» » М'ясний рулет зі свинини

М'ясний рулет зі свинини

М'ясний рулет зі свинини
До святкового столу або до вихідних днях добре приготувати смачне і красиве блюдо – м'ясний рулет зі свинини, він досить ефектно виглядає на столі.
Розповімо, як приготувати м'ясний рулет зі свинини, в харчовій практиці багатьох народів на цю тему відомо безліч варіацій.
Перш за все, потрібно правильно вибрати м'ясо (краще, щоб воно було свіжим, а не замороженим). Нам потрібен рівний плоский не дуже товстий шматок (або кілька шматків) нежирного м'яса.
Перед приготуванням пласти м'яса можна злегка відбити і замаринувати в якому-небудь соусі, втім, це не обов'язково. Маринад можна скласти на основі пива або вина. Небажано, щоб в соусі були присутні мед, томат або вершки.
Начинки для м'ясного рулету з свинини можуть бути складені з самих різних продуктів: фарш з курятини або яловичини, гриби, сухофрукти, зелень, варені яйця, сир і ін

Рецепт приготування м'ясного рулету з свинини в духовці


Інгредієнти:

  • свинина нежирна – 2 шматки вагою приблизно 350 г;

  • гірчиця готова не надто гостра, можна з зернятками;

  • сіль;

  • масло вершкове топлене – 4 ложки;

  • гриби свіжі – 400 г;

  • перець чорний мелений;

  • часник – 2 зубчики;

  • зелень (петрушка, кінза, цибуля);

  • сир твердий – 200 г;

  • пиво – 1 склянка;

  • кунжутне насіння.


  • Приготування
    Злегка відбиваємо пласти м'яса, трохи присаливаем і обмазуємо гірчицею з однією з сторін.
    Дрібно нарізані гриби злегка обсмажуємо в сковороді на вершковому маслі, протушиваем протягом 8 хвилин, приправляємо меленим чорним перцем і подрібненим часником.
    Включаємо вогонь в духовій шафі.
    На пласт м'яса викладаємо смугу грибної начинки, гілочки зелені, рясно посипаємо тертим сиром.
    Щільно загортаємо рулет, обмотуємо його товстої суворої натуральної ниткою. Слідуючи цим же алгоритмом, робимо другий рулет.
    Змащуємо маслом вогнетривку форму (керамічний, або з нержавіючої сталі, наприклад) і компактно
    М'ясний рулет зі свинини
    викладаємо в неї рулети. Змащуємо їх розтопленим маслом за допомогою пензля.
    Запікаємо рулет (рулети) в духовці протягом 15 годин, хвилин за 20 до закінчення процесу збризкуємо пивом і присипаємо насінням кунжуту.
    Готові рулети протягом 20 хвилин охолодити, після чого нарізаємо скибками і красиво викладаємо в блюдо для сервірування. Можна все це оформити гілочками зелені. До м'ясного рулету з свинини з сирно-грибною начинкою можна подати свіжі фрукти, виноградне вино, ягідні міцні настоянки або пиво. Хліб краще вибрати грубий зерновий.
    Додав: admin | 14-03-2016, 19:48
    Переглядів: 304