Як приготувати свинячу рульку в духовці?
Рулька або «Eisbein» як німці називають це блюдо, має свою історію і традиції. Для чехів і німців це взагалі частина національних традицій, але в теж час і на сході дуже люблять цю страву, тільки звичайно з використанням своїх спецій і рецептів. Тому приготування цього блюда може бути настільки різною, що кожен може вибрати і приготувати свій улюблений рецепт.
Як завжди з такими стравами не все так просто, приготування починається не на кухні, а в магазині або на м'ясних рядах ринку. Дуже важливо вибрати хорошу гомілку, яка вже потім на кухні стане рулькою. Гомілка не повинна бути дуже великою, жирною і старої (в сенсі вік свині, а не свіжість м'яса), в теж час дуже молода буде маленькою, пісною, загалом одна кістка і 200 грам м'яса. Треба шукати золоту середину, не соромтеся розглядати, брати в руки і чіпати вибраний продукт. Ідеально гомілка повинна бути не довга, але товстенька, м'ясна, з не великою кількістю жиру. Ви повинні розуміти, що шкура рульки теж їстівний, тому шкура повинна бути ніжна, тонка, світла і без пошкоджень. Якщо у вас все ж рулька з щетиною, то її необхідно осмолить і добре вимити в теплій воді за допомогою жорсткої боку кухонної губки.
Інгредієнти:
рулька свиняча – 1 ,5 кг;
пиво темне – 2 л;
цибуля – 1 цибулина;
селера корінь – 1/2 шт.;
морква – 1 шт.;
часник – 3 зубки;
мед – 1 ст. ложка;
лаврушка – 1 аркуш;
гвоздика – 2 бутона;
духмяний перець – 4 шт.;
гірчиця - зернова – 1 ст. ложка;
кмин – 1/2 ч. ложки;
сіль.
Приготування
У каструлю налийте пиво і покладіть в неї гомілку, по мірі закипання видаляйте пінку і виставте мінімальну температуру. Після того як піна перестала утворюватися додайте порізані часник та інші овочі, а слідом за ними сіль і спеції. Так як приготування рульки це не аптечний рецепт, то вибір і зміна складу спецій у ваших руках. Варитися гомілка повинна 2-25 години, а після цього остигати прямо в пиві, не діставайте її з гарячого бульйону остигати, це дуже важливо. З вже бульйону вийміть рульку і покладіть обсихати, а в цей час приготуйте соус. З'єднайте 2 ст. ложки пивного бульйону, гірчицю, мед і, за бажанням червоний перець, цим соусом добре обмажте зварену гомілку. Перекладіть рульку на фольгу, підніміть борту, щоб соус не витікав і виділяються соки, полийте зверху соусом, а вниз додайте чарочку пивного бульйону, тепер можна з'єднати краї фольги. 40 хвилин при 160 градусах, а потім розгорнувши фольгу ще близько півгодини на підрум'янення. Під час останньої фази не полінуйтеся кілька разів полити рульку пивним бульйоном.
Інгредієнти:
свиняча гомілка – 15 кг;
лимон – 1 шт.;
чорний перець – 5 р;
перець чилі – 1/4 ч. ложки;
соус соєвий – 150 г;
часник – 7 зубків;
мед – 30 г;
сіль – 10 р.
Приготування
Гомілка добре вимийте і перевірте на наявність щетини, після чого обсушити. Самим гострим ножем, який є на вашій кухні, зробіть надрізи на шкірі у формі решітки по всій поверхні гомілки. У цьому рецепті не передбачена попередня варіння гомілки, тому її необхідно промаринувати. Маринади для свинячої рульки, що готується в духовці існують різні. Один з найбільш затребуваних і популярних – це поєднання чотирьох смаків, якого можна досягти, змішавши перераховані інгредієнти. Видавивши часник і лимон, а слідом додавши все інше і дочекавшись повного розчинення меду і солі, добре натріть і намажте гомілку. Загорніть його в плівку і залиште не менше ніж на 3 години, а залишився соус ще вам знадобиться. Тепер справа за малим, рульку покладіть в рукав для запікання, додайте в нього решту соусу і відправте в розігріту до 200 градусів піч на 1 годину. Після знизьте температуру до 170 градусів і терпіть ще 1-15 години, а на фінішній прямій хвилин за 20 до фіналу, акуратно розріжте пакет, полийте рульку соусом і встановіть 190 градусів.
