Сьогодні ми будемо готувати ледачі хачапурі. Звичайно ж, спосіб їх приготування далекий від оригіналу, та й смак трохи інший, але і такі рецепти мають право на існування, адже вони значно економлять час господинь і дозволяють у лічені хвилини нагодувати свою сім'ю ситним сніданком або ж організувати швидкий перекус.
Ледачі хачапурі з сиром на сковороді
Інгредієнти: борошно пшеничне – 125 г; сметана жирністю 15% – 145 г; твердий сир – 220 г; розпушувач – 5 г; курячі яйця – 2 шт.; сіль (за потреби) – за смаком; рафінована рослинна олія – 15 мл; свіжа зелень кінзи і (або) петрушки – за смаком; Приготування Готуються ледачі хачапурі по цьому рецепту в три рахунки. Досить пропустити через тертку твердий сир, змішати його зі сметанкою, яйцями і борошном, додати також розпушувач і при необхідності (якщо сир солоний) сіль.
Всі компоненти ретельно вимішуємо і викладаємо на змащену рафінованим маслом сковороду з товстим дном. Притрушиваем ледачі хачапурі дрібненько нарубаної свіжої зеленню, і смажимо на помірному вогні до красивого рум'янцю з двох сторін.
Ледачі хачапурі з сиром на сковороді
Інгредієнти: борошно пшеничне – 75 г; сир – 220 г; сир твердий – 220 г; яйця курячі – 2 шт.; розпушувач – 15 г; сіль – 1 щіпка; зелень – 1 пучок; рафінована рослинна олія. Приготування Курячі яйця додаємо до сиру і ретельно розтираємо до максимально можливої однорідності. Твердий сир перетираємо через середню тертку і додаємо до отриманої сирної суміші. Туди ж додаємо просіяне борошно з розпушувачем, додаємо сіль, мелений перець і гарненько вимішуємо. Тепер додаємо в отримане тісто дрібненько нарізану свіжу зелень і ще раз перемішуємо ретельно.
З отриманої маси формуємо зволоженими руками свого роду коржі і закладаємо їх у розігріту рафіновану рослинну олію в сковороді. Після того як ледачі хачапурі підрум'яняться з двох сторін, перекладаємо їх на блюдо і подаємо з улюбленим соусом або просто зі сметаною.
Ледачі хачапурі з лаваша в духовці
Інгредієнти: тонкий вірменський лаваш – 2 шт.; кефір – 240 г; вершкове масло – 60 г; яйце куряче – 1 шт.; твердий сир – 75 г; м'який сирний сир – 75 г; мелений перець – за смаком. Приготування Яйце збиваємо з кефіром і дрібкою меленого перчика до однорідності. З одного листа лаваша вирізаємо два кола за розміром форми для випічки. Обрізки розрізаємо на довільні шматочки. Другий лист лаваша кладемо в промаслений форму, промазуємо рясно кефірним
соусом і притрушиваем натертим твердим сиром. Обрізки змочуємо добре в соусі і викладаємо поверх сиру.
Тепер розкладаємо шматочки кисломолочного сиру, притрушиваем сирної стружкою і прикриваємо однією з вирізаних заготовок. Знову промазуємо верх щедро соусом і повторюємо шари ще раз. Заправляємо краю першого лаваша, укладаючи поверх начинки, промазуємо соусом і прикриваємо другим колом з лаваша. Виливаємо зверху залишки соусу, притрушиваем сиром і маємо страву на середньому рівні духовки, яку завчасно прогреем до 185 градусів. Щоб хачапурі пропікся і став рум'яним, буде достатньо тридцяти хвилин.