Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гамбургер - рецепт

Гамбургер - рецепт

30-01-2016, 08:43
703
Гамбургер - рецепт
Головні складові будь-якого гамбургера - це булочка, котлета і соус. І від того наскільки вдало вони приготовані, повністю залежить смак готової закуски. З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати котлети, соус і булочки з кунжутом для гамбургера, а також осягнете тонкощі оформлення цієї популярної і смачної закуски.

Котлета для домашнього гамбургера - рецепт


Інгредієнти:

  • яловичина – 550 г;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • сухарі панірувальні (світлі) – 5 ст. ложок;

  • базилік сушений – 1/2 ч. ложки;

  • орегано – 1 /2 ч. ложки;

  • кмин – щіпка;

  • сіль – 1/2 ч. ложки;

  • рослинна олія;

  • чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо фарш. Для цього яловичину промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі шматочки і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або скориставшись блендером з насадкою «ніж». Після цього укладаємо подрібнене м'ясо в миску, додаємо яйце, сушений базилік, орегано, кмин, мелений чорний перець і сіль і всипаємо сухарі. Вони повинні бути неодмінно світлими, темні панірувальні сухарі не підійдуть. Краще приготувати їх самостійно з висушеного білого батона. Тепер дуже ретельно вимішуємо вміст миски, додаємо чайну ложку рафінованої олії і знову перемішуємо. Далі гарненько відіб'ємо фарш, кілька разів піднявши його і кинувши назад у посудину.
    Поділяємо отриману м'ясну суміш на п'ять рівних частин, і скачуємо з них щільні кульки. Потім притискуємо їх долонею до отримання м'ясних коржів товщиною приблизно п'ять міліметрів. Після цього розміщуємо їх на прогрітій сковороді з невеликою кількістю рафінованої олії і обсмажуємо на вогні середньої інтенсивності з двох сторін.
    Спочатку при формуванні котлетки виходять за розміром трохи більше булок для гамбургерів, але після термічної обробки вони ужариваются і приймають потрібний розмір.

    Соус для домашнього гамбургера - рецепт


    Інгредієнти:

  • майонез класичний – 90 г;

  • гірчиця солодка – 30 г;

  • оцет винний білий – 10 мл;

  • часник сушений – 1/2 ч. ложки;

  • цибуля сушений – 1/2 ч. ложки;

  • мелена солодка паприка – 15 ч. ложки.


  • Приготування
    Щоб приготувати соус для класичного домашнього гамбургера, досить змішати в мисочці всі компоненти зі списку інгредієнтів і дати настоятися протягом декількох хвилин для повного розкриття смаку.

    Булочки для домашнього гамбургера - рецепт


    Інгредієнти:

  • молоко – 120 мл;

  • вода – 100 мл;

  • борошно – 500 г;

  • сухі дріжджі – 1 ч. ложка;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 15 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    У теплій суміші молока і води розчиняємо цукровий пісок і розпускаємо дріжджі. Через п'ять хвилин додаємо трохи збите яйце, сіль, рослинне масло і просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто. Воно має бути м'яким і трохи буде липнути до рук. Залишаємо його в глибокій, змащеній рафінованим маслом, мисці на одну годину в трохи теплій духовці для підходу, а потім промасленими руками поділяємо на вісім частин, надаємо круглу форму, розміщуємо на промасленому деку, притискаємо трохи долонями і даємо постояти під плівкою хвилин двадцять. Після цього ще раз трохи придавлюємо долонями, промазуємо поверхню молоком, притрушиваем кунжутом і випікаємо при температурному режимі 200 градусів до красивого рум'янцю.
    По готовності даємо булочкам повністю охолонути, а потім розрізаємо на дві частини.

    Смачний гамбургер - класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • котлета для домашнього гамбургера – 2 шт.;

  • булочка для гамбургера з кунжутом – 2 шт.;

  • соус для гамбургера;

  • червоний салатний цибуля – 1/4 шт.;

  • салатні листя або салат айсберг – 4 шт.;

  • мариновані огірки або свіжі помідори – 1 шт.;

  • сир плавлений чеддер – 2 скибочки;
  • Гамбургер - рецепт

  • свіжий помідор – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Нижню частина розрізаної навпіл булочки промазуємо приготованим соусом, зверху кладемо листя салату і кільця червоного цибулі. Далі знову трохи соусу, потім скибочки маринованих огірочків і (або) свіжих томатів. Тепер розміщуємо котлету для гамбургера, накриваємо її квадратиком сиру і укладаємо зверху злегка промазану соусом верхню частину булочки.
    Прогріваємо гамбургер трохи в мікрохвильовій печі - і насолоджуємося.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гамбургер в домашніх умовах
    Гамбургер в домашніх умовах
    Напевно кожен любитель фастфуду погодиться з тим, що гамбургер зовсім не складно зробити самостійно. Тому пропонуємо приступити до цього захоплюючого
    Як зробити гамбургер в домашніх умовах?
    Як зробити гамбургер в домашніх умовах?
    Напевно кожен намагався спорудити гамбургер власноруч, але не отримував задоволення, як від покупного. Тому пропонуємо переглянути рецепти в цій
    Соус з солоними огірками
    Соус з солоними огірками
    Якщо ви шукайте цікавий і оригінальний рецепт соусу, тоді наша сьогоднішня стаття для вас. Зараз ми розповімо, як приготувати соус з солоними
    Соус для гамбургера
    Соус для гамбургера
    Багато хто з нас люблять гамбургери. А ми вживаємо їх, звичайно ж з майонезом, кетчупом або гірчицею. Але ж можна зробити цікаві соуси для
    Котлети для гамбургера
    Котлети для гамбургера
    Хто з нас не любить гамбургери? Але набагато смачніше і корисніше вони будуть, якщо їх приготувати самостійно. І сьогодні ми поговоримо про
    Як зробити гамбургер будинку?
    Як зробити гамбургер будинку?
    Гамбургер - всіма улюблена і така смачна «неполезная» їжа! А адже гамбургери можна приготувати і вдома - відмінна ідея, яку підтримає вся родина,