Що приготувати з картоплі на вечерю?
Перше що приходить на розум, коли виникає питання приготування вечері з картоплі – це відварити бульби, згасити або ж просто посмажити на сковороді. Але коли звичні способи приготування овоча вже неабияк набридли, можна скористатися більш оригінальними ідеями і зміркувати до вечірньої трапези щось незвичайне.
Далі ми запропонуємо кілька ідей, які допоможуть не тільки приготувати смачний картопляний вечерю, але і заощадять вам дорогоцінний час.
Інгредієнти:
картопля середнього розміру – 4 шт.;
сир твердих сортів – 120 г;
масло вершкове – 95 р.
зубці часникові – 4 шт.;
сметана – 90 г;
шинка або бекон – 220 г;
зелена цибуля, кріп, петрушка, базилік – за смаком;
сіль крупна і перець чорний свежеперемолотый – за смаком.
Приготування
В даному випадку нам знадобляться середнього розміру картопляні бульби, довгастої правильної форми. Їх необхідно ретельно помити щіточкою і обсушити. Тепер надрізаємо плоди впоперек «гармошкою», не дорізуючи трохи до кінця, і змащуємо розрізи сумішшю масла вершкового і натертого на тертці часничку. Маємо заготовки на деко або у форму для запікання і ставимо в прогріту до 195 градусів духовку приблизно на годину. Залежно від сорту і зрілості картоплин час запікання може змінюватись – перевіряємо готовність овоча після тридцяти хвилин приготування, при необхідності продовжуючи процес. Хвилин за десять до готовності вставляємо в розрізи скибочки сиру.
Поки готується картопля, обсмажуємо на вершковому масло нарізати тоненько і дрібно шинку або бекон до рум'яності, а сметану змішуємо з сіллю, перцем і нарубаною свіжої зеленню.
Гарячу картоплю викладаємо на тарілку, зверху заправляємо сметаною і посипаємо смаженою шинкою або беконом.
Неймовірно смачною виходить запіканка з картоплі з додаванням фаршу. Оформляється вона швидко готується в духовці і вдається рум'яної, ароматною і ніжною.
Інгредієнти:
картопля – 560 г;
фарш – 520 г;
помідори – 230 г;
перець болгарський солодкий – 230 г;
ріпчасті цибулини – 740 г;
сир твердих сортів – 120 г;
олія соняшникова або оливкова – 25 мл;
зубці часникові – 2 шт.;
сіль велика – за смаком;
майонез домашній або сметана – 120 г;
яйця добірні курячі – 3 шт.;
зелена цибуля, кріп, петрушка, базилік – за смаком;
сіль крупна, сухі італійські трави і перець свежеперемолотый – за смаком.
Приготування
Картоплини необхідно очистити і нарізати тонкими слайсами або перетерти на тертці. Приправивши картопляну масу ароматними італійськими травами і соняшниковою олією, викладаємо її в промаслений ємність для запікання. Зверху шар промазуємо сметаною або майонезом, а потім розподіляємо очищені і нарізані цибулини і фарш. Посипаємо страва зубцями часниковими, потім розкладаємо скибочки перцю і свіжих томатів, приправляємо овочі зверху знову сметаною або майонезом, італійськими травами і сіллю і розташовуємо на середній полиці прогрітій до 195 градусів духовки. Через тридцять хвилин заливаємо компоненти у формі збитими з сіллю і перчиком яйцями, запікаємо хвилин десять, після чого притрушиваем поверхню страви сирної стружкою і підрум'янюємо його ще протягом десяти хвилин або до бажаної рум'яної скоринки. При бажанні яєчну заливку можна і не використовувати - вийде не менш смачно.
Аналогічним чином можна приготувати на вечерю таку запіканку з картоплі і шматочків м'яса. Замість фаршу в даному випадку використовуємо нарізані і відбиті скибочки свинини або курятини приправлені спеціями і сіллю. Картопля тут краще нарізати кружками, а замість болгарського перцю використовувати додаткову порцію картопляних скибочок, які укласти разом з томатами поверх м'ясних шматочків.
