Який суп приготувати на обід?
Дуже часто господині, особливо початківці, спантеличені питанням вибору рецепт першого страви для приготування його до обіду. Дійсно, різновидів подібних страв і рецептів їх настільки багато, що зробити вибір на користь одного з них складно. Ми сьогодні розповімо, який суп можна приготувати на обід з курки або свинини і запропонуємо базові рецепти, які можна використовувати як основу для більш складних кулінарних композицій.
Інгредієнти:
куряче м'ясо – 460 м;
олія соняшникова або оливкова без аромату – 45 мл;
картопля – 360 г;
морква – 85 м;
цибулина ріпчаста – 105 г;
фільтрована вода – 21 л;
духмяний перець (горошини) – 2-3 шт.;
лист лавра середнього розміру – 1 шт.;
кам'яна йодована сіль і перець свіжозмелену – за смаком;
кріп і петрушка (зелень) – за смаком.
Приготування
Безумовно, найкращим варіантом для приготування супу буде домашня птиця. Але, якщо вибрати таку можливості немає, то згодиться і магазинна курка, вирощена на птахофабриці. Її попередньо необхідно обпалити над вогнем, після чого помити, розрізати на порції і відправити варитися, заливши фільтрованою водою. Час варіння бульйону залежить якраз від походження птиці. Домашнє м'ясо буде варитися довше, а промислове швидше. Час його приготування може варіюватися від тридцяти хвилин до декількох годин.
Деякі господині вважають за краще зливати першу воду після закипання, якщо вариться бульйон з курки магазинної. Сенс у цьому є – можна максимально позбутися від шкідливих складових, присутніх в промисловому м'ясі. Але смак від цього стане менш вираженим і не таким насиченим. Не забуваємо періодично знімати з поверхні бульйону піну.
Поки вариться птах, готуємо овочі для супу. Очищаємо і шаткуємо кубиками дрібненькими цибулину, а також нарізаємо соломкою, кубиками або полукружками моркву. Картоплини позбавляємо від шкірки і подрібнюємо брусочками або кубиками бажаного розміру.
Цибулю і моркву перед додаванням в бульйон краще протушкувати на соняшниковій або оливковій олії. Так страва вийде ще смачніше й пахучіше. Але якщо супчик потрібен дієтичний, то етап смаження слід опустити.
По готовності курки витягуємо її з каструлі, відокремлюємо м'якоть від кісток, нарізаємо або розбираємо на волокна. Знову даємо бульйону закипіти, відправляємо в нього картоплю і піджарку або свіжий лук і морква, і варимо до готовності всіх овочів. Хвилин за десять до кінця приготування смачного курячого супу на обід кидаємо в нього куряче м'ясо, лаврушку, горошини перцю і підсолюємо страву. Крупу, локшину , овочі або інші компоненти додаємо, орієнтуючись на тривалість їх варіння.
Свіжу зелень додаємо в суп у тарілку при подачі або за хвилину до завершення приготування.
Інгредієнти:
свинина – 460 м;
масло селянське вершкове – 55 г;
картопля – 360 г;
морква – 85 м;
цибулина ріпчаста – 105 г;
овочевий мікс на вибір – за смаком;
фільтрована вода – 21 л;
духмяний перець (горошини) – 2-3 шт.;
лист лавра середнього розміру – 1 шт.;
кам'яна йодована сіль і перець свіжозмелену – за смаком;
кріп і петрушка (зелень) – за смаком.
Приготування
Щоб супчик вийшов наваристим і смачним краще взяти свинину з кісточкою. Перед початком варіння м'ясо споліскуємо, заливаємо в каструлі водою і ставимо на конфорки плити. Кусень м'яса можна залишити цілим або ж відразу розрізати на порційні шматочки. Даємо вмісту закипіти, весь час прибираючи з поверхні бульйону образовывающуюся піну. Вариться свинина в середньому близько півтори години, але краще готовність перевіряти виделкою або ножем, проколів продукт і оцінивши його м'якість.
Якщо м'ясо варилося цілим шматком, то також як і у випадку з куркою, розбираємо його на волокна або ножем нарізаємо, попередньо позбавивши від кісток. Додаємо в супчик очищені і нарізані кубиками або брусочками картоплини. Цибулю і моркву пасеруємо на вершковому маслі і закладаємо в бульйон через десять хвилин після картоплі разом з овочевим міксом. В якості останнього можна взяти заморозку з болгарського перцю і кабачка, а також використовувати будь-які інші овочі, наприклад, цвітну капусту або брокколі.
