М'ясна нарізка - оформлення

Як зробити і прикрасити м'ясну нарізку для банкету?
Для початку знімаємо оболонку ковбас і звідусіль, де вона є. Нарізаємо під кутом гострим ножем тонкі скибочки, щоб зріз вийшов овальним. Якщо ви щасливий володар скиборізки, то цей процес спрощується до максимуму, якщо ні - вам будуть потрібні дуже гострі ножі. Поверхня буженини, шинки, язика зачищаємо гострим ножем, видаляючи підсохлі темні кірочки. М'ясо ріжемо впоперек волокон добре наточеним ножем з вузьким і довгим лезом. Лезо повинно за один рух повністю прорізати продукт.
Приступаємо безпосередньо до сервіровці м'ясної нарізки. Потрібно сказати, що нарізка ефектно виглядає просто покладена на листя салату, це хороший варіант на швидку руку, коли немає часу на щось більш складне. Дуже виграшно виглядає м'ясна нарізка, сервированная на плоскому блюді, посипати паприкою або каррі. Доповнити картину можна соусами 2-х або 3-х видів, поданими в соусниках і розміщеними на тому ж блюді. Більш трудомісткий приклад того, як красиво викласти м'ясну нарізку, показаний на фото.


З скибочок ковбаси ( балика , грудинки) робимо квітка, пелюстки - з скибочок м'яса іншого виду, прикрашаємо зеленню. Оформлення м'ясної нарізки можна трохи ускладнити, зробивши більш пишним квітка (результат видно на фото). Варену ковбасу (карбонат, в'ялене м'ясо) нарізаємо найтоншими скибочками, звертаємо їх навпіл і щільно притискаючи один до одного, закріплюємо пір'ям зеленого лука в такому положенні. Другий шар складаємо вільніше, знову закріплюємо, пелюстки квітки злегка відгинаємо в сторони, а нижній шар, що лежить на блюді укладаємо ще більш вільно.


Викласти м'ясну нарізку красиво можна як за допомогою звичної зелені і овочів, так і з використанням фруктів (ківі, полуниця, лимон). Інший варіант прикраси м'ясної нарізки, що не вимагає особливих навичок в кулінарії, це квіти з овочів: троянда з буряка, квіточки з огірків, редиски, помідорів або цибулі. Красиво оформити м'ясну нарізку можна, зробивши кали з сиру для тостів і шматочків маслин.


А якщо з'єднати квіти з овочів і живі квіти, вийде дуже вишукано. Виглядати це блюдо буде справжнім шедевром, а ваші дизайнерські здібності будуть по достоїнству оцінені гостями.
Як красиво оформити м'ясну нарізку для фуршету?
Так як фуршет не передбачає тривалого застілля, то і закуски подають відповідним чином, у вигляді канапе або маленьких рулетиків. Ще один ефектний варіант оформлення м'ясної нарізки для фуршету - нанизати на закуску зубочистки і закріпити їх на якій-небудь основі. Згорнуті рулетиком м'ясні скибочки спробуйте розмістити не в горизонтальній площині, а у вертикальній, склавши їх гіркою на блюді, зробивши менажницу з листового салату.


Маючи в запасі деякий час можна створити на блюді цілий квітковий букет, поєднавши і квіти з овочів, сиру, ковбас, і зелень, і мариновані овочі.
Якщо готуєтеся до свята, не забудьте і про оформлення рибної нарізки .
Рекомендуємо добрі рецепти

Як прикрасити салати?
З допомогою прикраси можна навіть найпростіший салат перетворити в кулінарний шедевр. Справжні господині знають, що способів прикрасити таку страву,

Фруктова нарізка
Якщо ви вирішили здивувати гостей і поставити на святковий стіл дивовижно красиву фруктову нарізку, то ми пропонуємо вам кілька ідей для її

Рибна нарізка - оформлення
Важко уявити собі святковий стіл без різноманітності акуратно викладених закусок, рівно так само важко уявити собі і рибну нарізку, викладену простий

Овочева нарізка
Прикрасити овочеву нарізку, без допомоги майстра з карвінгу, цілком по силам будь-якої господині. А допоможуть вам у цій нелегкій справі, рада з

Сирна тарілка
Сирна тарілка стане відмінним додаток до будь-якої домашньої трапези. Така закуска не тільки вкаже на тонкий смак господаря, але і забезпечить вам

Трояндочки з ковбаси
Напередодні новорічних свят, ми замислюємося, як же смачно прикрасити стіл. І сьогодні ми розповімо, як зробити красиві і дивовижні трояндочки з