Рецепти новорічних страв

Почнемо, мабуть, з рецептів гарячих новорічних страв.
Курячі ніжки в мішечку
Інгредієнти на 6 порцій:
Приготування
Дрібно ріжемо цибулю і гриби. Обсмажуємо на рослинному маслі цибулю, додаємо гриби і смажимо хвилин 15 поки вся рідина не випарується. Гомілки солимо, перчимо і смажимо на олії. Далі остуджуємо. З картоплі робимо пюре з молоком і вершковим маслом. Потім в нього додаємо готові гриби. Поки остуджується пюре і курка, розкачуємо тісто, товщиною в 3 см і вирізаємо з нього квадрати. Обрізки тіста кладемо в середину кожного квадратика, щоб дно не порвалося. Зверху кладемо 2-3 ст. ложки начинки і ставимо на неї ніжку. Краї мішечка збираємо і зав'язуємо ниткою. На змащений (або застелений папером для випічки) деко викладаємо мішечки і ставимо в духовку з температурою 180оС. Випікаємо 15-20 хвилин, поки тісто не зарум'яниться. З готових кульочки нитки видаляємо.
М'ясо з мандаринами
Інгредієнти на 5-6 порцій:

Приготування
Ріжемо невеликими шматочками м'ясо, а мандарини нарізаємо кружальцями. М'ясо обсмажуємо на олії 10-15 хвилин під кришкою. Потім додаємо мандарини і смажимо під кришкою ще хвилин 10-15. Далі солимо, перчимо, кладемо гвоздику і розмарин і дожариваємо м'ясо під кришкою 10 хвилин. Як гарнір можна приготувати рис або картопляне пюре.
Ну ось, з смачними гарячими стравами до новорічного столу визначилися, можна і про салатах і десерті подумати.
Салат «Ніжний»
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо варені картоплю і яйця (білки з жовтками натираємо в готельні миски) на великій тертці. Яблуко очищаємо від шкірки і також трьом на крупній тертці. Крабові палички нарізаємо соломкою або кубиками. Дрібно порізану цибулю маринуємо 20 хвилин у суміші води, оцту і чорного меленого перцю. Вийнявши цибулю з маринаду, віджимаємо його і починаємо викладати салат шарами у такому порядку: картопля (злегка солимо), майонез, цибуля, яблуко, майонез, крабові палички, майонез, білки, майонез. Потім салат посипаємо жовтками і прикрашаємо зеленню.
Ананас з креветками
Інгредієнти:

Приготування
Розрізаємо ананас на половинки і акуратно вирізаємо м'якоть, залишаючи стінки в 8-10 мм. М'якоть звільняємо від кочережки і нарізаємо невеликими шматочками. Креветки підсмажуємо на олії 1-2 хвилини. У мисці змішуємо сік лимона і апельсина, мед або цукор, сіль, перець і рослинне масло. Кладемо в миску ананас, креветки і заправляємо сумішшю. Викладаємо салат в половинки ананаса, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.
Хрусткі конвертики
Інгредієнти на 2 порції:
Фрукти очищаємо і ріжемо скибочками. Викладаємо їх на середину лаваша і посипаємо цукром (якщо використовуєте варення, цукор не потрібен). Складаємо лаваш в конвертик і обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яної скоринки.
Визначившись з рецептами новорічних страв, не забувайте про їх оформлення. Щасливого і смачного вам Нового року!
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з креветками і ананасом
Салат з креветками і ананасом - чудове блюдо, яке відмінно прикрасить фуршетний та святковий стіл. У нашій статті ми зібрали деякі цікаві рецепти

Салат «Крабові палички з ананасом»
Салат з крабових паличок вже давно зайняв міцне місце на наших столах нарівні зі знаменитою «Шубою», «Олів'є» та «Мімозою». Варіацій його

Салат з крабовими паличками і грибами
Салат з крабовими паличками, напевно, пробували все. І сьогодні ми пропонуємо вам його трохи урізноманітнити, додавши гриби. Вийде вишукано,

Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.

Рецепти салатів на Новий рік
Звичайно ж, жоден новорічний стіл не обходиться без всіма улюблених салатів. Але це можуть бути як традиційні «Олів'є» та «Крабовий салат», так і