Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салати до 8 березня

Салати до 8 березня

16-03-2015, 14:29
465
Салати до 8 березня
8 березня, начебто звичайний святковий день, але чомусь саме на це свято хочеться скласти таке меню, щоб страви в ньому були і смачними і по-весняному легкими. І звичайно, чималу частку на святковому столі займуть салати, ось про їх рецептах до 8 березня і поговоримо.
Салат «дівич-Вечір»
Рецепти таких салатів, як цей неодмінно повинні входити у святкове меню на 8 березня. Адже цей салатик не тільки смачний, але ще і дуже легкий, що дуже цінно для стежать за своєю фігурою дам.
Інгредієнти:

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • білокачанна капуста - 500 г;

  • червона квасоля - 1 банка;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • сіль, рослинне масло, перець.


  • Приготування
    Капусту тоненько нарізаємо, щоб салатик вийшов ніжним і соковитим. Додаємо в неї сіль і перетираємо, поки не з'явиться сік. Далі нарізаємо соломкою огірок і викладаємо його в тарілку до капусти. Туди ж відправляємо квасоля, не забувши злити з неї розсіл. Тепер подрібнюємо цибулю, якщо він здається вам занадто «сильним», то можна це виправити, заливши його (вже нарізаний) окропом на 30 секунд. Готовий цибулю змішуємо з іншими продуктами. Залишилося приготувати заправку. Для цього беремо 2-3 столові ложки рослинної олії, додаємо сік половини лимона, 1/2 ч. ложки цукру, сіль і перець за смаком. Отриманою сумішшю заправляємо салат, перемішуємо і даємо настоятися хвилин 10.
    Салат «Полосатик»
    Є дуже багато рецептів салатів з буряком і часничком, але цьому особливу ніжність надає тертий сир, до 8 березня те, що треба - ніжний і гострий.
    Інгредієнти:

  • варена буряк - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • сир - 200 г;

  • майонез - 5 ложок;

  • сіль.


  • Приготування
    Натираємо варений буряк на дрібній тертці, солимо і змішуємо з 2 зубчиками роздавленого часнику. Суміш заправляємо 2 ложками майонезу. Сир тремо на тертці і змішуємо з рештою майонезом і тиском часником. Викладаємо салат шарами, чергуючи сир і буряк. Краще це робити безпосередньо перед подачею, якщо салат постоїть, то буряк офарбить сир, і салатик перестане бути смугастим.
    Салат «Магнолія»
    Інгредієнти:

  • варена картопля - 5 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • яйця варені - 5шт.;

  • яблука - 3 шт.;

  • лосось консервований - 1 банка;

  • майонез.


  • Приготування
    Натираємо на крупній тертці в окремі посудини картоплю, яйця і очищені від шкірки яблука. Цибулю подрібнюємо, а рибу поділяємо на шматочки. Салат викладаємо на плоске блюдо шарами у такому порядку: картопля, яйця, цибуля, яблука, лосось. Зверху поливаємо салат майонезом і прикрашаємо зеленню.
    Салат «З 8 березня»

    Принадність таких салатів як цей в простоті приготування - майже нічого не треба додатково готувати, а значить, до 8 березня рецепт цього салату доведеться як не можна до речі.
    Салати до 8 березня

    Інгредієнти:

  • куряча грудка - 1 шт.;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • консервовані шампіньйони - 1 банка;

  • зелений горошок - 1 банку;

  • кукурудза - 1 банка;

  • сир;

  • сіль;

  • майонез.


  • Приготування
    Курячу грудку відварюємо і охолоджуємо. А поки нарізаємо тонкою соломкою гриби і огірок. Додаємо мелконарезанное охолоджене куряче м'ясо, кукурудзу та горошок. Заправляємо наш салат майонезом, солимо і перемішуємо. Трьом на крупній тертці сир і прикрашаємо їм салат. Якщо ви відносите себе до сироманам, то можна сир не тільки пустити на прикрасу, але і додати в салат.
    Салат «Перлова гірка»
    Інгредієнти:

  • перлова крупа - 1/2 склянки;

  • варене м'ясо - 100-150 г;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • майонез - 2-3 ст. ложки;

  • листя салату, сіль.


  • Приготування
    Крупу промиваємо, заливаємо склянкою води, додаємо 1/2 ч. ложки солі і варимо 40 хвилин. Після каструльку знімаємо з вогню, зливаємо воду. Огірок і м'ясо нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо на листя салату. Повинні вийти ось такі шари - салат, м'ясо, огірки. Зверху злегка змащуємо майонезом. На середину страви (м'ясо з огірками) ставимо склянку. Перловку насипаємо невеликою гіркою навколо склянки, злегка приминаючи її, щоб салат не розпався. Моркву тремо на дрібній тертці, змішуємо з тиском часником, майонезом і 1/3 ч. ложки солі. Стакан акуратно виймаємо, а на його місце викладаємо моркву. Цей салат хороший і в свежеприготовленном вигляді, але трохи настоявшись, він стане ще смачніше.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат зі свинячим язиком
    Салат зі свинячим язиком
    Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них
    Салат з вареною ковбасою
    Салат з вареною ковбасою
    Салат з вареною ковбасою - дуже смачне і ситне блюдо, яке можна приготувати буквально за півгодини. Головне - мати під рукою всі необхідні продукти і
    Салат «Червона шапочка»
    Салат «Червона шапочка»
    «Червона шапочка» - це дуже незвичайний і дуже смачний салат. Його готувати не складніше, ніж звичний нам Олів'є. А значить можна витратити трохи
    Салат з ананасів і печериць
    Салат з ананасів і печериць
    Салати є прикрасою будь-якого святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про незвичайну салаті з ананаса і печериць. Незважаючи на дивне поєднання
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Рецепти салатів на Новий рік
    Рецепти салатів на Новий рік
    Звичайно ж, жоден новорічний стіл не обходиться без всіма улюблених салатів. Але це можуть бути як традиційні «Олів'є» та «Крабовий салат», так і