8 березня, начебто звичайний святковий день, але чомусь саме на це свято хочеться скласти таке меню, щоб страви в ньому були і смачними і по-весняному легкими. І звичайно, чималу частку на святковому столі займуть салати, ось про їх рецептах до 8 березня і поговоримо.
Салат «дівич-Вечір» Рецепти таких салатів, як цей неодмінно повинні входити у святкове меню на 8 березня. Адже цей салатик не тільки смачний, але ще і дуже легкий, що дуже цінно для стежать за своєю фігурою дам.
Інгредієнти: свіжий огірок - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; білокачанна капуста - 500 г; червона квасоля - 1 банка; лимон - 1/2 шт.; сіль, рослинне масло, перець. Приготування Капусту тоненько нарізаємо, щоб салатик вийшов ніжним і соковитим. Додаємо в неї сіль і перетираємо, поки не з'явиться сік. Далі нарізаємо соломкою огірок і викладаємо його в тарілку до капусти. Туди ж відправляємо квасоля, не забувши злити з неї розсіл. Тепер подрібнюємо цибулю, якщо він здається вам занадто «сильним», то можна це виправити, заливши його (вже нарізаний) окропом на 30 секунд. Готовий цибулю змішуємо з іншими продуктами. Залишилося приготувати заправку. Для цього беремо 2-3 столові ложки рослинної олії, додаємо сік половини лимона, 1/2 ч. ложки цукру, сіль і перець за смаком. Отриманою сумішшю заправляємо салат, перемішуємо і даємо настоятися хвилин 10.
Салат «Полосатик» Є дуже багато рецептів салатів з буряком і часничком, але цьому особливу ніжність надає тертий сир, до 8 березня те, що треба - ніжний і гострий.
Інгредієнти: варена буряк - 2 шт.; часник - 4 зубчики; сир - 200 г; майонез - 5 ложок; сіль. Приготування Натираємо варений буряк на дрібній тертці, солимо і змішуємо з 2 зубчиками роздавленого часнику. Суміш заправляємо 2 ложками майонезу. Сир тремо на тертці і змішуємо з рештою майонезом і тиском часником. Викладаємо салат шарами, чергуючи сир і буряк. Краще це робити безпосередньо перед подачею, якщо салат постоїть, то буряк офарбить сир, і салатик перестане бути смугастим.
Салат «Магнолія» Інгредієнти: варена картопля - 5 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; яйця варені - 5шт.; яблука - 3 шт.; лосось консервований - 1 банка; майонез. Приготування Натираємо на крупній тертці в окремі посудини картоплю, яйця і очищені від шкірки яблука. Цибулю подрібнюємо, а рибу поділяємо на шматочки. Салат викладаємо на плоске блюдо шарами у такому порядку: картопля, яйця, цибуля, яблука, лосось. Зверху поливаємо салат майонезом і прикрашаємо зеленню.
Салат «З 8 березня» Принадність таких салатів як цей в простоті приготування - майже нічого не треба додатково готувати, а значить, до 8 березня рецепт цього салату доведеться як не можна до речі.
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; консервовані шампіньйони - 1 банка; зелений горошок - 1 банку; кукурудза - 1 банка; сир; сіль; майонез. Приготування Курячу грудку відварюємо і охолоджуємо. А поки нарізаємо тонкою соломкою гриби і огірок. Додаємо мелконарезанное охолоджене куряче м'ясо, кукурудзу та горошок. Заправляємо наш салат майонезом, солимо і перемішуємо. Трьом на крупній тертці сир і прикрашаємо їм салат. Якщо ви відносите себе до сироманам, то можна сир не тільки пустити на прикрасу, але і додати в салат.
Салат «Перлова гірка» Інгредієнти: перлова крупа - 1/2 склянки; варене м'ясо - 100-150 г; свіжий огірок - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; майонез - 2-3 ст. ложки; листя салату, сіль. Приготування Крупу промиваємо, заливаємо склянкою води, додаємо 1/2 ч. ложки солі і варимо 40 хвилин. Після каструльку знімаємо з вогню, зливаємо воду. Огірок і м'ясо нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо на листя салату. Повинні вийти ось такі шари - салат, м'ясо, огірки. Зверху злегка змащуємо майонезом. На середину страви (м'ясо з огірками) ставимо склянку. Перловку насипаємо невеликою гіркою навколо склянки, злегка приминаючи її, щоб салат не розпався. Моркву тремо на дрібній тертці, змішуємо з тиском часником, майонезом і 1/3 ч. ложки солі. Стакан акуратно виймаємо, а на його місце викладаємо моркву. Цей салат хороший і в свежеприготовленном вигляді, але трохи настоявшись, він стане ще смачніше.