Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Млинці на воді без яєць

Млинці на воді без яєць

10-04-2016, 20:59
672
Млинці на воді без яєць
Млинцеві трапези можна не завершувати після Масляної, а продовжувати навіть під час посту, якщо заручитися допомогою цього матеріалу. Смачні млинці можна зробити на воді і без яєць, при цьому кількість варіацій рецепта обмежується лише списком інгредієнтів, що вам вдасться знайти. Ми пропонуємо кілька простих, але смачних варіантів.

Пісні млинці на воді без яєць


Без яєць у складі, млинці виходять помітно делікатніше і можуть рватися під час обжарювання, тому для таких млинців рекомендуємо використовувати трохи більше кількість борошна, так тісто вийде товщі і щільніше.
Інгредієнти:

  • вода - 280 мл;

  • борошно - 120 г;

  • цукор - 35 р.


  • Приготування
    Якщо ви плануєте готувати такі млинці на сніданок, то замісіть тісто з вечора, так борошно встигне насититися вологою і млинці буде легше обсмажувати. Розведіть невелику кількість цукру у воді і додайте підсолоджену воду до борошна. Вливати рідину слід порціями, з метою уникнення формування грудочок.
    Розігріту поверхню сковороди покрийте тонким шаром масла і обсмажуйте на ньому млинцеве тісто невеликими порціями.

    Тонкі млинці на воді без яєць – рецепт


    Щоб надати пісним млинців смак і колір, разом з водою до них можна додавати овочеві або фруктові соки. У даній варіації рецепта в хід піде сік шпинату.
    Інгредієнти:

  • борошно - 195 г;

  • вода - 190 мл;

  • шпинатний сік - 230 мл;

  • рослинна олія - 15 мл


  • Приготування
    Добути сік шпинату можна власноруч, збивши листя блендером, а потім вичавіть отриману суміш через кілька шарів марлі. Готовий сік змішайте з водою, невеликою кількістю масла і дрібкою солі. Перелийте шпинатний розчин до борошні і замісіть однорідне і досить рідке млинцеве тісто. Порціями обсмажуйте отримане тісто на змащеній сковорідці, а потім відразу ж сервіруйте . Млинці можна подавати просто так або обернути ними будь-яку солону начинку.

    Як приготувати дріжджові млинці на воді без яєць?


    Дріжджові млинці виходять трохи більш легкими і пишними. Головним зв'язуючим в даному рецепті, замість яйця, виступить яблучне пюре, що містить в собі достатню кількість пектину для того, щоб оберегти млинці від розривання.
    Інгредієнти:

  • борошно - 255 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • вода - 740 мл;

  • яблучне пюре - 15 р.


  • Приготування
    Приблизно в склянці води розчиніть дрібку цукру і висипте сухі дріжджі в отриманий розчин. Перемішавши, дочекайтеся моменту, коли тремтіння активізуються, після чого влийте розчин до борошні і додайте решту воду слідом. Змішайте всі з яблучним пюре і замісіть тісто. Залиште тісто приблизно на 40 хвилин в теплі перед обсмаженням, щоб борошно встигла увібрати воду і набрякнути, а дріжджі активізувалися.

    Смачні млинці на мінеральній воді без яєць


    Хочете приготувати легкі, ніжні, дірчасті млинці? Тоді використовуйте крижану сильно газовану воду. Під час обсмажування на добре розігрітій сковороді, тісто почне пінитися, а бульбашки лопатися, залишаючи безліч невеликих дірочок по всій поверхні млинця.
    Інгредієнти:
    Млинці на воді без яєць


  • борошно - 75 г;

  • мінеральна вода - 185 г;

  • екстракт ванілі - 2-3 краплі;

  • цукор - 15 р.


  • Приготування
    Якщо ви маєте намір готувати солодкі млинці, то додайте в тісто невелика кількість цукру і ванільний екстракт, в іншому випадку можна покласти сіль і прянощі прямо в борошно.
    Порціями вливайте до борошні мінеральну воду, замішуючи однорідне тісто. Коли вся рідина буде додана, а в тісті не залишиться грудок, всипте цукор і додайте екстракт ванілі. Оскільки бульбашки газу швидко зникають, на відміну від попередніх рецептів, не слід давати цього тесту для млинців на воді без яєць настоюватися: чим раніше приступите до обжарке, тим краще вийдуть млинці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Млинці на мінералці
    Млинці на мінералці
    Цікавий варіант млинцевого тесту детально описано далі. Розповімо, як правильно приготувати незвичайні тоненькі млинці на мінеральній воді.
    Млинці з гречаного борошна – рецепти
    Млинці з гречаного борошна – рецепти
    Урізноманітнити звичайний прийом їжі під час ранкової трапези зовсім не клопітно. Приготуйте надзвичайно смачні гречані млинці, за запропонованими
    Дріжджові млинці на воді
    Дріжджові млинці на воді
    Не бійтеся готувати дріжджові оладки на основі води. За запропонованим далі рецептами ваші вироби безсумнівно вийдуть пишними, смачними і ароматними.
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
    Товсті млинці на кефірі
    Товсті млинці на кефірі
    Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
    Пісні млинці - рецепт
    Пісні млинці - рецепт
    Дотримання посту - це ще не привід відмовлятися від різноманітності в їжі і смачних страв. І ми вам це доведемо! Пропонуємо приготувати ароматні