Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Сушені банани

16-03-2015, 15:04
3 936
Сушені банани
Банани у нас зараз удосталь продаються. Круглий рік при бажанні можна поласувати свіжим екзотичним фруктом, ось можливо його сушити? Виявляється не тільки можливо, але і бажано. Сушений банан - джерело потрібних для організму речовин. Всі знають, що бульйонний кубик - це концентрат 05 літра бульйону. Так ось сушений банан - це концентрат майже цілої бананової кисті.
Калорійність сушених бананів майже як у шоколадних цукерок.
Багато плутають сушені банани з в'яленими. Різниця очевидна. Сушені банани - це більш зневоднений продукт - чіпси іншими словами. В'ялений ж банан - зменшена липка копія справжнього. Але раз вже в категорію «Сушені банани» потрапили і ті і інші, то давайте кожному виду приділимо увагу.
Гарні сушені банани для роботи серця. Калій, що в них міститься, допоможе від судом у ногах. Миттєво насичує організм глюкозою. Така енергетична таблетка. З'їв і зарядився на весь день. Не рекомендується цей диво-фрукт тільки діабетикам. А ще банан є фруктом радості, так як організмом починає вироблятися більше серотоніну - гармона щастя.
Навіть дотримуються дієти можна вживати сушений банан, але потроху, звичайно. Адже цукерками ви не об'їдається, якщо хочете схуднути, ось і бананами не можна. Так як же зробити сушені банани?

Банани сушені - рецепт


Для приготування сушених бананів існує три способи: ви можете використовувати електричну сушарку, духовку або сонце. Вибирайте тільки стиглі плоди зі світлою м'якоттю.
Багато любителі сушених бананів, в домашніх умовах досягають дуже високої якості. Не хочете, щоб кінцевий продукт вийшов темним? Для цього існує маленький секрет. Як і яблука, банани можна вберегти від потемніння за допомогою підкисленої води. Опустіть їх перед сушінням у воду з лимонним соком, і вони залишаться світлими.

Сушені банани в електричній сушарці


Інгредієнти:

  • стиглі банани - 8 шт.;

  • кислота лимонна - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Очищаємо фрукти і ріжемо кружечками або в довжину на 4 частини. Маленькі банани можна сушити цілком, але чим дрібніші шматочки, тим швидше вони висохнуть. І менше ймовірності, що недосушенний продукт почне псуватися під час зберігання. Опускаємо часточки на кілька секунд в підкислену воду. Розкладаємо на піддон, щоб шматки не стикалися. В електричній сушарці процес займе у вас в середньому 8 годин.

    Сушені банани - рецепт для духовки


    Інгредієнти:

  • стиглі банани - 8 шт.;

  • кислота лимонна - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Очищаємо фрукти і ріжемо кружечками або в довжину на 4 частини. Опускаємо на кілька секунд в підкислену воду. Розкладаємо на решітку, підстеливши аркуш паперу для випічки, наколотий зубочисткою для кращої вентиляції повітря. У духовці отримати цю смакоту можна буде приблизно за 10 годин при самій низькій температурі, іноді навіть при відкритих дверцятах. Кружечки не повинні стикатися один з одним.

    Сушені банани: як приготувати шляхом природної сушки?


    Інгредієнти:

  • стиглі банани - 8 шт.;

  • кислота лимонна - 1 ч. ложка.


  • Сушені банани
    Приготування
    Якщо дозволяють погодні уязика, сушіть банани на сонечку. Таким чином їх можна сушити навіть цілком. Укладіть фрукти на провітрювані піддони і укрийте марлею. Періодично виносьте піддони в тінь, на вітерець. Готовність визначається по білому нальоту - цукрових скоринки на поверхні.
    Банани правильно приготовлені в домашніх умовах, зберігаються в банках з щільними кришками в холодильнику. Майже цілий рік можна заряджатися цими чудесними шматочками, якщо, звичайно, ви не з'їсте їх набагато швидше.
    Готові сушені банани можна їсти просто так, а можна додавати в пудинг або банановий пиріг .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бананові чіпси
    Бананові чіпси
    Картопляні чіпси не є корисним перекусом для здоров'я. Так що ж забути про них зовсім? Не обов'язково, можна зробити менш калорійні фруктові чіпси. І
    Як зберігати банани?
    Як зберігати банани?
    Банан - дуже поживний, смачний і улюблений багатьма дітьми фрукт. Часто , купивши в'язку бананів, ми не знаємо де і як правильно її зберігати, що б
    Банани в карамелі
    Банани в карамелі
    Банани в карамелі - це оригінальний та вишуканий десерт, від якого будуть у захваті всі члени сім'ї. Варіантів створення цієї смакоти досить багато,
    Фруктові чіпси
    Фруктові чіпси
    Фруктові чіпси - це чудовий варіант для легкого перекусу, і приготувати їх можна швидко. І зараз ми розповімо як. Читайте наші корисні рецепти і
    Банановий суп
    Банановий суп
    Якщо раніше банан вважався екзотичним фруктом, то зараз це смачне ласощі доступно нам цілий рік. Ми звикли вживати його в сирому вигляді, як і
    Смажені банани - рецепт
    Смажені банани - рецепт
    Смажені банани - це дуже смачний десерт, який сподобається і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали найцікавіші рецепти створення цього ласощі.