Завдяки своєму ніжному смаку, кремової консистенції і яскравого кольору, фісташкова паста може стати гідним доповненням ваших улюблених страв або топпінгом для ранкового тосту.
Фісташкова паста – рецепт
Почнемо з базового рецепту, для втілення якого вам знадобиться один єдиний інгредієнт – фісташки – а також дуже потужний блендер, що дозволяє перебити їх до кремоподібного стану.
Очищені і обсмажені фісташки помістіть в чашу блендера і почніть збивання. Спершу маса перетвориться в горіхову крихту, але чим довше ви будете збивати її, тим більше кремоподібної вона буде ставати. Як тільки паста збереться в щільний гладкий кулька, почніть періодично відскрібати її зі дна і стінок. Після 5 хвилин збивання масла з горіхів почнуть виходити і паста стане набагато більш рідкою. Як тільки вам вдасться добитися бажаної міри однорідності – готово.
Як зробити фісташкову пасту в домашніх умовах?
Щоб перетворити звичайну фісташкову пасту в ту, що часто знаходить місце в рецептах східних солодощів, досить доповнити її невеликою кількістю ароматного рожевого масла (або рожевої води) і медом.
Інгредієнти: очищені фісташки – 1 1/2 ст.; рожева вода – 2 ч. ложки; мед – 15 мл; рослинна олія – 15 мл Приготування Перед тим, як зробити фісташкову пасту, обсмажте очищені фісташки. Пересипте горіхи в чашу блендера і почніть збивати, домагаючись максимально однорідної консистенції. Коли маса стане набагато більш рідкою і однорідною, доповніть її дрібкою солі, влийте мед і рожеву воду (або пару крапель ефірного масла). Повторіть
збивання.
Як приготувати фісташкову пасту?
Фісташкова паста – не найдоступніше ласощі, тому з метою того, щоб зменшити витрати на такий продукт, ви можете з'єднати ядра фісташок з іншими, більш дешевими горіхами, наприклад, волоськими.
Інгредієнти: фісташки очищені і обсмажені – 1 ст.; волоські горіхи – 1 1/2 ст. Приготування Помістіть ядра горіхів в чашу блендера і почніть збивати на максимальній швидкості. Через пару хвилин зішкребіть пасту з дна і стінок блендера і продовжуйте збивання ще 5-10 хвилин, поки не досягнете кремоподібної консистенції. Зберігайте в холодильнику, расфасовав за чистим і сухим банкам.