Не дарма кукурудзяну кашу рекомендують включати в раціон маленьким дітям, літнім і котрі худнуть. Ця кашка вже давно улюблена жителями Італії, Румунії і Молдови. В різних країнах вона готується по-своєму і має різні назви: мамалига , полента , бануш і т. д. Чимало і наших хазяєчок взяли на озброєння цю страву і для всіх бажаючих сьогодні кілька рецептів каші з кукурудзяного борошна на молоці.
Кукурудзяна каша з гарбузом на молоці в мультиварці
Особливо добре такий кукурудзяною кашею снідати. Дуже часто до складу додають гарбуз, т. к. це поєднання мало того, що чудово виглядає і радує око сонячними квітами, так ще й досить корисно.
Інгредієнти: гарбуз – 450 г; кукурудзяна крупа – 220 г; молоко – 1 л; цукор – 25 г; вершкове масло, сіль. Приготування На початку приготування обсмажуємо крупу без масла (чаша повинна бути сухою), щоб каша придбала злегка золотавий колір. Заливаємо його молоком і залишаємо на півгодини набухати в режимі підігріву. Гарбуз очищаємо від м'якоті, насіння і шкірки. Залишаємо тільки тверду частину, її нарізаємо на кубики.
Запарені крупу перекладаємо з мультиварки в інший посуд, а поміщаємо туди гарбуз, посипавши її цукром, включаємо режим «Гасіння». Гарбуз відразу ж пустить сік, тушкуйте її потрібно до м'якості, щоб вона повністю приготувалася.
Далі додаємо до гарбузі крупу з молоком, додаємо сіль, даємо закипіти і перемикаємо мультиварку в режим «Підігрів» на 40 хвилин. За цей час крупа набухне і каша стане ароматною і смачною. А завдяки такій обробці, що щадить ще й збереже максимум всіх корисних властивостей. Подавати на стіл кашу можна з шматочком масла.
Приготування кукурудзяної каші на молоці в духовці
В давнину наші предки запарювали каші саме в духовці і використовували для цього глиняний посуд. Так каша зберігала всі свої корисні властивості і смак був неперевершений.
Інгредієнти: молоко – 250 мл; кукурудзяна крупа – 120 г; вода – 200 мл; родзинки – 40 г; вершкове масло – 20 г; сіль. Приготування Крупу попередньо добре промиваємо в проточній воді і відправляємо в ємність, у якій буде варитися. Виливаємо туди воду і молоко, сіль і родзинки (ізюм перед цим теж слід гарненько промити гарячою водою). Якщо хочете щоб каша була солодкою – додайте трохи цукру. Далі посуд зі змішаними в ній продуктами відправляємо в духовку (150 градусів) і готуємо близько 45 хвилин. Десь в середині приготування кашу потрібно буде перемішати.
Як зварити кукурудзяну кашу на молоці в мікрохвильовці?
Скільки людей лінуються варити кукурудзяну кашу на молоці з-за того, що це займає багато часу! А адже є швидкий перевірений спосіб! Щоб процес приготування кашки зайняв мінімум часу візьміть крупу дрібного помелу, тоді каша вийде ніжна і швидка!
Інгредієнти: крупа кукурудзяна - 05 склянки; вода – 350 мл; молоко – 350 мл; цукор, сіль, вершкове масло. Приготування Крупу ретельно промиваємо під проточною водою, заливаємо киплячою водою, перемішуємо і ставимо в мікрохвильовку на 3 хвилини на максимальній потужності. Перемішуємо і ще на 3 хвилини. Далі дістаємо і накриваємо кришкою. Якщо ви любите кашу поразваристее, можна додати до приготування ще 3 хвилинки, тоді крупинки повністю розкриються. Тим часом, молоко гріємо в мікрохвильовці, близько двох хвилин, головне щоб воно не закипіло. Виливаємо його в кашу, на цьому етапі можна додати цукор, сіль і масло. Все добре вимішуємо і повертаємо в мікрохвильовку ще на 5 хвилин на половині потужності.