Біляші з дріжджового тіста в духовці
Біляші часто продають на ринках і зупинках. Але купувати продукти в таких місцях вкрай небезпечно. Ми вам зараз розповімо, як приготувати біляші з м'ясом в духовці.
Інгредієнти:
молоко – 1 стакан;
масло вершкове 73% жирності – 100 г;
борошно 550 г;
вода – 100 мл;
сухі дріжджі – 10 г;
цукор – 10 г;
жовток – 1 шт.;
цибуля – 120 г;
фарш – 400 г;
зелень кропу;
Приготування
Приготування біляшів в духовці ми почнемо з підготовки тесту. Розчиняємо дріжджі в злегка підігрітій воді. Додаємо туди цукор. Даємо постояти чверть години в теплі, щоб почала підніматися «шапка». Підігріте молоко з'єднайте з розтопленим вершковим маслом, додаємо дрібку солі, вливаємо дріжджову суміш і перемішуємо. Додаємо борошно і замішуємо тісто. Потім перекладаємо його в змащену рослинним маслом ємність і залишаємо в теплі на 2 годинки. Самі в цей час починаємо робити начинку для наших біляшів – подрібнюємо цибулю і кладемо його в фарш. Добре всі перемішуємо. Коли тісто підійшло, формуємо вироби – спочатку стіл посипаємо борошном і поміщаємо тісто. Відриваємо від нього приблизно третю частину і скачуємо в джгут, який потім нарізаємо шматочками. З кожного шматочка робимо коржик товщиною не менше 1 см, в центр кожної з них кладемо трохи начинки. Краї коржі піднімаємо і защипуємо тісто. У центрі можна залишити невеликий отвір. Викладаємо заготовочки на деко, застелений пекарської папером. Кожен біляш змащуємо збитим жовтком. У добре нагрітій духовці пишні біляші будуть готові вже через 40 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 800 г;
сметана – 200 г;
вода – 200 мл;
яйця – 3 шт.;
цукор – 50 г;
рослинна олія – 50 мл;
масло вершкове 73% жирності – 100 г;
сіль – 1 ч. ложка;
дріжджі сухі – 10 р.
Для начинки:
фарш 700 г;
цибуля – 200 г;
вода – 100 мл;
сіль;
перець;
яйце – 1 шт.
Приготування
У мисці змішуємо сметану з водою. Яйця злегка збиваємо з сіллю і цукром і відправляємо масу в сметанную суміш. Туди ж відправляємо і розтоплене масло, добре все це розмішуємо. Додаємо просіяне борошно з сухими дріжджами. Замішуємо тісто, підсипаючи за потреби борошно і підливаючи олію. Повинно вийти досить круте тісто. Накриваємо його плівкою і залишаємо в теплі підходити. Тим часом готуємо начинку: цибулю чистимо і дрібненько кришимо. Змішуємо його з м'ясним фаршем, солимо, перчимо і вливаємо туди воду. Добре все це розмішуємо і прибираємо фарш в холодильник. Коли тісто підніметься і збільшиться в 2 рази, обминаємо його і ділимо на шматочки по 70 г кожен. Далі розминаємо їх в коржик і в центр кожної кладемо готовий фарш. Формуємо біляші і викладаємо їх на змащене маслом деко. Далі накриваємо їх серветкою і даємо постояти ще хвилин 15. Поверхня змащуємо збитим яйцем і випікаємо 25 хвилин при помірній температурі.
Інгредієнти:
готове дріжджове тісто – 1 кг;
свинина – 450 г;
картопля – 3 шт.;
яйця – 2 шт.;
цибуля – 3 шт.;
сіль;
перець;
рослинне масло.
Приготування
Картоплю варимо прямо в шкірці. Далі даємо їй обов'язково охолонути. М'ясо промиваємо, ріжемо на шматочки і разом з картоплею і цибулею перекручуємо на м'ясорубці. Вбиваємо яйце, додаємо сіль, перець і добре розмішуємо. Приступаємо безпосередньо до формування біляшів – тісто ділимо приблизно на однакові шматочки, розкачуємо їх в коржик і зверху поміщаємо приготовану начинку. Краї тіста піднімаємо і скріплюємо, залишаючи по центру «віконце». Відправляємо біляші на змащений маслом деко «віконцем» вгору. Збиваємо яйце, що залишилося, і зверху змащуємо біляші. Випікаємо При 180 градусах 35 хвилин.
