Ледачі хачапурі
Сьогодні ми будемо готувати ледачі хачапурі. Звичайно ж, спосіб їх приготування далекий від оригіналу, та й смак трохи інший, але і такі рецепти мають право на існування, адже вони значно економлять час господинь і дозволяють у лічені хвилини нагодувати свою сім'ю ситним сніданком або ж організувати швидкий перекус.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 125 г;
сметана жирністю 15% – 145 г;
твердий сир – 220 г;
розпушувач – 5 г;
курячі яйця – 2 шт.;
сіль (за потреби) – за смаком;
рафінована рослинна олія – 15 мл;
свіжа зелень кінзи і (або) петрушки – за смаком;
Приготування
Готуються ледачі хачапурі по цьому рецепту в три рахунки. Досить пропустити через тертку твердий сир, змішати його зі сметанкою, яйцями і борошном, додати також розпушувач і при необхідності (якщо сир солоний) сіль.
Всі компоненти ретельно вимішуємо і викладаємо на змащену рафінованим маслом сковороду з товстим дном. Притрушиваем ледачі хачапурі дрібненько нарубаної свіжої зеленню, і смажимо на помірному вогні до красивого рум'янцю з двох сторін.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 75 г;
сир – 220 г;
сир твердий – 220 г;
яйця курячі – 2 шт.;
розпушувач – 15 г;
сіль – 1 щіпка;
зелень – 1 пучок;
рафінована рослинна олія.
Приготування
Курячі яйця додаємо до сиру і ретельно розтираємо до максимально можливої однорідності. Твердий сир перетираємо через середню тертку і додаємо до отриманої сирної суміші. Туди ж додаємо просіяне борошно з розпушувачем, додаємо сіль, мелений перець і гарненько вимішуємо. Тепер додаємо в отримане тісто дрібненько нарізану свіжу зелень і ще раз перемішуємо ретельно.
З отриманої маси формуємо зволоженими руками свого роду коржі і закладаємо їх у розігріту рафіновану рослинну олію в сковороді. Після того як ледачі хачапурі підрум'яняться з двох сторін, перекладаємо їх на блюдо і подаємо з улюбленим соусом або просто зі сметаною.
Інгредієнти:
тонкий вірменський лаваш – 2 шт.;
кефір – 240 г;
вершкове масло – 60 г;
яйце куряче – 1 шт.;
твердий сир – 75 г;
м'який сирний сир – 75 г;
мелений перець – за смаком.
Приготування
Яйце збиваємо з кефіром і дрібкою меленого перчика до однорідності. З одного листа лаваша вирізаємо два кола за розміром форми для випічки. Обрізки розрізаємо на довільні шматочки. Другий лист лаваша кладемо в промаслений форму, промазуємо рясно кефірним соусом і притрушиваем натертим твердим сиром. Обрізки змочуємо добре в соусі і викладаємо поверх сиру.
Тепер розкладаємо шматочки кисломолочного сиру, притрушиваем сирної стружкою і прикриваємо однією з вирізаних заготовок. Знову промазуємо верх щедро соусом і повторюємо шари ще раз. Заправляємо краю першого лаваша, укладаючи поверх начинки, промазуємо соусом і прикриваємо другим колом з лаваша. Виливаємо зверху залишки соусу, притрушиваем сиром і маємо страву на середньому рівні духовки, яку завчасно прогреем до 185 градусів. Щоб хачапурі пропікся і став рум'яним, буде достатньо тридцяти хвилин.
Ледачі хачапурі з сиром на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Готуються ледачі хачапурі по цьому рецепту в три рахунки. Досить пропустити через тертку твердий сир, змішати його зі сметанкою, яйцями і борошном, додати також розпушувач і при необхідності (якщо сир солоний) сіль.
Всі компоненти ретельно вимішуємо і викладаємо на змащену рафінованим маслом сковороду з товстим дном. Притрушиваем ледачі хачапурі дрібненько нарубаної свіжої зеленню, і смажимо на помірному вогні до красивого рум'янцю з двох сторін.
Ледачі хачапурі з сиром на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Курячі яйця додаємо до сиру і ретельно розтираємо до максимально можливої однорідності. Твердий сир перетираємо через середню тертку і додаємо до отриманої сирної суміші. Туди ж додаємо просіяне борошно з розпушувачем, додаємо сіль, мелений перець і гарненько вимішуємо. Тепер додаємо в отримане тісто дрібненько нарізану свіжу зелень і ще раз перемішуємо ретельно.
З отриманої маси формуємо зволоженими руками свого роду коржі і закладаємо їх у розігріту рафіновану рослинну олію в сковороді. Після того як ледачі хачапурі підрум'яняться з двох сторін, перекладаємо їх на блюдо і подаємо з улюбленим соусом або просто зі сметаною.
Ледачі хачапурі з лаваша в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Яйце збиваємо з кефіром і дрібкою меленого перчика до однорідності. З одного листа лаваша вирізаємо два кола за розміром форми для випічки. Обрізки розрізаємо на довільні шматочки. Другий лист лаваша кладемо в промаслений форму, промазуємо рясно кефірним соусом і притрушиваем натертим твердим сиром. Обрізки змочуємо добре в соусі і викладаємо поверх сиру.
Тепер розкладаємо шматочки кисломолочного сиру, притрушиваем сирної стружкою і прикриваємо однією з вирізаних заготовок. Знову промазуємо верх щедро соусом і повторюємо шари ще раз. Заправляємо краю першого лаваша, укладаючи поверх начинки, промазуємо соусом і прикриваємо другим колом з лаваша. Виливаємо зверху залишки соусу, притрушиваем сиром і маємо страву на середньому рівні духовки, яку завчасно прогреем до 185 градусів. Щоб хачапурі пропікся і став рум'яним, буде достатньо тридцяти хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хачапурі з сиром на сковороді
Найпростішим способом побалувати рідних грузинським стравою є приготування найпростіших сирних коржів, які успішно можна посмажити на сковороді. Далі
Хачапурі на кефірі з сиром на сковороді
Чудові сирні коржики - хачапурі, можна швидко зробити самостійно. До того ж складу їх зовсім простий і доступний, а процес не займе багато часу. А в
Ледачі хачапурі з сиром на сковороді
Для зайнятих любителів грузинських сирних коржів, хачапурі, ми пропонуємо два оригінальних варіанти приготування ледачого страви. Розповімо лише
Хачапурі з лаваша
Як і будь-який класичний рецепт, всіма улюблені хачапурі мають свій лінивий варіант. В даному випадку - спосіб їх найпростішого приготування з
Ледачі пиріжки
У цій статті подаємо рецепти тим, у кого немає часу займатися тестом або просто немає бажання це робити, а домашніх пиріжків вже дуже хочеться.
Хачапурі на кефірі
Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його