Ажурні млинці на кефірі з окропом
Чи знаєте ви, що секрет смачних ажурних млинчиків в їх правильної основі, приготовленої на кефірі з окропом? Ознайомившись з наведені нижче рецептами, ви зможете власноруч домогтися бажаної мереживний структури виробів і порадувати себе, своїх домочадців і гостей чудовими і смачними ажурними млинцями.
Інгредієнти:
пшеничне борошно вищого сорту – 395 м;
кефір середньої жирності – 495 мл;
окріп – 495 мл;
велике яйце куряче – 4 шт.;
пісок цукровий – 65 г;
харчова сода – 1 щіпка;
кухонна сіль – 2 щіпки;
олія рослинна без аромату – 75 мл.
Приготування
Для правильного приготування тіста спочатку опрацюємо яйця. Вбиваємо їх в зручну миску, з'єднуємо з цукровим піском і двома пучками кухонної солі і розмішуємо міксером або віночком до отримання однорідної, злегка пишної маси. Після цього прогріваємо воду до температури кипіння і починаємо підливати малими порціями до збитим яйцях, при цьому неперервно і інтенсивно розмішуючи. Після цього додаємо борошно і дрібку соди і добиваємося однорідної, без грудок структури суміші. Далі вливаємо поступово кефір і знову розмішуємо до його рівномірного розподілу в тісті і отримання необхідної його текстури. На завершення замісу вводимо в суміш три столових ложки рослинного рафінованого масла.
Ополоником потроху набираємо тіста, виливаємо його на дно злегка промасленим сковорідки і розподіляємо рівномірним шаром, швидко нахиляючи посудину то в одну, то в іншу сторону. Для випікання ажурних млинців сковорода повинна бути добряче прогріта, а тісто мати досить рідку текстуру і добре розтікатися по дну ємності. Даємо кожному блинчику підрум'янитися з двох сторін, а потім викладаємо на блюдо і при бажанні промазуємо шматочком вершкового масла. Можна наповнити вироби для подачі бажаної начинкою або ж доповнити сметаною, варенням , медом чи іншими смаковими добавками за бажанням.
Інгредієнти:
борошно пшеничне вищого сорту – 370 г;
кефір середньої жирності – 495 мл;
окріп – 255 мл;
яйце – 2 шт.;
цукровий пісок – 60 г;
сода харчова – 1 щіпка;
сіль – 1-2 щіпки;
олія рослинна без аромату – 55 мл
Приготування
Даний рецепт приготування ажурних млинців має дещо інший технологічний процес приготування. Для його реалізації до збитим до невеликої пишноти з цукровим піском і сіллю яйця, поступово підсипаємо просіяне пшеничне борошно вищого сорту і ретельно вимішуємо до розчинення всіх грудок і отримання густою і в'язкою основи. Далі прогріваємо воду до температури кипіння і розчиняємо в ній трохи харчової соди. Тепер тонкою цівкою вливаємо отриманий розчин в приготоване в'язке тісто і розмішуємо інтенсивно і безперервно до максимальної однорідності суміші. Даємо їй дозріти протягом десяти хвилин, а потім вмішуємо рослинне масло без аромату і можемо приступати до смаження ажурних млинчиків.
Прогріваємо дуже ретельно на сильному вогні сковорідку і промасливаем її перед першим виробом. Набираємо ополоником приготоване тісто, виливаємо його в сковороду і розподіляємо швидкими і вправними рухами і нахилами ємності по всій поверхні дна. Подрумянившийся з одного боку, перевертаємо млинчик на кілька секунд на інший бік, а потім викладаємо на блюдо і при бажанні промазуємо вершковим маслом або просто подаємо з начинкою або бажаних смакових доповненням.
Будь-який з рецептів можна при бажанні або необхідності трансформувати і приготувати ажурні млинці з окропом на кислому молоці, замінивши їм кефір.
Як приготувати тонкі мереживні млинці на кефірі з окропом?
