Свиняча рулька в духовці
Сьогодні ми з вами займемося приготуванням смачного м'ясного блюда – свинячий рульки, запеченої в духовці. Такий рулькою можна чудово прикрасити стіл, за яким ви збираєтеся приймати гостей або ж просто побалувати цим ласощами свою улюблену сім'ю, додавши до м'яса гарнір з картоплі.
Для приготування цієї страви вам знадобиться верхня частина свинячої ноги, більш наближена до коліна. При купівлі свинини ми рекомендуємо вибирати саме задню голяшку, оскільки вона більш м'ясиста і менш жирна. Розповімо, як свинячу рульку приготувати в духовці так смачно, щоб всі були в повному захваті!
Інгредієнти:
свиняча рулька (на кості) – 2 шт. по 600-800 г;
ріпчаста цибуля – 2 шт.;
морква (велика) – 1 шт.;
парасольки кропу – 2 шт.;
велика сіль – за смаком;
спеції (зіра, хмелі-сунелі, чорний перець) – кожній по 05 ч. ложки;
рідкий мед – 2 ст. ложки.
Приготування
Шкуру, покриває м'ясну частину рульки ретельно вимиваємо, вичищаємо і стежимо, щоб на ній не залишилося щетинок. Занурюємо рульки в глибоку каструлю, викладаємо на них розрізані навпіл, неочищені половинки цибулі, нарізану великими гуртками очищену моркву, парасольки кропу і затоку на три пальці вище ніжок водою виставляємо всі на плиту. Проварюємо протягом півтора годин в режимі слабкого вогню і перевіряємо ножем м'якість м'яса, зробивши надріз в районі кістки. Якщо воно добре відстає, розшаровується, тоді витягуємо його з бульйону, остуджуємо і натираємо у всіх місцях крупною сіллю. Поверх солоного шару наносимо солодкий шар рідкого меду і притрушиваем його сполученими та перемішаними разом спеціями. Поміщаємо свинячі, м'ясні рульки у форму з тефлоновим покриттям і ставимо в духову шафу. Прогріваємо його до 210-градусної температури і готуємо рульки близько 30-35 хвилин.
Інгредієнти:
рулька свиняча – 1 кг;
стебло селери – 1 шт.;
цибуля (великий) – 1 шт.;
лист лавра – 3-4 шт.;
запашний перець горошком – 5-6 шт.;
кухонна сіль – за смаком;
соєвий соус – 3 ст. ложки;
суміш перців - за смаком;
рослинна олія -1 ст. ложка.
Приготування
Добре вичистивши шкуру свинячий ляшки, занурюємо її приблизно на пару годин в чисту, холодну воду. Після зливаємо її, кладемо в каструлю розрізаний навпіл стебло селери, неочищену, але розрізану навпіл цибулину, перчик запашний, лист лавра і знову заливаємо холодною водою. Протягом 1 години 15 хвилин варимо свинячу рульку, а після витягуємо її з бульйону, розрізаємо по одному краю до самої кістки, яку акуратно відокремлюємо від м'яса і дістаємо. Рульку зсередини і зовні натираємо кухонною сіллю, притрушиваем сумішшю перців. Викладаємо м'ясо на складену вдвічі і промаслений з одного боку і загортаємо фольгу щільно закриваючи його з усіх сторін. Цей конверт ми поміщаємо в будь-яку форму і відправляємо все в прогріту до 220 градусної температури, духовку і запікаємо свинячу рульку в фользі 45 хвилин. Знижуємо на 20 градусів температуру, відкриваємо фольгу, поливаємо рульку класичним соєвим соусом і тримаємо її духовці ще 15 хвилин.
Інгредієнти:
рулька свиняча - 12-14 кг;
пиво (темний) – 25 л;
ріпчаста цибуля (великий) – 2 шт.;
часник – 4-6 зубчиків;
чорний перець – 05 ч. ложки;
червоний перець – 05 ч. ложки.
Приготування
Належним чином готуємо свинячу ніжку до приготування. Поміщаємо її в підходящу каструлю, покриваємо великими кільцями ріпчастої цибулі, все заливаємо на 5-6 сантиметрів вище рульки пивом і прямо в ньому ставимо її варитися не менше двох годин. Після цього дістаємо її, остуджуємо до стану, щоб за неї можна було взятися, проробляємо в ній кілька глибоких отворів в які проштовхуємо половинки зубків часнику. Зовні натираємо рульку з свинини з'єднаними разом перцями і розміщуємо її в форму з антипригарній поверхнею. Всю цю красу запікаємо при 205 градусах близько 60 хвилин, при цьому через кожні 10-15 хвилин відкриваємо духовку і поливаємо свинину бульйоном з пива.
