» » Як приготувати свинячу рульку в духовці?

Як приготувати свинячу рульку в духовці?

Як приготувати свинячу рульку в духовці?
Рулька або «Eisbein» як німці називають це блюдо, має свою історію і традиції. Для чехів і німців це взагалі частина національних традицій, але в теж час і на сході дуже люблять цю страву, тільки звичайно з використанням своїх спецій і рецептів. Тому приготування цього блюда може бути настільки різною, що кожен може вибрати і приготувати свій улюблений рецепт.
Як завжди з такими стравами не все так просто, приготування починається не на кухні, а в магазині або на м'ясних рядах ринку. Дуже важливо вибрати хорошу гомілку, яка вже потім на кухні стане рулькою. Гомілка не повинна бути дуже великою, жирною і старої (в сенсі вік свині, а не свіжість м'яса), в теж час дуже молода буде маленькою, пісною, загалом одна кістка і 200 грам м'яса. Треба шукати золоту середину, не соромтеся розглядати, брати в руки і чіпати вибраний продукт. Ідеально гомілка повинна бути не довга, але товстенька, м'ясна, з не великою кількістю жиру. Ви повинні розуміти, що шкура рульки теж їстівний, тому шкура повинна бути ніжна, тонка, світла і без пошкоджень. Якщо у вас все ж рулька з щетиною, то її необхідно осмолить і добре вимити в теплій воді за допомогою жорсткої боку кухонної губки.

Як смачно приготувати свинячу рульку в пиві, запечену в духовці у фользі - рецепт


Інгредієнти:

  • рулька свиняча – 1 ,5 кг;

  • пиво темне – 2 л;

  • цибуля – 1 цибулина;

  • селера корінь – 1/2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • мед – 1 ст. ложка;

  • лаврушка – 1 аркуш;

  • гвоздика – 2 бутона;

  • духмяний перець – 4 шт.;

  • гірчиця - зернова – 1 ст. ложка;

  • кмин – 1/2 ч. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    У каструлю налийте пиво і покладіть в неї гомілку, по мірі закипання видаляйте пінку і виставте мінімальну температуру. Після того як піна перестала утворюватися додайте порізані часник та інші овочі, а слідом за ними сіль і спеції. Так як приготування рульки це не аптечний рецепт, то вибір і зміна складу спецій у ваших руках. Варитися гомілка повинна 2-25 години, а після цього остигати прямо в пиві, не діставайте її з гарячого бульйону остигати, це дуже важливо. З вже бульйону вийміть рульку і покладіть обсихати, а в цей час приготуйте соус. З'єднайте 2 ст. ложки пивного бульйону, гірчицю, мед і, за бажанням червоний перець, цим соусом добре обмажте зварену гомілку. Перекладіть рульку на фольгу, підніміть борту, щоб соус не витікав і виділяються соки, полийте зверху соусом, а вниз додайте чарочку пивного бульйону, тепер можна з'єднати краї фольги. 40 хвилин при 160 градусах, а потім розгорнувши фольгу ще близько півгодини на підрум'янення. Під час останньої фази не полінуйтеся кілька разів полити рульку пивним бульйоном.

    Приготування свинячої рульки запеченої в духовці в рукаві


    Інгредієнти:

  • свиняча гомілка – 15 кг;

  • лимон – 1 шт.;

  • чорний перець – 5 р;

  • перець чилі – 1/4 ч. ложки;

  • соус соєвий – 150 г;

  • часник – 7 зубків;

  • мед – 30 г;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Гомілка добре вимийте і перевірте на наявність щетини, після чого обсушити. Самим гострим ножем, який є на вашій кухні, зробіть надрізи на шкірі у формі решітки по всій поверхні гомілки. У цьому рецепті не передбачена попередня варіння гомілки, тому її необхідно промаринувати. Маринади для свинячої рульки, що готується в духовці існують різні. Один з найбільш затребуваних і популярних – це поєднання чотирьох смаків,
    Як приготувати свинячу рульку в духовці?
    якого можна досягти, змішавши перераховані інгредієнти. Видавивши часник і лимон, а слідом додавши все інше і дочекавшись повного розчинення меду і солі, добре натріть і намажте гомілку. Загорніть його в плівку і залиште не менше ніж на 3 години, а залишився соус ще вам знадобиться. Тепер справа за малим, рульку покладіть в рукав для запікання, додайте в нього решту соусу і відправте в розігріту до 200 градусів піч на 1 годину. Після знизьте температуру до 170 градусів і терпіть ще 1-15 години, а на фінішній прямій хвилин за 20 до фіналу, акуратно розріжте пакет, полийте рульку соусом і встановіть 190 градусів.
    Додав: admin | 10-04-2016, 21:28
    Переглядів: 283