуємо соусом зі сметани і майонезу.
Салат «Лебединий пух»
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю добре миємо й відварюємо прямо в шкірці. Яйця заливаємо холодною водою і після закипання варимо 10 хвилин. Курячу грудку відварюємо до готовності в підсоленій за смаком воді. Потім охолоджуємо її і ріжемо невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю шаткуємо кільцями або півкільцями, а потім обдаємо окропом, щоб прибрати непотрібну нам гіркоту. Тонко шаткуємо пекінську капусту.
Дно салатника змащуємо тонким шаром домашнього майонезу і викладаємо шар картоплі, тертого на крупній тертці. Потім розподіляємо ріпчасту цибулю, додаємо сіль і змащуємо майонезом. Наступним шаром куряче м'ясо, білки, терті на дрібній тертці, майонез і сир, тертий на крупній тертці. Знову наносимо шар майонезу. Тепер розподіляємо жовтки, терті на дрібній тертці і тонко нашатковану пекінську капусту. Даємо салату настоятися, а потім подаємо до столу!
Салат «Лебединий пух» з плавленим сирком
Інгредієнти:
Приготування
Яйця відварюємо круто, а картопля «в мундирі». Потім продукти очищаємо, натираємо в окремі тарілочки картопля, жовток і білок. Майонез розділимо на 2 частини. Часник пропускаємо через прес і додаємо його в половину майонезу. Плавлені сирки також трьом на тертці. Якщо вони занадто м'які, то для зручності можна попередньо хвилин на 20 покласти їх у морозилку.
Отже, починаємо формувати салат на пласке блюдо викладаємо підготовлені інгредієнти в такому порядку - жовток, на який наносимо тонкий шар майонезу. Потім викладаємо картоплю, злегка його додаємо сіль і промазуємо шаром майонезу з часником. Третім шаром тертий білок, який також змащуємо шаром майонезу. Потім піде плавлений сир і знову всі верстви повторюємо, тільки в зворотному порядку: білок, картопля. Верх салату притрушиваем тертим жовтком.
Листковий салат «Лебединий пух» з плавленим сирком і оливками
Інгредієнти:
Приготування
Варимо овочі в шкірці, а яйця - круто. Потім готові продукти чистимо. Часник подрібнюємо будь-яким зручним способом, змішуємо з майонезом і перемішуємо. Оливки ріжемо кільцями. Формуємо салат, натираючи інгредієнти прямо над стравою в такій послідовності: морква, сирок плавлений, картопля, нарізані оливки і зверху повітряний шар яєць. Кожен шар, окрім самого верхнього промазуємо часниково-майонезним соусом.
Смачний салат «Лебединий пух»
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю шаткуємо півкільцями і обсмажуємо до придбання ним рум'яного кольору. Картопля, морква, жовток і білок, яблука окремо подрібнюємо за допомогою великої терки. Копчену курячу грудку ріжемо кубиками. Для соусу сметану змішуємо з майонезом. Формуємо салат: картопля, цибуля, куряче м'ясо, морква, яблука, горіхи, жовток і білок. Кожен шар промазуємо соусом зі сметани і майонезу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Лисяча шубка»
Прекрасною альтернативою звичної «оселедця під шубою» з буряком буде салат «Лисяча шубка». Найчастіше готують його з оселедцем, але іноді також
Салат «Мімоза» з горбушею
Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
Салат з маринованими опеньками
Мариновані опеньки - не тільки чудова закуска на будь-якому святковому столі, але ще й один з найкращих інгредієнтів для приготування смачних
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Салат з чіпсами
Чіпси - це смачний, але, на жаль, не дуже корисний снек. Найчастіше в салатах чіпси служать прикрасою, але є рецепти, де чіпси є основною складовою.