Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити кукурудзяну кашу на молоці?

Як зварити кукурудзяну кашу на молоці?

14-02-2016, 18:27
347
Як зварити кукурудзяну кашу на молоці?
Не дарма кукурудзяну кашу рекомендують включати в раціон маленьким дітям, літнім і котрі худнуть. Ця кашка вже давно улюблена жителями Італії, Румунії і Молдови. В різних країнах вона готується по-своєму і має різні назви: мамалига , полента , бануш і т. д. Чимало і наших хазяєчок взяли на озброєння цю страву і для всіх бажаючих сьогодні кілька рецептів каші з кукурудзяного борошна на молоці.

Кукурудзяна каша з гарбузом на молоці в мультиварці


Особливо добре такий кукурудзяною кашею снідати. Дуже часто до складу додають гарбуз, т. к. це поєднання мало того, що чудово виглядає і радує око сонячними квітами, так ще й досить корисно.
Інгредієнти:

  • гарбуз – 450 г;

  • кукурудзяна крупа – 220 г;

  • молоко – 1 л;

  • цукор – 25 г;

  • вершкове масло, сіль.


  • Приготування
    На початку приготування обсмажуємо крупу без масла (чаша повинна бути сухою), щоб каша придбала злегка золотавий колір. Заливаємо його молоком і залишаємо на півгодини набухати в режимі підігріву. Гарбуз очищаємо від м'якоті, насіння і шкірки. Залишаємо тільки тверду частину, її нарізаємо на кубики.
    Запарені крупу перекладаємо з мультиварки в інший посуд, а поміщаємо туди гарбуз, посипавши її цукром, включаємо режим «Гасіння». Гарбуз відразу ж пустить сік, тушкуйте її потрібно до м'якості, щоб вона повністю приготувалася.
    Далі додаємо до гарбузі крупу з молоком, додаємо сіль, даємо закипіти і перемикаємо мультиварку в режим «Підігрів» на 40 хвилин. За цей час крупа набухне і каша стане ароматною і смачною. А завдяки такій обробці, що щадить ще й збереже максимум всіх корисних властивостей. Подавати на стіл кашу можна з шматочком масла.

    Приготування кукурудзяної каші на молоці в духовці


    В давнину наші предки запарювали каші саме в духовці і використовували для цього глиняний посуд. Так каша зберігала всі свої корисні властивості і смак був неперевершений.
    Інгредієнти:

  • молоко – 250 мл;

  • кукурудзяна крупа – 120 г;

  • вода – 200 мл;

  • родзинки – 40 г;

  • вершкове масло – 20 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Крупу попередньо добре промиваємо в проточній воді і відправляємо в ємність, у якій буде варитися. Виливаємо туди воду і молоко, сіль і родзинки (ізюм перед цим теж слід гарненько промити гарячою водою). Якщо хочете щоб каша була солодкою – додайте трохи цукру. Далі посуд зі змішаними в ній продуктами відправляємо в духовку (150 градусів) і готуємо близько 45 хвилин. Десь в середині приготування кашу потрібно буде перемішати.

    Як зварити кукурудзяну кашу на молоці в мікрохвильовці?


    Скільки людей лінуються варити кукурудзяну кашу на молоці з-за того, що це займає багато часу! А адже є швидкий перевірений спосіб! Щоб процес приготування кашки зайняв мінімум часу візьміть крупу дрібного помелу, тоді каша вийде ніжна і швидка!
    Інгредієнти:

  • крупа кукурудзяна - 05 склянки;

  • вода – 350 мл;

  • молоко – 350 мл;

  • цукор, сіль, вершкове масло.
  • Як зварити кукурудзяну кашу на молоці?


    Приготування
    Крупу ретельно промиваємо під проточною водою, заливаємо киплячою водою, перемішуємо і ставимо в мікрохвильовку на 3 хвилини на максимальній потужності. Перемішуємо і ще на 3 хвилини. Далі дістаємо і накриваємо кришкою. Якщо ви любите кашу поразваристее, можна додати до приготування ще 3 хвилинки, тоді крупинки повністю розкриються. Тим часом, молоко гріємо в мікрохвильовці, близько двох хвилин, головне щоб воно не закипіло. Виливаємо його в кашу, на цьому етапі можна додати цукор, сіль і масло. Все добре вимішуємо і повертаємо в мікрохвильовку ще на 5 хвилин на половині потужності.




    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кукурудзяна каша - рецепт
    Кукурудзяна каша - рецепт
    Проста кукурудзяна каша - це досить нудно, та й не всім подобається. І, куди цікавіше вийде блюдо, якщо доповнити його новими, ароматними і неодмінно
    Як зварити кукурудзяну кашу?
    Як зварити кукурудзяну кашу?
    Важливо, щоб у раціоні були присутні всілякі каші, і для різноманітності можна ввести це блюдо на основі кукурудзяної крупи. Пропонуємо два базових
    Кукурудзяна каша на молоці
    Кукурудзяна каша на молоці
    Кукурудзяна каша повна корисних речовин, які так необхідні кожній людині. Саме тому її рекомендують готувати на сніданок - адже тоді організм отримує
    Кукурудзяна каша на воді
    Кукурудзяна каша на воді
    Кукурудзяну кашу готують не тільки на молоці, але і на воді. Так-так, ви не помилилися. Більш того, приготована таким чином, вона виходить дуже
    Кукурудзяна каша для дітей
    Кукурудзяна каша для дітей
    Кукурудзяна крупа - недорогий продукт. Але звичайна каша, приготовлена з неї не завжди подобається дітям. Пропонуємо вам кілька цікавих і простих
    Каша в мікрохвильовці
    Каша в мікрохвильовці
    Мікрохвильовка вже давно є універсальною помічницею будь-якої господині. У ній можна не тільки розморожувати, розігрівати, але і готувати різні