Фісташкова паста

Фісташкова паста
Завдяки своєму ніжному смаку, кремової консистенції і яскравого кольору, фісташкова паста може стати гідним доповненням ваших улюблених страв або топпінгом для ранкового тосту.

Фісташкова паста – рецепт


Почнемо з базового рецепту, для втілення якого вам знадобиться один єдиний інгредієнт – фісташки – а також дуже потужний блендер, що дозволяє перебити їх до кремоподібного стану.
Очищені і обсмажені фісташки помістіть в чашу блендера і почніть збивання. Спершу маса перетвориться в горіхову крихту, але чим довше ви будете збивати її, тим більше кремоподібної вона буде ставати. Як тільки паста збереться в щільний гладкий кулька, почніть періодично відскрібати її зі дна і стінок. Після 5 хвилин збивання масла з горіхів почнуть виходити і паста стане набагато більш рідкою. Як тільки вам вдасться добитися бажаної міри однорідності – готово.

Як зробити фісташкову пасту в домашніх умовах?


Щоб перетворити звичайну фісташкову пасту в ту, що часто знаходить місце в рецептах східних солодощів, досить доповнити її невеликою кількістю ароматного рожевого масла (або рожевої води) і медом.
Інгредієнти:

  • очищені фісташки – 1 1/2 ст.;

  • рожева вода – 2 ч. ложки;

  • мед – 15 мл;

  • рослинна олія – 15 мл


  • Приготування
    Перед тим, як зробити фісташкову пасту, обсмажте очищені фісташки. Пересипте горіхи в чашу блендера і почніть збивати, домагаючись максимально однорідної консистенції. Коли маса стане набагато більш рідкою і однорідною, доповніть її дрібкою солі, влийте мед і рожеву воду (або пару крапель ефірного масла). Повторіть
    Фісташкова паста
    збивання.

    Як приготувати фісташкову пасту?


    Фісташкова паста – не найдоступніше ласощі, тому з метою того, щоб зменшити витрати на такий продукт, ви можете з'єднати ядра фісташок з іншими, більш дешевими горіхами, наприклад, волоськими.
    Інгредієнти:

  • фісташки очищені і обсмажені – 1 ст.;

  • волоські горіхи – 1 1/2 ст.


  • Приготування
    Помістіть ядра горіхів в чашу блендера і почніть збивати на максимальній швидкості. Через пару хвилин зішкребіть пасту з дна і стінок блендера і продовжуйте збивання ще 5-10 хвилин, поки не досягнете кремоподібної консистенції. Зберігайте в холодильнику, расфасовав за чистим і сухим банкам.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:14
    Переглядів: 85