Ми вам розповіли, як спекти біляші в духовці. Як бачите, в цьому немає абсолютно нічого складного. До того ж печені вироби вийдуть набагато корисніше звичних смажених біляшів.
Рецепт біляшів з м'ясом на дріжджах в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Приготування біляшів в духовці ми почнемо з підготовки тесту. Розчиняємо дріжджі в злегка підігрітій воді. Додаємо туди цукор. Даємо постояти чверть години в теплі, щоб почала підніматися «шапка». Підігріте молоко з'єднайте з розтопленим вершковим маслом, додаємо дрібку солі, вливаємо дріжджову суміш і перемішуємо. Додаємо борошно і замішуємо тісто. Потім перекладаємо його в змащену рослинним маслом ємність і залишаємо в теплі на 2 годинки. Самі в цей час починаємо робити начинку для наших біляшів – подрібнюємо цибулю і кладемо його в фарш. Добре всі перемішуємо. Коли тісто підійшло, формуємо вироби – спочатку стіл посипаємо борошном і поміщаємо тісто. Відриваємо від нього приблизно третю частину і скачуємо в джгут, який потім нарізаємо шматочками. З кожного шматочка робимо коржик товщиною не менше 1 см, в центр кожної з них кладемо трохи начинки. Краї коржі піднімаємо і защипуємо тісто. У центрі можна залишити невеликий отвір. Викладаємо заготовочки на деко, застелений пекарської папером. Кожен біляш змащуємо збитим жовтком. У добре нагрітій духовці пишні біляші будуть готові вже через 40 хвилин.
Біляші в духовці рецепт на дріжджах
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У мисці змішуємо сметану з водою. Яйця злегка збиваємо з сіллю і цукром і відправляємо масу в сметанную суміш. Туди ж відправляємо і розтоплене масло, добре все це розмішуємо. Додаємо просіяне борошно з сухими дріжджами. Замішуємо тісто, підсипаючи за потреби борошно і підливаючи олію. Повинно вийти досить круте тісто. Накриваємо його плівкою і залишаємо в теплі підходити. Тим часом готуємо начинку: цибулю чистимо і дрібненько кришимо. Змішуємо його з м'ясним фаршем, солимо, перчимо і вливаємо туди воду. Добре все це розмішуємо і прибираємо фарш в холодильник. Коли тісто підніметься і збільшиться в 2 рази, обминаємо його і ділимо на шматочки по 70 г кожен. Далі розминаємо їх в коржик і в центр кожної кладемо готовий фарш. Формуємо біляші і викладаємо їх на змащене маслом деко. Далі накриваємо їх серветкою і даємо постояти ще хвилин 15. Поверхня змащуємо збитим яйцем і випікаємо 25 хвилин при помірній температурі.
Біляші з готового дріжджового тіста в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю варимо прямо в шкірці. Далі даємо їй обов'язково охолонути. М'ясо промиваємо, ріжемо на шматочки і разом з картоплею і цибулею перекручуємо на м'ясорубці. Вбиваємо яйце, додаємо сіль, перець і добре розмішуємо. Приступаємо безпосередньо до формування біляшів – тісто ділимо приблизно на однакові шматочки, розкачуємо їх в коржик і зверху поміщаємо приготовану начинку. Краї тіста піднімаємо і скріплюємо, залишаючи по центру «віконце». Відправляємо біляші на змащений маслом деко «віконцем» вгору. Збиваємо яйце, що залишилося, і зверху змащуємо біляші. Випікаємо При 180 градусах 35 хвилин.
Ми вам розповіли, як спекти біляші в духовці. Як бачите, в цьому немає абсолютно нічого складного. До того ж печені вироби вийдуть набагато корисніше звичних смажених біляшів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашні біляші
Улюблені багатьма біляші без клопоту можна створити на домашній кухні, самостійно. Спробуйте, процес зовсім не складний, а результат вас безсумнівно
Біляші на кефірі
Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.
Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?
Татарські біляші
Біляші - це простий круглий пиріжок з м'ясом. І сьогодні мова піде про чудових татарських беляшах, приготованих на кефірі. Знайомимося з нашими