Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Біляші з дріжджового тіста в духовці

Біляші з дріжджового тіста в духовці

14-02-2016, 18:36
644
Біляші з дріжджового тіста в духовці
Біляші часто продають на ринках і зупинках. Але купувати продукти в таких місцях вкрай небезпечно. Ми вам зараз розповімо, як приготувати біляші з м'ясом в духовці.

Рецепт біляшів з м'ясом на дріжджах в духовці


Інгредієнти:

  • молоко – 1 стакан;

  • масло вершкове 73% жирності – 100 г;

  • борошно 550 г;

  • вода – 100 мл;

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • цукор – 10 г;

  • жовток – 1 шт.;

  • цибуля – 120 г;

  • фарш – 400 г;

  • зелень кропу;


  • Приготування
    Приготування біляшів в духовці ми почнемо з підготовки тесту. Розчиняємо дріжджі в злегка підігрітій воді. Додаємо туди цукор. Даємо постояти чверть години в теплі, щоб почала підніматися «шапка». Підігріте молоко з'єднайте з розтопленим вершковим маслом, додаємо дрібку солі, вливаємо дріжджову суміш і перемішуємо. Додаємо борошно і замішуємо тісто. Потім перекладаємо його в змащену рослинним маслом ємність і залишаємо в теплі на 2 годинки. Самі в цей час починаємо робити начинку для наших біляшів – подрібнюємо цибулю і кладемо його в фарш. Добре всі перемішуємо. Коли тісто підійшло, формуємо вироби – спочатку стіл посипаємо борошном і поміщаємо тісто. Відриваємо від нього приблизно третю частину і скачуємо в джгут, який потім нарізаємо шматочками. З кожного шматочка робимо коржик товщиною не менше 1 см, в центр кожної з них кладемо трохи начинки. Краї коржі піднімаємо і защипуємо тісто. У центрі можна залишити невеликий отвір. Викладаємо заготовочки на деко, застелений пекарської папером. Кожен біляш змащуємо збитим жовтком. У добре нагрітій духовці пишні біляші будуть готові вже через 40 хвилин.

    Біляші в духовці рецепт на дріжджах


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 800 г;

  • сметана – 200 г;

  • вода – 200 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 50 г;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • масло вершкове 73% жирності – 100 г;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • дріжджі сухі – 10 р.


  • Для начинки:

  • фарш 700 г;

  • цибуля – 200 г;

  • вода – 100 мл;

  • сіль;

  • перець;

  • яйце – 1 шт.


  • Приготування
    У мисці змішуємо сметану з водою. Яйця злегка збиваємо з сіллю і цукром і відправляємо масу в сметанную суміш. Туди ж відправляємо і розтоплене масло, добре все це розмішуємо. Додаємо просіяне борошно з сухими дріжджами. Замішуємо тісто, підсипаючи за потреби борошно і підливаючи олію. Повинно вийти досить круте тісто. Накриваємо його плівкою і залишаємо в теплі підходити. Тим часом готуємо начинку: цибулю чистимо і дрібненько кришимо. Змішуємо його з м'ясним фаршем, солимо, перчимо і вливаємо туди воду. Добре все це розмішуємо і прибираємо фарш в холодильник. Коли тісто підніметься і збільшиться в 2 рази, обминаємо його і ділимо на шматочки по 70 г кожен. Далі розминаємо їх в коржик і в центр кожної кладемо готовий фарш. Формуємо біляші і викладаємо їх на змащене маслом деко. Далі накриваємо їх серветкою і даємо постояти ще хвилин 15. Поверхня змащуємо збитим яйцем і випікаємо 25 хвилин при помірній температурі.

    Біляші з готового дріжджового тіста в духовці


    Інгредієнти:

  • готове дріжджове тісто – 1 кг;

  • свинина – 450 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • цибуля – 3 шт.;

  • сіль;

  • перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Картоплю варимо прямо в шкірці. Далі даємо їй обов'язково охолонути. М'ясо промиваємо, ріжемо на шматочки і
    Біляші з дріжджового тіста в духовці
    разом з картоплею і цибулею перекручуємо на м'ясорубці. Вбиваємо яйце, додаємо сіль, перець і добре розмішуємо. Приступаємо безпосередньо до формування біляшів – тісто ділимо приблизно на однакові шматочки, розкачуємо їх в коржик і зверху поміщаємо приготовану начинку. Краї тіста піднімаємо і скріплюємо, залишаючи по центру «віконце». Відправляємо біляші на змащений маслом деко «віконцем» вгору. Збиваємо яйце, що залишилося, і зверху змащуємо біляші. Випікаємо При 180 градусах 35 хвилин.
    Ми вам розповіли, як спекти біляші в духовці. Як бачите, в цьому немає абсолютно нічого складного. До того ж печені вироби вийдуть набагато корисніше звичних смажених біляшів.



    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашні біляші
    Домашні біляші
    Улюблені багатьма біляші без клопоту можна створити на домашній кухні, самостійно. Спробуйте, процес зовсім не складний, а результат вас безсумнівно
    Біляші на кефірі
    Біляші на кефірі
    Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
    Біляші в мультиварці - рецепт
    Біляші в мультиварці - рецепт
    Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з
    Дріжджове тісто для біляшів
    Дріжджове тісто для біляшів
    Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.
    Рецепт біляшів на сковороді
    Рецепт біляшів на сковороді
    Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?
    Татарські біляші
    Татарські біляші
    Біляші - це простий круглий пиріжок з м'ясом. І сьогодні мова піде про чудових татарських беляшах, приготованих на кефірі. Знайомимося з нашими