» » Брокколі - рецепти

Брокколі - рецепти

Брокколі - рецепти
Цей вид капусти містить неймовірну кількість вітамінів і мікроелементів, які зміцнюють кістки і підтримують імунітет. Але як же умовити вашого дитини їсти брокколі? Нижче кілька рецептів приголомшливо смачних страв з цього продукту, які напевно сподобаються не тільки дітям.

Рецепт оладок з брокколі на сковороді


У цій страві можна використовувати і свіжу, заморожену брокколі.
Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;

  • молоко – 100 мл;

  • брокколі – 05 кг;

  • часник – 3 зубчики;

  • борошно – 210 г;

  • сіль, спеції.


  • Приготування
    Якщо брокколі заморожена – розморожуємо її. Якщо свіжа – промиваємо і розбираємо на суцвіття. Чим дрібніше будуть бутончики, тим швидше вона приготується і тим більше корисних властивостей збереже. Кидаємо в киплячу воду і відварюємо буквально пару хвилин. Виймаємо й даємо стекти зайвій воді. Подрібнюємо броколі до стану кашки, додати холодне молоко, яйце, пропущений через прес часник, сіль і спеції, і в самому кінці борошно. Отриману однорідну масу обсмажуємо на сковороді і їмо зі сметаною і зеленню.

    Рецепт брокколі в клярі духовці


    Інгредієнти:

  • яйце – 4 шт.;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • борошно – 220 г;

  • сметана – 330 мл;

  • брокколі – 1 кг;

  • сир – 120 г;

  • часник – 1 зубочек;

  • кріп – половина пучка;

  • розпушувач – 10 г;

  • суміш перців, сіль.


  • Приготування
    Яйця збиваємо, до них додаємо сік лимона, сметану, а потім борошно. Коли пішли всі грудочки висипаємо порубаний кріп, подрібнений часник і дрібно натертий сир, солимо, заправляємо перцем і розпушувачем. Брокколі промиваємо, розбираємо на суцвіття і злегка проварюємо в підсоленій воді, капуста повинна залишитися злегка хрусткою. Можна також приготувати її на пару. Головне дати їй добре стекти, обсушити. Качан не викидайте, він з легкістю піде в крем-суп. Духовку зігріваємо до 190 градусів. Ємність, у якій будемо піч, застеляємо пергаментом або щедро змащуємо вершковим маслом. З допомогою виделки занурюємо кожне суцвіття в кляр і викладаємо у форму. Запікаємо до рум'яної скоринки.

    Рецепт приготування салату із броколі по-корейськи


    Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 5 зубочки;

  • морква – 1 шт.;

  • перець солодкий – 1 шт.;

  • коріандр – 10 г;

  • перець гострий червоний – за смаком;

  • паприка – 25 г;

  • брокколі – 1 кг;

  • сіль – 40 г;

  • оцет яблучний – 100 мл;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • цукор – 75 р.


  • Приготування
    Цибулю, моркву і перець наріжемо соломкою, зубчики часнику разрежем на 4 частини, а потім розчавити ножем, щоб краще віддавався аромат.
    Брокколі промиваємо і поділяємо на маленькі суцвіття. Для маринаду 15 літра води в каструлі ставимо на вогонь, висипаємо туди сіль, часник, цукор, спеції, олія, коли закипить, вливаємо оцет і висипаємо капусту. Якщо рідина не покриває брокколі повністю, можна долити води. Чекаємо коли знову закипить і варимо 1 хвилину, потім висипаємо овочі і перець, все добре перемішуємо і вимикаємо плиту. Накриваємо і даємо охолонути, а потім прибираємо в холодильник прямо в маринаді, краще на ніч.

    Рецепт крем-суп з брокколі з вершками


    Це класичний рецепт, який при бажанні можна злегка спростити, замінивши цибуля порей на звичайний і прибравши вино.
    Інгредієнти:

  • гірчиця (насіння) – 10 г;

  • біла частина цибулі порей – 15 см;

  • селера стеблової – 3 стебла;

  • брокколі – 465 м;

  • біле вино – 115 мл;

  • бульйон – 450 мл;

  • вершки – 210 мл;

  • сіль, перець;

  • сік лимона – 40 мл;

  • часник – 1 зубочек.


  • Приготування
    Форма нарізки тут особливо не важлива, вона впливає лише на швидкість приготування. Тому нарізаємо цибулю, селеру і часник як зазвичай для смаження. Ставимо на плиту сотейник або глибоку сковорідку, кидаємо туди насіння гірчиці, коли вони
    Брокколі - рецепти
    почнуть підстрибувати наливаємо рослинне масло, також можна покласти вершкове масло. Пасеруємо до м'якості і додаємо вино, продовжуємо ще 5 хвилин. Брокколі моєму, поділяємо на бутончики і злегка відварюємо в підсоленій воді, буквально 3 хвилинки, і додаємо до інших овочів. Відкладемо кілька маленьких суцвіть для прикраси. Накриваємо кришкою, доливаємо трошки бульйону і тушкуємо хвилин 10. Потім перекладаємо в каструлю і перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Додаємо вершки, лимонний сік і далі регулюємо густоту з допомогою бульйону. Коли ви досягли потрібної консистенції, заправте перцем і сіллю. При подачі прикрашаємо суцвіттями.
    Додав: admin | 10-04-2016, 21:06
    Переглядів: 119