Рис з родзинками

Рис з родзинками
Рис з родзинками може стати смачною і солодкої молочною кашею на обід або виступити в якості чергової пряної варіації плову . Найцікавіші варіанти приготування ми маємо намір обговорити далі.

Рис з родзинками – рецепт


Почнемо з несолодкої версії страви, яка здатна ідеально доповнити гаряче з м'яса , птиці і риби.
Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 115 г;

  • морква – 310 г;

  • рослинне масло – 45 мл;

  • вода – 415 мл;

  • суміш спецій для плову – 1 ч. ложка;

  • жменю родзинок;

  • рис басматі – 1 1/2 ст.;

  • жменю пелюсток мигдалю.


  • Приготування
    Щоб максимально наситити блюдо смаком, використовуйте товстостінну жаровню для приготування рису. Розігрів в сотейнику рослинне масло, припустіть в ньому невеликі шматочки цибулі разом з натертою морквою. Через 5-7 хвилин додайте до зажарки родзинки і влийте воду. Після закипання рідини всипте попередньо промитий рис, сіль і суміш спецій для плову, дочекайтеся повторного закипання рідини, зменшіть жар і продовжуйте приготування 20-25 хвилин, накривши блюдо кришкою. Коли рис вбере всю зайву вологу і розм'якшиться, зніміть жаровню з вогню, обережно перемішайте зернятка виделкою, і залиште під кришкою ще на 10 хвилин. Подавайте блюдо з пелюстками мигдалю.
    При бажанні ви можете повторити цей рецепт, приготувавши рис з родзинками в мультиварці. Припустив овочеві компоненти на випічці, додайте рідину і крупу, а потім перейдіть в режим «Каша» або «Плов» в залежності від моделі пристрою. Готуйте страву 50 хвилин.

    Як приготувати солодкий рис з курагою і родзинками?


    Інгредієнти:

  • вода – 17 л;

  • рис – 2 ст.;

  • кардамон – 3 шт.;

  • паличка кориці – 1/2 шт.;

  • цедра апельсина – шматочок в 25 см;

  • вершкове масло – 55 г;

  • по жмені родзинок і кураги;

  • цукор – 65 р.


  • Приготування
    Залийте промитий рис водою, додайте кардамон, паличку кориці, щіпку солі і смужку апельсинової цедри. Залиште всі варитися до готовності рису. Розтопіть масло і змішайте його з цукром, курагою і родзинками. Коли кристали розчиняться, заправте відварений рис отриманої карамеллю з сухофруктами і подавайте.

    Солодкий рис з родзинками – рецепт


    Інгредієнти:

  • рис – 2 ст.;

  • молоко – 940 мл;

  • вершкове масло – 55 г;

  • родзинки – 1 ст.


  • Приготування
    Змішайте ретельно промитий рис з молоком, шматочком масла і родзинками. Додайте будь підсолоджувач за смаком і залиште кашу варитися на слабкому вогні під кришкою близько 15-20 хвилин. Після готовності дайте страві настоятися ще 7-10 хвилин.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:49
    Переглядів: 129