Вернуться назад Распечатать

Рецепти новорічних страв

Рецепти новорічних страв
Думаєте над тим, як приготувати новорічні страви або не знаєте, що саме зробити? Звичайно, традиційні новорічні страви, такі як салати «Олів'є», «Оселедець під шубою» і гарячі страви за улюбленими рецептами знайдуть місце на вашому столі. Але якщо є бажання приготувати щось новеньке, то тут ви знайдете кілька кулінарних рецептів новорічних других страв і салатів. І не забудьте про оформлення, а якщо ви ще й придумаєте цікаві новорічні назви страв, то святковий настрій вам забезпечено.
Почнемо, мабуть, з рецептів гарячих новорічних страв.
Курячі ніжки в мішечку
Інгредієнти на 6 порцій:

  • листкове тісто - 500 г;

  • курячі ніжки - 6 шт.;

  • гриби (заморожені або свіжі) - 300 г;

  • картопля - 700 г;

  • цибуля - 150 г;

  • молоко - 50 мл;

  • вершкове масло - 30 г;

  • рослинна олія, сіль, перець.


  • Приготування
    Дрібно ріжемо цибулю і гриби. Обсмажуємо на рослинному маслі цибулю, додаємо гриби і смажимо хвилин 15 поки вся рідина не випарується. Гомілки солимо, перчимо і смажимо на олії. Далі остуджуємо. З картоплі робимо пюре з молоком і вершковим маслом. Потім в нього додаємо готові гриби. Поки остуджується пюре і курка, розкачуємо тісто, товщиною в 3 см і вирізаємо з нього квадрати. Обрізки тіста кладемо в середину кожного квадратика, щоб дно не порвалося. Зверху кладемо 2-3 ст. ложки начинки і ставимо на неї ніжку. Краї мішечка збираємо і зав'язуємо ниткою. На змащений (або застелений папером для випічки) деко викладаємо мішечки і ставимо в духовку з температурою 180оС. Випікаємо 15-20 хвилин, поки тісто не зарум'яниться. З готових кульочки нитки видаляємо.
    М'ясо з мандаринами
    Інгредієнти на 5-6 порцій:

  • свинина (вирізка) або куряче філе - 700 г;

  • мандарини - 500 г;

  • розмарин сушений - 3 ч. л.;

  • гвоздика - 3 бутончики;

  • Рецепти новорічних страв

  • рослинна олія, сіль, перець.


  • Приготування
    Ріжемо невеликими шматочками м'ясо, а мандарини нарізаємо кружальцями. М'ясо обсмажуємо на олії 10-15 хвилин під кришкою. Потім додаємо мандарини і смажимо під кришкою ще хвилин 10-15. Далі солимо, перчимо, кладемо гвоздику і розмарин і дожариваємо м'ясо під кришкою 10 хвилин. Як гарнір можна приготувати рис або картопляне пюре.
    Ну ось, з смачними гарячими стравами до новорічного столу визначилися, можна і про салатах і десерті подумати.
    Салат «Ніжний»
    Інгредієнти:

  • картопля - 2-3 шт.;

  • крабові палички - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • оцет 9% - 2 ч. ложки;

  • яблуко кисле - 1 шт.;

  • вода - 50-70 мл;

  • яйця - 3-4 шт.;

  • майонез;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Натираємо варені картоплю і яйця (білки з жовтками натираємо в готельні миски) на великій тертці. Яблуко очищаємо від шкірки і також трьом на крупній тертці. Крабові палички нарізаємо соломкою або кубиками. Дрібно порізану цибулю маринуємо 20 хвилин у суміші води, оцту і чорного меленого перцю. Вийнявши цибулю з маринаду, віджимаємо його і починаємо викладати салат шарами у такому порядку: картопля (злегка солимо), майонез, цибуля, яблуко, майонез, крабові палички, майонез, білки, майонез. Потім салат посипаємо жовтками і прикрашаємо зеленню.
    Ананас з креветками
    Інгредієнти:
    Рецепти новорічних страв


  • ананас - 1 шт.;

  • креветки очищені - 250-300 г;

  • сік апельсина - 2 ст. ложки;

  • сік лимона 2 ст. ложки;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • мед - 1/2 ч. ложки або цукор за смаком;

  • петрушка, мелений чорний перець.


  • Приготування
    Розрізаємо ананас на половинки і акуратно вирізаємо м'якоть, залишаючи стінки в 8-10 мм. М'якоть звільняємо від кочережки і нарізаємо невеликими шматочками. Креветки підсмажуємо на олії 1-2 хвилини. У мисці змішуємо сік лимона і апельсина, мед або цукор, сіль, перець і рослинне масло. Кладемо в миску ананас, креветки і заправляємо сумішшю. Викладаємо салат в половинки ананаса, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.

    Хрусткі конвертики
    Інгредієнти на 2 порції:

  • лаваш - 2 аркуша;

  • яблука, груші -2 шт., або густе варення;

  • цукор - 1-2 ч. ложки;

  • рослинна олія;

  • цукрова пудра.


  • Фрукти очищаємо і ріжемо скибочками. Викладаємо їх на середину лаваша і посипаємо цукром (якщо використовуєте варення, цукор не потрібен). Складаємо лаваш в конвертик і обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яної скоринки.
    Визначившись з рецептами новорічних страв, не забувайте про їх оформлення. Щасливого і смачного вам Нового року!