Який зварити суп на обід з курки?
Інгредієнти:
Приготування
Безумовно, найкращим варіантом для приготування супу буде домашня птиця. Але, якщо вибрати таку можливості немає, то згодиться і магазинна курка, вирощена на птахофабриці. Її попередньо необхідно обпалити над вогнем, після чого помити, розрізати на порції і відправити варитися, заливши фільтрованою водою. Час варіння бульйону залежить якраз від походження птиці. Домашнє м'ясо буде варитися довше, а промислове швидше. Час його приготування може варіюватися від тридцяти хвилин до декількох годин.
Деякі господині вважають за краще зливати першу воду після закипання, якщо вариться бульйон з курки магазинної. Сенс у цьому є – можна максимально позбутися від шкідливих складових, присутніх в промисловому м'ясі. Але смак від цього стане менш вираженим і не таким насиченим. Не забуваємо періодично знімати з поверхні бульйону піну.
Поки вариться птах, готуємо овочі для супу. Очищаємо і шаткуємо кубиками дрібненькими цибулину, а також нарізаємо соломкою, кубиками або полукружками моркву. Картоплини позбавляємо від шкірки і подрібнюємо брусочками або кубиками бажаного розміру.
Цибулю і моркву перед додаванням в бульйон краще протушкувати на соняшниковій або оливковій олії. Так страва вийде ще смачніше й пахучіше. Але якщо супчик потрібен дієтичний, то етап смаження слід опустити.
По готовності курки витягуємо її з каструлі, відокремлюємо м'якоть від кісток, нарізаємо або розбираємо на волокна. Знову даємо бульйону закипіти, відправляємо в нього картоплю і піджарку або свіжий лук і морква, і варимо до готовності всіх овочів. Хвилин за десять до кінця приготування смачного курячого супу на обід кидаємо в нього куряче м'ясо, лаврушку, горошини перцю і підсолюємо страву. Крупу, локшину , овочі або інші компоненти додаємо, орієнтуючись на тривалість їх варіння.
Свіжу зелень додаємо в суп у тарілку при подачі або за хвилину до завершення приготування.
Який зварити суп на обід з свинини?
Інгредієнти:
Приготування
Щоб супчик вийшов наваристим і смачним краще взяти свинину з кісточкою. Перед початком варіння м'ясо споліскуємо, заливаємо в каструлі водою і ставимо на конфорки плити. Кусень м'яса можна залишити цілим або ж відразу розрізати на порційні шматочки. Даємо вмісту закипіти, весь час прибираючи з поверхні бульйону образовывающуюся піну. Вариться свинина в середньому близько півтори години, але краще готовність перевіряти виделкою або ножем, проколів продукт і оцінивши його м'якість.
Якщо м'ясо варилося цілим шматком, то також як і у випадку з куркою, розбираємо його на волокна або ножем нарізаємо, попередньо позбавивши від кісток. Додаємо в супчик очищені і нарізані кубиками або брусочками картоплини. Цибулю і моркву пасеруємо на вершковому маслі і закладаємо в бульйон через десять хвилин після картоплі разом з овочевим міксом. В якості останнього можна взяти заморозку з болгарського перцю і кабачка, а також використовувати будь-які інші овочі, наприклад, цвітну капусту або брокколі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з кукурудзяної крупи
Прекрасний спосіб пустити в хід невелику кількість кукурудзяної крупи - зварити незрівнянний суп по запропонованим далі простим рецептами. Також
Як приготувати суп з щавлю?
Чудове літнє блюдо пропонуємо зварити за описаним рецептом. Розповімо, як приготувати чудово смачний, ситний і одночасно легкий суп з щавлю. Таку
Як зварити зелений борщ зі щавлем?
В пору великої кількості свіжої зелені зелений борщ чудово доповнить літнє меню, наситить організм вітамінами і порадує вас відмінним освіжаючим
Суп на свинячому бульйоні
Присутність перших страв у повсякденному раціоні просто необхідно. Тому пропонуємо урізноманітнити звичайний обід новими стравами. Розповімо, як
Суп з яловичини з картоплею
Супи на яловичому бульйоні завжди виходять особливими - смачними, наваристими і, головне, доповнювати їх можна новими оригінальними компонентами, не
Як приготувати курячий суп з вермішеллю?
Суп на курячому бульйоні з вермішеллю – це найпростіше перше блюдо, яке вміє готувати, напевно, кожна господиня. А щоб урізноманітнити цей досить