Біляші часто продають на ринках і зупинках. Але купувати продукти в таких місцях вкрай небезпечно. Ми вам зараз розповімо, як приготувати біляші з м'ясом в духовці.
Рецепт біляшів з м'ясом на дріжджах в духовці
Інгредієнти: молоко – 1 стакан; масло вершкове 73% жирності – 100 г; борошно 550 г; вода – 100 мл; сухі дріжджі – 10 г; цукор – 10 г; жовток – 1 шт.; цибуля – 120 г; фарш – 400 г; зелень кропу; Приготування Приготування біляшів в духовці ми почнемо з підготовки тесту. Розчиняємо дріжджі в злегка підігрітій воді. Додаємо туди цукор. Даємо постояти чверть години в теплі, щоб почала підніматися «шапка». Підігріте молоко з'єднайте з розтопленим вершковим маслом, додаємо дрібку солі, вливаємо дріжджову суміш і перемішуємо. Додаємо борошно і замішуємо тісто. Потім перекладаємо його в змащену рослинним маслом ємність і залишаємо в теплі на 2 годинки. Самі в цей час починаємо робити начинку для наших біляшів – подрібнюємо цибулю і кладемо його в фарш. Добре всі перемішуємо. Коли тісто підійшло, формуємо вироби – спочатку стіл посипаємо борошном і поміщаємо тісто. Відриваємо від нього приблизно третю частину і скачуємо в джгут, який потім нарізаємо шматочками. З кожного шматочка робимо коржик товщиною не менше 1 см, в центр кожної з них кладемо трохи начинки. Краї коржі піднімаємо і защипуємо тісто. У центрі можна залишити невеликий отвір. Викладаємо заготовочки на деко, застелений пекарської папером. Кожен біляш змащуємо збитим жовтком. У добре нагрітій духовці пишні біляші будуть готові вже через 40 хвилин.
Біляші в духовці рецепт на дріжджах
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 800 г; сметана – 200 г; вода – 200 мл; яйця – 3 шт.; цукор – 50 г; рослинна олія – 50 мл; масло вершкове 73% жирності – 100 г; сіль – 1 ч. ложка; дріжджі сухі – 10 р. Для начинки:
фарш 700 г; цибуля – 200 г; вода – 100 мл; сіль; перець; яйце – 1 шт. Приготування У мисці змішуємо сметану з водою. Яйця злегка збиваємо з сіллю і цукром і відправляємо масу в сметанную суміш. Туди ж відправляємо і розтоплене масло, добре все це розмішуємо. Додаємо просіяне борошно з сухими дріжджами. Замішуємо тісто, підсипаючи за потреби борошно і підливаючи олію. Повинно вийти досить круте тісто. Накриваємо його плівкою і залишаємо в теплі підходити. Тим часом готуємо начинку: цибулю чистимо і дрібненько кришимо. Змішуємо його з м'ясним фаршем, солимо, перчимо і вливаємо туди воду. Добре все це розмішуємо і прибираємо фарш в холодильник. Коли тісто підніметься і збільшиться в 2 рази, обминаємо його і ділимо на шматочки по 70 г кожен. Далі розминаємо їх в коржик і в центр кожної кладемо готовий фарш. Формуємо біляші і викладаємо їх на змащене маслом деко. Далі накриваємо їх серветкою і даємо постояти ще хвилин 15. Поверхня змащуємо збитим яйцем і випікаємо 25 хвилин при помірній температурі.
Біляші з готового дріжджового тіста в духовці
Інгредієнти: готове дріжджове тісто – 1 кг; свинина – 450 г; картопля – 3 шт.; яйця – 2 шт.; цибуля – 3 шт.; сіль; перець; рослинне масло. Приготування Картоплю варимо прямо в шкірці. Далі даємо їй обов'язково охолонути. М'ясо промиваємо, ріжемо на шматочки і
разом з картоплею і цибулею перекручуємо на м'ясорубці. Вбиваємо яйце, додаємо сіль, перець і добре розмішуємо. Приступаємо безпосередньо до формування біляшів – тісто ділимо приблизно на однакові шматочки, розкачуємо їх в коржик і зверху поміщаємо приготовану начинку. Краї тіста піднімаємо і скріплюємо, залишаючи по центру «віконце». Відправляємо біляші на змащений маслом деко «віконцем» вгору. Збиваємо яйце, що залишилося, і зверху змащуємо біляші. Випікаємо При 180 градусах 35 хвилин.
Ми вам розповіли, як спекти біляші в духовці. Як бачите, в цьому немає абсолютно нічого складного. До того ж печені вироби вийдуть набагато корисніше звичних смажених біляшів.