Швидкий вечерю на швидку руку – рецепти з картоплі
Далі ми запропонуємо кілька ідей, які допоможуть не тільки приготувати смачний картопляний вечерю, але і заощадять вам дорогоцінний час.
Картопля на вечерю швидко і смачно
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку нам знадобляться середнього розміру картопляні бульби, довгастої правильної форми. Їх необхідно ретельно помити щіточкою і обсушити. Тепер надрізаємо плоди впоперек «гармошкою», не дорізуючи трохи до кінця, і змащуємо розрізи сумішшю масла вершкового і натертого на тертці часничку. Маємо заготовки на деко або у форму для запікання і ставимо в прогріту до 195 градусів духовку приблизно на годину. Залежно від сорту і зрілості картоплин час запікання може змінюватись – перевіряємо готовність овоча після тридцяти хвилин приготування, при необхідності продовжуючи процес. Хвилин за десять до готовності вставляємо в розрізи скибочки сиру.
Поки готується картопля, обсмажуємо на вершковому масло нарізати тоненько і дрібно шинку або бекон до рум'яності, а сметану змішуємо з сіллю, перцем і нарубаною свіжої зеленню.
Гарячу картоплю викладаємо на тарілку, зверху заправляємо сметаною і посипаємо смаженою шинкою або беконом.
Що приготувати на вечерю з картоплі і фаршу?
Неймовірно смачною виходить запіканка з картоплі з додаванням фаршу. Оформляється вона швидко готується в духовці і вдається рум'яної, ароматною і ніжною.
Інгредієнти:
Приготування
Картоплини необхідно очистити і нарізати тонкими слайсами або перетерти на тертці. Приправивши картопляну масу ароматними італійськими травами і соняшниковою олією, викладаємо її в промаслений ємність для запікання. Зверху шар промазуємо сметаною або майонезом, а потім розподіляємо очищені і нарізані цибулини і фарш. Посипаємо страва зубцями часниковими, потім розкладаємо скибочки перцю і свіжих томатів, приправляємо овочі зверху знову сметаною або майонезом, італійськими травами і сіллю і розташовуємо на середній полиці прогрітій до 195 градусів духовки. Через тридцять хвилин заливаємо компоненти у формі збитими з сіллю і перчиком яйцями, запікаємо хвилин десять, після чого притрушиваем поверхню страви сирної стружкою і підрум'янюємо його ще протягом десяти хвилин або до бажаної рум'яної скоринки. При бажанні яєчну заливку можна і не використовувати - вийде не менш смачно.
Аналогічним чином можна приготувати на вечерю таку запіканку з картоплі і шматочків м'яса. Замість фаршу в даному випадку використовуємо нарізані і відбиті скибочки свинини або курятини приправлені спеціями і сіллю. Картопля тут краще нарізати кружками, а замість болгарського перцю використовувати додаткову порцію картопляних скибочок, які укласти разом з томатами поверх м'ясних шматочків.
Рекомендуємо добрі рецепти
Швидкий вечерю на швидку руку – рецепти
В кінці дня подекуди зовсім не хочеться думати про їжу, а сімейство нагодувати треба! Тому, рецепти описані далі, неймовірно просто відтворити.
Що приготувати з фаршу на вечерю?
Маючи в запасі трохи м'ясного фаршу можна створити незвичайні страви, які прекрасно впишуться в вечірнє меню. Далі запропонуємо пару рецептів, на
Смачний і швидкий вечерю на швидку руку
Приготувати швидко і дійсно смачно хороший вечеря - цілком посильне завдання для кожного домашнього кулінара. Скористайтеся наведеними далі цікавими
Вечеря швидко і смачно
Скористайтеся цікавими ідеями приготування оригінального блюда, відповідного саме для вечері. Далі ви дізнаєтеся, як створити незвичайне частування з
Свинина по-французьки в духовці
М'ясо по-французьки - це запаморочливо смачне самостійне блюдо, яке готується неймовірно просто і запікається одночасно з гарніром. У цьому матеріалі
Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,