Як завжди з такими стравами не все так просто, приготування починається не на кухні, а в магазині або на м'ясних рядах ринку. Дуже важливо вибрати хорошу гомілку, яка вже потім на кухні стане рулькою. Гомілка не повинна бути дуже великою, жирною і старої (в сенсі вік свині, а не свіжість м'яса), в теж час дуже молода буде маленькою, пісною, загалом одна кістка і 200 грам м'яса. Треба шукати золоту середину, не соромтеся розглядати, брати в руки і чіпати вибраний продукт. Ідеально гомілка повинна бути не довга, але товстенька, м'ясна, з не великою кількістю жиру. Ви повинні розуміти, що шкура рульки теж їстівний, тому шкура повинна бути ніжна, тонка, світла і без пошкоджень. Якщо у вас все ж рулька з щетиною, то її необхідно осмолить і добре вимити в теплій воді за допомогою жорсткої боку кухонної губки.
Як смачно приготувати свинячу рульку в пиві, запечену в духовці у фользі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю налийте пиво і покладіть в неї гомілку, по мірі закипання видаляйте пінку і виставте мінімальну температуру. Після того як піна перестала утворюватися додайте порізані часник та інші овочі, а слідом за ними сіль і спеції. Так як приготування рульки це не аптечний рецепт, то вибір і зміна складу спецій у ваших руках. Варитися гомілка повинна 2-25 години, а після цього остигати прямо в пиві, не діставайте її з гарячого бульйону остигати, це дуже важливо. З вже бульйону вийміть рульку і покладіть обсихати, а в цей час приготуйте соус. З'єднайте 2 ст. ложки пивного бульйону, гірчицю, мед і, за бажанням червоний перець, цим соусом добре обмажте зварену гомілку. Перекладіть рульку на фольгу, підніміть борту, щоб соус не витікав і виділяються соки, полийте зверху соусом, а вниз додайте чарочку пивного бульйону, тепер можна з'єднати краї фольги. 40 хвилин при 160 градусах, а потім розгорнувши фольгу ще близько півгодини на підрум'янення. Під час останньої фази не полінуйтеся кілька разів полити рульку пивним бульйоном.
Приготування свинячої рульки запеченої в духовці в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Гомілка добре вимийте і перевірте на наявність щетини, після чого обсушити. Самим гострим ножем, який є на вашій кухні, зробіть надрізи на шкірі у формі решітки по всій поверхні гомілки. У цьому рецепті не передбачена попередня варіння гомілки, тому її необхідно промаринувати. Маринади для свинячої рульки, що готується в духовці існують різні. Один з найбільш затребуваних і популярних – це поєднання чотирьох смаків, якого можна досягти, змішавши перераховані інгредієнти. Видавивши часник і лимон, а слідом додавши все інше і дочекавшись повного розчинення меду і солі, добре натріть і намажте гомілку. Загорніть його в плівку і залиште не менше ніж на 3 години, а залишився соус ще вам знадобиться. Тепер справа за малим, рульку покладіть в рукав для запікання, додайте в нього решту соусу і відправте в розігріту до 200 градусів піч на 1 годину. Після знизьте температуру до 170 градусів і терпіть ще 1-15 години, а на фінішній прямій хвилин за 20 до фіналу, акуратно розріжте пакет, полийте рульку соусом і встановіть 190 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати рульку в духовці?
Страви з рульки дуже популярні в багатьох країнах і далі ми розповімо, як її можна приготувати по-новому, незвичайного рецептом. Запропонуємо
Запечена свиняча рулька
Недорогий, але дуже ефектний варіант підкорити гостей незвичайним блюдом - запекти свинячу рульку за новими, оригінальними рецептами. Далі розкажемо
Рулька, запечена в рукаві
Якщо ви не визначилися з рецептом приготування свинячої рульки, то неодмінно скористайтеся наведеними далі рецептами. Розповімо, як напевно не
Свиняча рулька в духовці
З безлічі рецептів приготування свинячої рульки ми зібрали всього три варіанти, але найбільш незвичайних. Максимально докладно розповімо, як
Рулька, запечена в духовці
Дуже ефектно на урочистому застілля буде виглядати чудове блюдо з рульки, яку можна запекти в духовці. Далі опишемо, як правильно підготувати,
Рулька в пиві
Свиняча рулька в пиві - універсальне блюдо для будь-якого застілля. Не пошкодуйте часу на його приготування, і ви будете винагороджені щедрими