Інгредієнти:
Приготування
Для правильного приготування тіста спочатку опрацюємо яйця. Вбиваємо їх в зручну миску, з'єднуємо з цукровим піском і двома пучками кухонної солі і розмішуємо міксером або віночком до отримання однорідної, злегка пишної маси. Після цього прогріваємо воду до температури кипіння і починаємо підливати малими порціями до збитим яйцях, при цьому неперервно і інтенсивно розмішуючи. Після цього додаємо борошно і дрібку соди і добиваємося однорідної, без грудок структури суміші. Далі вливаємо поступово кефір і знову розмішуємо до його рівномірного розподілу в тісті і отримання необхідної його текстури. На завершення замісу вводимо в суміш три столових ложки рослинного рафінованого масла.
Ополоником потроху набираємо тіста, виливаємо його на дно злегка промасленим сковорідки і розподіляємо рівномірним шаром, швидко нахиляючи посудину то в одну, то в іншу сторону. Для випікання ажурних млинців сковорода повинна бути добряче прогріта, а тісто мати досить рідку текстуру і добре розтікатися по дну ємності. Даємо кожному блинчику підрум'янитися з двох сторін, а потім викладаємо на блюдо і при бажанні промазуємо шматочком вершкового масла. Можна наповнити вироби для подачі бажаної начинкою або ж доповнити сметаною, варенням , медом чи іншими смаковими добавками за бажанням.
Рецепт найніжніших ажурні млинці на кефірі з окропом
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт приготування ажурних млинців має дещо інший технологічний процес приготування. Для його реалізації до збитим до невеликої пишноти з цукровим піском і сіллю яйця, поступово підсипаємо просіяне пшеничне борошно вищого сорту і ретельно вимішуємо до розчинення всіх грудок і отримання густою і в'язкою основи. Далі прогріваємо воду до температури кипіння і розчиняємо в ній трохи харчової соди. Тепер тонкою цівкою вливаємо отриманий розчин в приготоване в'язке тісто і розмішуємо інтенсивно і безперервно до максимальної однорідності суміші. Даємо їй дозріти протягом десяти хвилин, а потім вмішуємо рослинне масло без аромату і можемо приступати до смаження ажурних млинчиків.
Прогріваємо дуже ретельно на сильному вогні сковорідку і промасливаем її перед першим виробом. Набираємо ополоником приготоване тісто, виливаємо його в сковороду і розподіляємо швидкими і вправними рухами і нахилами ємності по всій поверхні дна. Подрумянившийся з одного боку, перевертаємо млинчик на кілька секунд на інший бік, а потім викладаємо на блюдо і при бажанні промазуємо вершковим маслом або просто подаємо з начинкою або бажаних смакових доповненням.
Будь-який з рецептів можна при бажанні або необхідності трансформувати і приготувати ажурні млинці з окропом на кислому молоці, замінивши їм кефір.
Рекомендуємо добрі рецепти
Простий рецепт млинців
З безлічі рецептів млинцевого тесту ми вибрали прості і безтурботні варіанти. Не секрет, що в приготуванні ідеальних тонких виробів існують певні
Млинці з вівсяної муки
Перетворити звичайний сніданок у надзвичайно корисний і смачний неймовірно просто. Далі розповімо, як робити справжні вівсяні млинці. Спробуйте, вам
Товсті млинці
Якщо звичайні тонкі млинці вам набридли, а до сніданку хочеться приготувати щось особливо смачне - зробіть ці вироби пишними і ніжними. Такі млинці
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Тонкі млинці з дірочками на кефірі – рецепт
Неспроста доброю господинею називають ту, яка освоїла рецепт справжніх тонких млинчиків. Пропонуємо приступити до вивчення вдалого тесту на основі
Млинці на кефірі з окропом
Досвідчені господині напевно давно вже не пробують експериментувати з новими рецептами млинців, маючи в записній свій, перевірений спосіб. Проте ми