Випічка з йогурту

Випічка з йогурту
Свіжість використовуваного йогурту не важлива при приготуванні випічки, зайва кислота не тільки не проявиться в підсумковому блюді, але і стане основною підйомною силою в рецепті, роблячи випічку пишною. Кілька смачних рецептів випічки з йогурту опишемо далі.

Манник на йогурті


Якщо ви шукайте спосіб приготувати випічку з простроченого йогурту, то спробуйте цей насичений по своєму смаку кекс. Завдяки взаємодії кислоти йогурту з розпушувачем, випічка виходить дуже легким, але разом з тим щільною.
Інгредієнти:

  • мелений мигдаль - 45 г;

  • борошно - 125 г;

  • манка - 115 г;

  • вершкове масло - 95 г;

  • цукор - 135 г;

  • йогурт - 230 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • цедра 2 апельсинів;

  • розпушувач - 5 р.


  • Приготування
    Схема приготування аналогічна звичайному бісквіту, єдина відмінність – пропорції. Перетворіть в крем м'яке масло і цукор, додайте жовтки, а повторивши збивання, всипте цедру. Почніть поперемінно вводити до масляної суміші манку і борошно з розпушувачем, влийте йогурт. Окремо перетворіть в піну яєчні білки. Обережно змішайте піну з готовим тестом і розподіліть у формі. Випікайте 40 хвилин при 180.

    Випічка печива з йогурту - рецепт


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 55 г;

  • цукор - 85 м;

  • цукрова пудра - 75 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • йогурт - 75 мл;

  • борошно - 155 г;

  • щіпка розпушувача;

  • жменя шоколадної крихти.


  • Приготування
    Приготуйте суміш із сухих складових – борошна і розпушувача. Першу трійку інгредієнтів збийте разом з яйцем, поки не отримаєте однорідну суміш. До неї влийте йогурт, продовжуючи збивання. Додайте заздалегідь приготовану борошняну суміш і, обережно перемішавши компоненти, сформуйте їх у кульки, викладіть на деко і доповніть шоколадною крихтою.
    Печиво на йогурті випікають при 180 градусах 10 хвилин.

    Випічка кексу на йогурті в духовці


    Інгредієнти:

  • йогурт - 475 мл;
  • Випічка з йогурту

  • цукор - 145 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • лимонна цедра - 1 ст. ложка;

  • борошно - 245 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • оливкова олія - 115 мл


  • Приготування
    Збийте першу четвірку інгредієнтів разом, поки не отримаєте пишну білу масу. Не зупиняючи ходу міксера, почніть порціями вливати олію. Окремо змішайте решту сухі компоненти. Всипайте порції сухої суміші до рідин і збивайте, поки не отримаєте однорідне тісто. Перелийте тісто у прямокутну форму і залиште випікатися на годину при 180. Готовий кекс можна покрити глазур'ю після охолодження.
    Додав: admin | 28-04-2016, 21:26
    Переглядів: 3126