Що приготувати на вечерю швидко і просто?
Питання про те, що приготувати на вечерю швидко і просто, постійно постає перед кожним, хто їсть вдома. В будні дні кількість зайвих рухів на кухні після роботи хочеться скоротити до мінімуму, тому багато шукають прості і швидкі страви, здатні напевно вгамувати голод, і які будуть складатися з доступних інгредієнтів. Звучить як в казці, чи не так? Але саме такі рецепти ми зібрали для вас в цьому матеріалі.
Відкидаючи в сторону напівфабрикати, серед всіх м'ясних продуктів найбільшою популярністю безумовно користується курятина. З будь-якої частини тушки можна зробити величезну кількість страв, кардинально відрізняються один від одного за смаком. Для нижченаведеного рецепта ми вибрали саму м'ясисту і соковиту частина тушки – стегна.
Інгредієнти:
курячі стегна – 6 шт.;
часник – 6 зубчиків;
вода – 55 мл;
мед – 65 мл;
рисовий оцет – 35 мл;
соєвий соус – 20 мл
Приготування
Курячі стегна обсмажте на сковороді до повної готовності і рівномірного зарум'янювання шкірки. Частина вытопившегося в процесі приготування м'яса жиру злийте, а на частині, що залишилася обсмажте шматочки часнику, не прибираючи самі курячі стегна зі сковороди. Влийте суміш з меду і води, додайте рисовий оцет і соєвий соус. Дайте соусу побурлить 3-4 хвилини, періодично поливаючи їм шкірку на птаху.
Як курятину можна вважати найпопулярнішим м'ясним продуктом, так картопля є фаворитом серед овочевих інгредієнтів. У цьому рецепті ми вирішили запекти «гармошки» картоплі з ароматним часниковим маслом.
Інгредієнти:
картопля – 740 г;
вершкове масло – 145 г;
часник – 2 зубки;
сметана – 115 г;
жменя зелені цибулі.
Приготування
Картопля зачистіть від зовнішніх забруднень, але не знімайте шкірку. Ретельно промийте і обсушіть бульби, а потім виконайте в них ряд частих вертикальних надрізів, не прорізаючи картоплину до кінця. Змішайте м'яке масло разом з пюрированым часником і пучкою солі. Розкласти шматочки масла між надрізами в картоплі і відправте всі запікатися при 210 градусах 35-45 хвилин (залежно від розміру картоплі).
Якщо в питанні про те, що приготувати на вечерю швидко, просто і смачно вас хвилює не тільки смак і доступність, але і користь підсумкового страви, то ідеальним варіантом стане цей простий овочевий салат. Його склад включає всі поширені літні овочі, які для ситності доповнюють ароматним сиром.
Інгредієнти:
Для сирних кульок:
сир – 65 г;
листя базиліка – 2 шт.;
по дрібці свіжих листочків чебрецю і розмарину.
Для салату:
томати – 440 г;
редис – 6 шт.;
огірок – 120 г;
бальзамічний оцет – 15 мл;
оливкова олія – 35 мл;
фіолетовий цибулю – 65 р.
Приготування
Сир змішайте з подрібненими травами і дрібкою солі. Сформуйте з маси кульки і охолодіть їх.
Довільно наріжте овочі для салату і заправте сумішшю оливкової олії з бальзаміком. Поверх салату розташуйте сирні кульки і подавайте блюдо.
Інгредієнти:
паста – 340 г;
часник – 5 зубків;
вершкове масло – 45 г;
гарбузове пюре – 280 м;
вершки – 715 мл;
тертий пармезан – 75 р.
Приготування
Поки паста вариться, обсмажте часник на вершковому маслі не більше півхвилини і змішайте його з гарбузовим пюре. Розведіть пюре з гарбуза вершками і доведіть соус до кипіння. Всипте тертий сир і додати відварену пасту. Перемішавши, дочекайтеся повторного закипання соусу і розкладайте страву по тарілках. Перед подачею посипте блюдо залишками сиру або засмаженою на оливковій олії хлібній крихті.
Курка на вечерю швидко і смачно
Відкидаючи в сторону напівфабрикати, серед всіх м'ясних продуктів найбільшою популярністю безумовно користується курятина. З будь-якої частини тушки можна зробити величезну кількість страв, кардинально відрізняються один від одного за смаком. Для нижченаведеного рецепта ми вибрали саму м'ясисту і соковиту частина тушки – стегна.
Інгредієнти:
Приготування
Курячі стегна обсмажте на сковороді до повної готовності і рівномірного зарум'янювання шкірки. Частина вытопившегося в процесі приготування м'яса жиру злийте, а на частині, що залишилася обсмажте шматочки часнику, не прибираючи самі курячі стегна зі сковороди. Влийте суміш з меду і води, додайте рисовий оцет і соєвий соус. Дайте соусу побурлить 3-4 хвилини, періодично поливаючи їм шкірку на птаху.
Картопля на вечерю швидко і смачно
Як курятину можна вважати найпопулярнішим м'ясним продуктом, так картопля є фаворитом серед овочевих інгредієнтів. У цьому рецепті ми вирішили запекти «гармошки» картоплі з ароматним часниковим маслом.
Інгредієнти:
Приготування
Картопля зачистіть від зовнішніх забруднень, але не знімайте шкірку. Ретельно промийте і обсушіть бульби, а потім виконайте в них ряд частих вертикальних надрізів, не прорізаючи картоплину до кінця. Змішайте м'яке масло разом з пюрированым часником і пучкою солі. Розкласти шматочки масла між надрізами в картоплі і відправте всі запікатися при 210 градусах 35-45 хвилин (залежно від розміру картоплі).
Смачний салат на вечерю - просто і швидко
Якщо в питанні про те, що приготувати на вечерю швидко, просто і смачно вас хвилює не тільки смак і доступність, але і користь підсумкового страви, то ідеальним варіантом стане цей простий овочевий салат. Його склад включає всі поширені літні овочі, які для ситності доповнюють ароматним сиром.
Інгредієнти:
Для сирних кульок:
Для салату:
Приготування
Сир змішайте з подрібненими травами і дрібкою солі. Сформуйте з маси кульки і охолодіть їх.
Довільно наріжте овочі для салату і заправте сумішшю оливкової олії з бальзаміком. Поверх салату розташуйте сирні кульки і подавайте блюдо.
Рецепт швидкого вечері з простих продуктів
Інгредієнти:
Приготування
Поки паста вариться, обсмажте часник на вершковому маслі не більше півхвилини і змішайте його з гарбузовим пюре. Розведіть пюре з гарбуза вершками і доведіть соус до кипіння. Всипте тертий сир і додати відварену пасту. Перемішавши, дочекайтеся повторного закипання соусу і розкладайте страву по тарілках. Перед подачею посипте блюдо залишками сиру або засмаженою на оливковій олії хлібній крихті.