Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ажурні млинці на кефірі з окропом

Ажурні млинці на кефірі з окропом

10-04-2016, 21:00
518
Ажурні млинці на кефірі з окропом
Чи знаєте ви, що секрет смачних ажурних млинчиків в їх правильної основі, приготовленої на кефірі з окропом? Ознайомившись з наведені нижче рецептами, ви зможете власноруч домогтися бажаної мереживний структури виробів і порадувати себе, своїх домочадців і гостей чудовими і смачними ажурними млинцями.

Як приготувати тонкі мереживні млинці на кефірі з окропом?


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно вищого сорту – 395 м;

  • кефір середньої жирності – 495 мл;

  • окріп – 495 мл;

  • велике яйце куряче – 4 шт.;

  • пісок цукровий – 65 г;

  • харчова сода – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – 2 щіпки;

  • олія рослинна без аромату – 75 мл.


  • Приготування
    Для правильного приготування тіста спочатку опрацюємо яйця. Вбиваємо їх в зручну миску, з'єднуємо з цукровим піском і двома пучками кухонної солі і розмішуємо міксером або віночком до отримання однорідної, злегка пишної маси. Після цього прогріваємо воду до температури кипіння і починаємо підливати малими порціями до збитим яйцях, при цьому неперервно і інтенсивно розмішуючи. Після цього додаємо борошно і дрібку соди і добиваємося однорідної, без грудок структури суміші. Далі вливаємо поступово кефір і знову розмішуємо до його рівномірного розподілу в тісті і отримання необхідної його текстури. На завершення замісу вводимо в суміш три столових ложки рослинного рафінованого масла.
    Ополоником потроху набираємо тіста, виливаємо його на дно злегка промасленим сковорідки і розподіляємо рівномірним шаром, швидко нахиляючи посудину то в одну, то в іншу сторону. Для випікання ажурних млинців сковорода повинна бути добряче прогріта, а тісто мати досить рідку текстуру і добре розтікатися по дну ємності. Даємо кожному блинчику підрум'янитися з двох сторін, а потім викладаємо на блюдо і при бажанні промазуємо шматочком вершкового масла. Можна наповнити вироби для подачі бажаної начинкою або ж доповнити сметаною, варенням , медом чи іншими смаковими добавками за бажанням.

    Рецепт найніжніших ажурні млинці на кефірі з окропом


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 370 г;

  • кефір середньої жирності – 495 мл;

  • окріп – 255 мл;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 60 г;

  • сода харчова – 1 щіпка;

  • сіль – 1-2 щіпки;

  • олія рослинна без аромату – 55 мл


  • Приготування
    Даний рецепт приготування ажурних млинців має дещо інший технологічний процес приготування. Для його реалізації до збитим до невеликої пишноти з цукровим піском і сіллю яйця, поступово підсипаємо просіяне пшеничне борошно вищого сорту і ретельно вимішуємо до розчинення всіх грудок і отримання густою і в'язкою основи. Далі прогріваємо воду до температури кипіння і розчиняємо в ній трохи харчової соди. Тепер тонкою цівкою вливаємо отриманий розчин в приготоване в'язке тісто і розмішуємо інтенсивно і безперервно до максимальної однорідності суміші. Даємо їй дозріти протягом десяти хвилин, а потім вмішуємо рослинне масло без аромату і можемо приступати до смаження ажурних млинчиків.
    Ажурні млинці на кефірі з окропом

    Прогріваємо дуже ретельно на сильному вогні сковорідку і промасливаем її перед першим виробом. Набираємо ополоником приготоване тісто, виливаємо його в сковороду і розподіляємо швидкими і вправними рухами і нахилами ємності по всій поверхні дна. Подрумянившийся з одного боку, перевертаємо млинчик на кілька секунд на інший бік, а потім викладаємо на блюдо і при бажанні промазуємо вершковим маслом або просто подаємо з начинкою або бажаних смакових доповненням.
    Будь-який з рецептів можна при бажанні або необхідності трансформувати і приготувати ажурні млинці з окропом на кислому молоці, замінивши їм кефір.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Простий рецепт млинців
    Простий рецепт млинців
    З безлічі рецептів млинцевого тесту ми вибрали прості і безтурботні варіанти. Не секрет, що в приготуванні ідеальних тонких виробів існують певні
    Млинці з вівсяної муки
    Млинці з вівсяної муки
    Перетворити звичайний сніданок у надзвичайно корисний і смачний неймовірно просто. Далі розповімо, як робити справжні вівсяні млинці. Спробуйте, вам
    Товсті млинці
    Товсті млинці
    Якщо звичайні тонкі млинці вам набридли, а до сніданку хочеться приготувати щось особливо смачне - зробіть ці вироби пишними і ніжними. Такі млинці
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
    Тонкі млинці з дірочками на кефірі – рецепт
    Тонкі млинці з дірочками на кефірі – рецепт
    Неспроста доброю господинею називають ту, яка освоїла рецепт справжніх тонких млинчиків. Пропонуємо приступити до вивчення вдалого тесту на основі
    Млинці на кефірі з окропом
    Млинці на кефірі з окропом
    Досвідчені господині напевно давно вже не пробують експериментувати з новими рецептами млинців, маючи в записній свій, перевірений спосіб. Проте ми