Для приготування цієї страви вам знадобиться верхня частина свинячої ноги, більш наближена до коліна. При купівлі свинини ми рекомендуємо вибирати саме задню голяшку, оскільки вона більш м'ясиста і менш жирна. Розповімо, як свинячу рульку приготувати в духовці так смачно, щоб всі були в повному захваті!
Рецепт приготування свинячої рульки на кістки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Шкуру, покриває м'ясну частину рульки ретельно вимиваємо, вичищаємо і стежимо, щоб на ній не залишилося щетинок. Занурюємо рульки в глибоку каструлю, викладаємо на них розрізані навпіл, неочищені половинки цибулі, нарізану великими гуртками очищену моркву, парасольки кропу і затоку на три пальці вище ніжок водою виставляємо всі на плиту. Проварюємо протягом півтора годин в режимі слабкого вогню і перевіряємо ножем м'якість м'яса, зробивши надріз в районі кістки. Якщо воно добре відстає, розшаровується, тоді витягуємо його з бульйону, остуджуємо і натираємо у всіх місцях крупною сіллю. Поверх солоного шару наносимо солодкий шар рідкого меду і притрушиваем його сполученими та перемішаними разом спеціями. Поміщаємо свинячі, м'ясні рульки у форму з тефлоновим покриттям і ставимо в духову шафу. Прогріваємо його до 210-градусної температури і готуємо рульки близько 30-35 хвилин.
Рецепт запікання свинячий рульки у фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Добре вичистивши шкуру свинячий ляшки, занурюємо її приблизно на пару годин в чисту, холодну воду. Після зливаємо її, кладемо в каструлю розрізаний навпіл стебло селери, неочищену, але розрізану навпіл цибулину, перчик запашний, лист лавра і знову заливаємо холодною водою. Протягом 1 години 15 хвилин варимо свинячу рульку, а після витягуємо її з бульйону, розрізаємо по одному краю до самої кістки, яку акуратно відокремлюємо від м'яса і дістаємо. Рульку зсередини і зовні натираємо кухонною сіллю, притрушиваем сумішшю перців. Викладаємо м'ясо на складену вдвічі і промаслений з одного боку і загортаємо фольгу щільно закриваючи його з усіх сторін. Цей конверт ми поміщаємо в будь-яку форму і відправляємо все в прогріту до 220 градусної температури, духовку і запікаємо свинячу рульку в фользі 45 хвилин. Знижуємо на 20 градусів температуру, відкриваємо фольгу, поливаємо рульку класичним соєвим соусом і тримаємо її духовці ще 15 хвилин.
Свиняча рулька в пиві, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Належним чином готуємо свинячу ніжку до приготування. Поміщаємо її в підходящу каструлю, покриваємо великими кільцями ріпчастої цибулі, все заливаємо на 5-6 сантиметрів вище рульки пивом і прямо в ньому ставимо її варитися не менше двох годин. Після цього дістаємо її, остуджуємо до стану, щоб за неї можна було взятися, проробляємо в ній кілька глибоких отворів в які проштовхуємо половинки зубків часнику. Зовні натираємо рульку з свинини з'єднаними разом перцями і розміщуємо її в форму з антипригарній поверхнею. Всю цю красу запікаємо при 205 градусах близько 60 хвилин, при цьому через кожні 10-15 хвилин відкриваємо духовку і поливаємо свинину бульйоном з пива.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати рульку в духовці?
Страви з рульки дуже популярні в багатьох країнах і далі ми розповімо, як її можна приготувати по-новому, незвичайного рецептом. Запропонуємо
Рулька, запечена в духовці
Дуже ефектно на урочистому застілля буде виглядати чудове блюдо з рульки, яку можна запекти в духовці. Далі опишемо, як правильно підготувати,
Рулька по-баварськи
Якщо ви плануєте дружні посиденьки з обов'язковим застіллям, наші рецепти будуть дуже до речі. Не пошкодуйте свого часу на приготування рульки
Свиняча рулька в мультиварці
Свиняча рулька - чудове блюдо, як святкового, так і повсякденне. Якщо у вас є мультиварка, то вам пощастило подвійно - рулька в неї виходить
Свиняча рулька, запечена в духовці
Запечена свиняча рулька - відмінне блюдо для дружніх посиденьок з пивом. Почати готувати її краще заздалегідь, щоб дати м'ясу добре промаринуватися,
Запечена рулька
Запечена рулька - ситне м'ясне блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. До неї добре подати фужер для червоного вина або свіже пиво.