Перше що приходить на розум, коли виникає питання приготування вечері з картоплі – це відварити бульби, згасити або ж просто посмажити на сковороді. Але коли звичні способи приготування овоча вже неабияк набридли, можна скористатися більш оригінальними ідеями і зміркувати до вечірньої трапези щось незвичайне.
Швидкий вечерю на швидку руку – рецепти з картоплі
Далі ми запропонуємо кілька ідей, які допоможуть не тільки приготувати смачний картопляний вечерю, але і заощадять вам дорогоцінний час.
Картопля на вечерю швидко і смачно
Інгредієнти: картопля середнього розміру – 4 шт.; сир твердих сортів – 120 г; масло вершкове – 95 р. зубці часникові – 4 шт.; сметана – 90 г; шинка або бекон – 220 г; зелена цибуля, кріп, петрушка, базилік – за смаком; сіль крупна і перець чорний свежеперемолотый – за смаком. Приготування В даному випадку нам знадобляться середнього розміру картопляні бульби, довгастої правильної форми. Їх необхідно ретельно помити щіточкою і обсушити. Тепер надрізаємо плоди впоперек «гармошкою», не дорізуючи трохи до кінця, і змащуємо розрізи сумішшю масла вершкового і натертого на тертці часничку. Маємо заготовки на деко або у форму для запікання і ставимо в прогріту до 195 градусів духовку приблизно на годину. Залежно від сорту і зрілості картоплин час запікання може змінюватись – перевіряємо готовність овоча після тридцяти хвилин приготування, при необхідності продовжуючи процес. Хвилин за десять до готовності вставляємо в розрізи скибочки сиру.
Поки готується картопля, обсмажуємо на вершковому масло нарізати тоненько і дрібно шинку або бекон до рум'яності, а сметану змішуємо з сіллю, перцем і нарубаною свіжої зеленню.
Гарячу картоплю викладаємо на тарілку, зверху заправляємо сметаною і посипаємо смаженою шинкою або беконом.
Що приготувати на вечерю з картоплі і фаршу?
Неймовірно смачною виходить запіканка з картоплі з додаванням фаршу. Оформляється вона швидко готується в духовці і вдається рум'яної, ароматною і ніжною.
Інгредієнти: картопля – 560 г; фарш – 520 г; помідори – 230 г; перець болгарський солодкий – 230 г; ріпчасті цибулини – 740 г; сир твердих сортів – 120 г; олія соняшникова або оливкова – 25 мл; зубці часникові – 2 шт.; сіль велика – за смаком; майонез домашній або сметана – 120 г; яйця добірні курячі – 3 шт.; зелена цибуля, кріп, петрушка, базилік – за смаком; сіль крупна, сухі італійські трави і перець свежеперемолотый – за смаком. Приготування Картоплини необхідно очистити і нарізати тонкими слайсами або перетерти на тертці. Приправивши картопляну масу ароматними італійськими травами і соняшниковою олією, викладаємо її в промаслений ємність для запікання. Зверху шар промазуємо сметаною або майонезом, а потім розподіляємо очищені і нарізані цибулини і фарш. Посипаємо страва зубцями часниковими, потім розкладаємо скибочки перцю і свіжих томатів, приправляємо овочі зверху знову сметаною або майонезом, італійськими травами і сіллю і розташовуємо на середній полиці прогрітій до 195 градусів духовки. Через тридцять хвилин заливаємо компоненти у формі збитими з сіллю і перчиком яйцями, запікаємо хвилин десять, після чого притрушиваем поверхню страви сирної стружкою і підрум'янюємо його ще протягом десяти хвилин або до бажаної рум'яної скоринки. При бажанні яєчну заливку можна і не використовувати - вийде не менш смачно.
Аналогічним чином можна приготувати на вечерю таку запіканку з картоплі і шматочків м'яса. Замість фаршу в даному випадку використовуємо нарізані і відбиті скибочки свинини або курятини приправлені спеціями і сіллю. Картопля тут краще нарізати кружками, а замість болгарського перцю використовувати додаткову порцію картопляних скибочок, які укласти разом з томатами поверх м'ясних шматочків.