Вернуться назад Распечатать

Салати до 8 березня

Салати до 8 березня
8 березня, начебто звичайний святковий день, але чомусь саме на це свято хочеться скласти таке меню, щоб страви в ньому були і смачними і по-весняному легкими. І звичайно, чималу частку на святковому столі займуть салати, ось про їх рецептах до 8 березня і поговоримо.
Салат «дівич-Вечір»
Рецепти таких салатів, як цей неодмінно повинні входити у святкове меню на 8 березня. Адже цей салатик не тільки смачний, але ще і дуже легкий, що дуже цінно для стежать за своєю фігурою дам.
Інгредієнти:

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • білокачанна капуста - 500 г;

  • червона квасоля - 1 банка;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • сіль, рослинне масло, перець.


  • Приготування
    Капусту тоненько нарізаємо, щоб салатик вийшов ніжним і соковитим. Додаємо в неї сіль і перетираємо, поки не з'явиться сік. Далі нарізаємо соломкою огірок і викладаємо його в тарілку до капусти. Туди ж відправляємо квасоля, не забувши злити з неї розсіл. Тепер подрібнюємо цибулю, якщо він здається вам занадто «сильним», то можна це виправити, заливши його (вже нарізаний) окропом на 30 секунд. Готовий цибулю змішуємо з іншими продуктами. Залишилося приготувати заправку. Для цього беремо 2-3 столові ложки рослинної олії, додаємо сік половини лимона, 1/2 ч. ложки цукру, сіль і перець за смаком. Отриманою сумішшю заправляємо салат, перемішуємо і даємо настоятися хвилин 10.
    Салат «Полосатик»
    Є дуже багато рецептів салатів з буряком і часничком, але цьому особливу ніжність надає тертий сир, до 8 березня те, що треба - ніжний і гострий.
    Інгредієнти:

  • варена буряк - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • сир - 200 г;

  • майонез - 5 ложок;

  • сіль.


  • Приготування
    Натираємо варений буряк на дрібній тертці, солимо і змішуємо з 2 зубчиками роздавленого часнику. Суміш заправляємо 2 ложками майонезу. Сир тремо на тертці і змішуємо з рештою майонезом і тиском часником. Викладаємо салат шарами, чергуючи сир і буряк. Краще це робити безпосередньо перед подачею, якщо салат постоїть, то буряк офарбить сир, і салатик перестане бути смугастим.
    Салат «Магнолія»
    Інгредієнти:

  • варена картопля - 5 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • яйця варені - 5шт.;

  • яблука - 3 шт.;

  • лосось консервований - 1 банка;

  • майонез.


  • Приготування
    Натираємо на крупній тертці в окремі посудини картоплю, яйця і очищені від шкірки яблука. Цибулю подрібнюємо, а рибу поділяємо на шматочки. Салат викладаємо на плоске блюдо шарами у такому порядку: картопля, яйця, цибуля, яблука, лосось. Зверху поливаємо салат майонезом і прикрашаємо зеленню.
    Салат «З 8 березня»

    Принадність таких салатів як цей в простоті приготування - майже нічого не треба додатково готувати, а значить, до 8 березня рецепт цього салату доведеться як не можна до речі.
    Салати до 8 березня

    Інгредієнти:

  • куряча грудка - 1 шт.;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • консервовані шампіньйони - 1 банка;

  • зелений горошок - 1 банку;

  • кукурудза - 1 банка;

  • сир;

  • сіль;

  • майонез.


  • Приготування
    Курячу грудку відварюємо і охолоджуємо. А поки нарізаємо тонкою соломкою гриби і огірок. Додаємо мелконарезанное охолоджене куряче м'ясо, кукурудзу та горошок. Заправляємо наш салат майонезом, солимо і перемішуємо. Трьом на крупній тертці сир і прикрашаємо їм салат. Якщо ви відносите себе до сироманам, то можна сир не тільки пустити на прикрасу, але і додати в салат.
    Салат «Перлова гірка»
    Інгредієнти:

  • перлова крупа - 1/2 склянки;

  • варене м'ясо - 100-150 г;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • майонез - 2-3 ст. ложки;

  • листя салату, сіль.


  • Приготування
    Крупу промиваємо, заливаємо склянкою води, додаємо 1/2 ч. ложки солі і варимо 40 хвилин. Після каструльку знімаємо з вогню, зливаємо воду. Огірок і м'ясо нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо на листя салату. Повинні вийти ось такі шари - салат, м'ясо, огірки. Зверху злегка змащуємо майонезом. На середину страви (м'ясо з огірками) ставимо склянку. Перловку насипаємо невеликою гіркою навколо склянки, злегка приминаючи її, щоб салат не розпався. Моркву тремо на дрібній тертці, змішуємо з тиском часником, майонезом і 1/3 ч. ложки солі. Стакан акуратно виймаємо, а на його місце викладаємо моркву. Цей салат хороший і в свежеприготовленном вигляді, але трохи настоявшись, він стане ще смачніше.