» » Який суп приготувати на обід?

Який суп приготувати на обід?

Який суп приготувати на обід?
Дуже часто господині, особливо початківці, спантеличені питанням вибору рецепт першого страви для приготування його до обіду. Дійсно, різновидів подібних страв і рецептів їх настільки багато, що зробити вибір на користь одного з них складно. Ми сьогодні розповімо, який суп можна приготувати на обід з курки або свинини і запропонуємо базові рецепти, які можна використовувати як основу для більш складних кулінарних композицій.

Який зварити суп на обід з курки?


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 460 м;

  • олія соняшникова або оливкова без аромату – 45 мл;

  • картопля – 360 г;

  • морква – 85 м;

  • цибулина ріпчаста – 105 г;

  • фільтрована вода – 21 л;

  • духмяний перець (горошини) – 2-3 шт.;

  • лист лавра середнього розміру – 1 шт.;

  • кам'яна йодована сіль і перець свіжозмелену – за смаком;

  • кріп і петрушка (зелень) – за смаком.


  • Приготування
    Безумовно, найкращим варіантом для приготування супу буде домашня птиця. Але, якщо вибрати таку можливості немає, то згодиться і магазинна курка, вирощена на птахофабриці. Її попередньо необхідно обпалити над вогнем, після чого помити, розрізати на порції і відправити варитися, заливши фільтрованою водою. Час варіння бульйону залежить якраз від походження птиці. Домашнє м'ясо буде варитися довше, а промислове швидше. Час його приготування може варіюватися від тридцяти хвилин до декількох годин.
    Деякі господині вважають за краще зливати першу воду після закипання, якщо вариться бульйон з курки магазинної. Сенс у цьому є – можна максимально позбутися від шкідливих складових, присутніх в промисловому м'ясі. Але смак від цього стане менш вираженим і не таким насиченим. Не забуваємо періодично знімати з поверхні бульйону піну.
    Поки вариться птах, готуємо овочі для супу. Очищаємо і шаткуємо кубиками дрібненькими цибулину, а також нарізаємо соломкою, кубиками або полукружками моркву. Картоплини позбавляємо від шкірки і подрібнюємо брусочками або кубиками бажаного розміру.
    Цибулю і моркву перед додаванням в бульйон краще протушкувати на соняшниковій або оливковій олії. Так страва вийде ще смачніше й пахучіше. Але якщо супчик потрібен дієтичний, то етап смаження слід опустити.
    По готовності курки витягуємо її з каструлі, відокремлюємо м'якоть від кісток, нарізаємо або розбираємо на волокна. Знову даємо бульйону закипіти, відправляємо в нього картоплю і піджарку або свіжий лук і морква, і варимо до готовності всіх овочів. Хвилин за десять до кінця приготування смачного курячого супу на обід кидаємо в нього куряче м'ясо, лаврушку, горошини перцю і підсолюємо страву. Крупу, локшину , овочі або інші компоненти додаємо, орієнтуючись на тривалість їх варіння.
    Свіжу зелень додаємо в суп у тарілку при подачі або за хвилину до завершення приготування.

    Який зварити суп на обід з свинини?


    Інгредієнти:

  • свинина – 460 м;

  • масло селянське вершкове – 55 г;

  • картопля – 360 г;

  • морква – 85 м;

  • цибулина ріпчаста – 105 г;

  • овочевий мікс на вибір – за смаком;

  • фільтрована вода – 21 л;

  • духмяний перець (горошини) – 2-3 шт.;

  • лист лавра середнього розміру – 1 шт.;

  • кам'яна йодована сіль і перець свіжозмелену – за смаком;

  • кріп і петрушка (зелень) – за смаком.


  • Приготування
    Щоб супчик вийшов наваристим і смачним краще взяти свинину з кісточкою. Перед початком варіння м'ясо споліскуємо, заливаємо в каструлі водою і ставимо на конфорки плити. Кусень м'яса можна залишити цілим або ж відразу розрізати на порційні шматочки. Даємо вмісту закипіти, весь час прибираючи з поверхні бульйону образовывающуюся піну. Вариться свинина в середньому близько півтори години, але краще готовність перевіряти виделкою або ножем, проколів продукт і оцінивши його м'якість.
    Якщо м'ясо варилося цілим шматком, то також як і у випадку з куркою, розбираємо його на волокна або ножем нарізаємо, попередньо позбавивши від кісток. Додаємо в супчик очищені і нарізані кубиками або брусочками картоплини. Цибулю і моркву пасеруємо на вершковому маслі і закладаємо в бульйон через десять хвилин після картоплі разом з овочевим міксом. В якості останнього можна взяти заморозку з болгарського перцю і кабачка, а також використовувати будь-які інші овочі, наприклад, цвітну капусту або брокколі.
    Додав: admin | 18-11-2016, 22:48
    Переглядів: 90