Рис з родзинками може стати смачною і солодкої молочною кашею на обід або виступити в якості чергової пряної варіації плову . Найцікавіші варіанти приготування ми маємо намір обговорити далі.
Рис з родзинками – рецепт
Почнемо з несолодкої версії страви, яка здатна ідеально доповнити гаряче з м'яса , птиці і риби.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 115 г; морква – 310 г; рослинне масло – 45 мл; вода – 415 мл; суміш спецій для плову – 1 ч. ложка; жменю родзинок; рис басматі – 1 1/2 ст.; жменю пелюсток мигдалю. Приготування Щоб максимально наситити блюдо смаком, використовуйте товстостінну жаровню для приготування рису. Розігрів в сотейнику рослинне масло, припустіть в ньому невеликі шматочки цибулі разом з натертою морквою. Через 5-7 хвилин додайте до зажарки родзинки і влийте воду. Після закипання рідини всипте попередньо промитий рис, сіль і суміш спецій для плову, дочекайтеся повторного закипання рідини, зменшіть жар і продовжуйте приготування 20-25 хвилин, накривши блюдо кришкою. Коли рис вбере всю зайву вологу і розм'якшиться, зніміть жаровню з вогню, обережно перемішайте зернятка виделкою, і залиште під кришкою ще на 10 хвилин. Подавайте блюдо з пелюстками мигдалю.
При бажанні ви можете повторити цей рецепт, приготувавши рис з родзинками в мультиварці. Припустив овочеві компоненти на випічці, додайте рідину і крупу, а потім перейдіть в режим «Каша» або «Плов» в залежності від моделі пристрою. Готуйте страву 50 хвилин.
Як приготувати солодкий рис з курагою і родзинками?
Інгредієнти: вода – 17 л; рис – 2 ст.; кардамон – 3 шт.; паличка кориці – 1/2 шт.; цедра апельсина – шматочок в 25 см; вершкове масло – 55 г; по жмені родзинок і кураги; цукор – 65 р. Приготування Залийте промитий рис водою, додайте кардамон, паличку кориці, щіпку солі і смужку апельсинової цедри. Залиште всі варитися до готовності рису. Розтопіть масло і змішайте його з цукром, курагою і родзинками. Коли кристали розчиняться, заправте відварений рис отриманої карамеллю з сухофруктами і подавайте.
Солодкий рис з родзинками – рецепт
Інгредієнти: рис – 2 ст.; молоко – 940 мл; вершкове масло – 55 г; родзинки – 1 ст. Приготування Змішайте ретельно промитий рис з молоком, шматочком масла і родзинками. Додайте будь підсолоджувач за смаком і залиште кашу варитися на слабкому вогні під кришкою близько 15-20 хвилин. Після готовності дайте страві настоятися ще 7-10 хвилин.