Банани у нас зараз удосталь продаються. Круглий рік при бажанні можна поласувати свіжим екзотичним фруктом, ось можливо його сушити? Виявляється не тільки можливо, але і бажано. Сушений банан - джерело потрібних для організму речовин. Всі знають, що бульйонний кубик - це концентрат 05 літра бульйону. Так ось сушений банан - це концентрат майже цілої бананової кисті.
Калорійність сушених бананів майже як у шоколадних цукерок.
Багато плутають сушені банани з в'яленими. Різниця очевидна. Сушені банани - це більш зневоднений продукт - чіпси іншими словами. В'ялений ж банан - зменшена липка копія справжнього. Але раз вже в категорію «Сушені банани» потрапили і ті і інші, то давайте кожному виду приділимо увагу.
Гарні сушені банани для роботи серця. Калій, що в них міститься, допоможе від судом у ногах. Миттєво насичує організм глюкозою. Така енергетична таблетка. З'їв і зарядився на весь день. Не рекомендується цей диво-фрукт тільки діабетикам. А ще банан є фруктом радості, так як організмом починає вироблятися більше серотоніну - гармона щастя.
Навіть дотримуються дієти можна вживати сушений банан, але потроху, звичайно. Адже цукерками ви не об'їдається, якщо хочете схуднути, ось і бананами не можна. Так як же зробити сушені банани?
Банани сушені - рецепт
Для приготування сушених бананів існує три способи: ви можете використовувати електричну сушарку, духовку або сонце. Вибирайте тільки стиглі плоди зі світлою м'якоттю.
Багато любителі сушених бананів, в домашніх умовах досягають дуже високої якості. Не хочете, щоб кінцевий продукт вийшов темним? Для цього існує маленький секрет. Як і яблука, банани можна вберегти від потемніння за допомогою підкисленої води. Опустіть їх перед сушінням у воду з лимонним соком, і вони залишаться світлими.
Сушені банани в електричній сушарці
Інгредієнти: стиглі банани - 8 шт.; кислота лимонна - 1 ч. ложка. Приготування Очищаємо фрукти і ріжемо кружечками або в довжину на 4 частини. Маленькі банани можна сушити цілком, але чим дрібніші шматочки, тим швидше вони висохнуть. І менше ймовірності, що недосушенний продукт почне псуватися під час зберігання. Опускаємо часточки на кілька секунд в підкислену воду. Розкладаємо на піддон, щоб шматки не стикалися. В електричній сушарці процес займе у вас в середньому 8 годин.
Сушені банани - рецепт для духовки
Інгредієнти: стиглі банани - 8 шт.; кислота лимонна - 1 ч. ложка. Приготування Очищаємо фрукти і ріжемо кружечками або в довжину на 4 частини. Опускаємо на кілька секунд в підкислену воду. Розкладаємо на решітку, підстеливши аркуш паперу для випічки, наколотий зубочисткою для кращої вентиляції повітря. У духовці отримати цю смакоту можна буде приблизно за 10 годин при самій низькій температурі, іноді навіть при відкритих дверцятах. Кружечки не повинні стикатися один з одним.
Сушені банани: як приготувати шляхом природної сушки?
Інгредієнти: стиглі банани - 8 шт.; кислота лимонна - 1 ч. ложка. Приготування Якщо дозволяють погодні уязика, сушіть банани на сонечку. Таким чином їх можна сушити навіть цілком. Укладіть фрукти на провітрювані піддони і укрийте марлею. Періодично виносьте піддони в тінь, на вітерець. Готовність визначається по білому нальоту - цукрових скоринки на поверхні.
Банани правильно приготовлені в домашніх умовах, зберігаються в банках з щільними кришками в холодильнику. Майже цілий рік можна заряджатися цими чудесними шматочками, якщо, звичайно, ви не з'їсте їх набагато швидше.
Готові сушені банани можна їсти просто так, а можна додавати в пудинг або банановий пиріг .