Гамбургер - рецепт
Головні складові будь-якого гамбургера - це булочка, котлета і соус. І від того наскільки вдало вони приготовані, повністю залежить смак готової закуски. З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати котлети, соус і булочки з кунжутом для гамбургера, а також осягнете тонкощі оформлення цієї популярної і смачної закуски.
Інгредієнти:
яловичина – 550 г;
яйце куряче – 1 шт.;
сухарі панірувальні (світлі) – 5 ст. ложок;
базилік сушений – 1/2 ч. ложки;
орегано – 1 /2 ч. ложки;
кмин – щіпка;
сіль – 1/2 ч. ложки;
рослинна олія;
чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Першим ділом приготуємо фарш. Для цього яловичину промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі шматочки і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або скориставшись блендером з насадкою «ніж». Після цього укладаємо подрібнене м'ясо в миску, додаємо яйце, сушений базилік, орегано, кмин, мелений чорний перець і сіль і всипаємо сухарі. Вони повинні бути неодмінно світлими, темні панірувальні сухарі не підійдуть. Краще приготувати їх самостійно з висушеного білого батона. Тепер дуже ретельно вимішуємо вміст миски, додаємо чайну ложку рафінованої олії і знову перемішуємо. Далі гарненько відіб'ємо фарш, кілька разів піднявши його і кинувши назад у посудину.
Поділяємо отриману м'ясну суміш на п'ять рівних частин, і скачуємо з них щільні кульки. Потім притискуємо їх долонею до отримання м'ясних коржів товщиною приблизно п'ять міліметрів. Після цього розміщуємо їх на прогрітій сковороді з невеликою кількістю рафінованої олії і обсмажуємо на вогні середньої інтенсивності з двох сторін.
Спочатку при формуванні котлетки виходять за розміром трохи більше булок для гамбургерів, але після термічної обробки вони ужариваются і приймають потрібний розмір.
Інгредієнти:
майонез класичний – 90 г;
гірчиця солодка – 30 г;
оцет винний білий – 10 мл;
часник сушений – 1/2 ч. ложки;
цибуля сушений – 1/2 ч. ложки;
мелена солодка паприка – 15 ч. ложки.
Приготування
Щоб приготувати соус для класичного домашнього гамбургера, досить змішати в мисочці всі компоненти зі списку інгредієнтів і дати настоятися протягом декількох хвилин для повного розкриття смаку.
Інгредієнти:
молоко – 120 мл;
вода – 100 мл;
борошно – 500 г;
сухі дріжджі – 1 ч. ложка;
рослинна олія – 50 мл;
яйце – 1 шт.;
цукровий пісок – 15 г;
сіль – щіпка.
Приготування
У теплій суміші молока і води розчиняємо цукровий пісок і розпускаємо дріжджі. Через п'ять хвилин додаємо трохи збите яйце, сіль, рослинне масло і просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто. Воно має бути м'яким і трохи буде липнути до рук. Залишаємо його в глибокій, змащеній рафінованим маслом, мисці на одну годину в трохи теплій духовці для підходу, а потім промасленими руками поділяємо на вісім частин, надаємо круглу форму, розміщуємо на промасленому деку, притискаємо трохи долонями і даємо постояти під плівкою хвилин двадцять. Після цього ще раз трохи придавлюємо долонями, промазуємо поверхню молоком, притрушиваем кунжутом і випікаємо при температурному режимі 200 градусів до красивого рум'янцю.
По готовності даємо булочкам повністю охолонути, а потім розрізаємо на дві частини.
Інгредієнти:
котлета для домашнього гамбургера – 2 шт.;
булочка для гамбургера з кунжутом – 2 шт.;
соус для гамбургера;
червоний салатний цибуля – 1/4 шт.;
салатні листя або салат айсберг – 4 шт.;
мариновані огірки або свіжі помідори – 1 шт.;
сир плавлений чеддер – 2 скибочки;
свіжий помідор – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Нижню частина розрізаної навпіл булочки промазуємо приготованим соусом, зверху кладемо листя салату і кільця червоного цибулі. Далі знову трохи соусу, потім скибочки маринованих огірочків і (або) свіжих томатів. Тепер розміщуємо котлету для гамбургера, накриваємо її квадратиком сиру і укладаємо зверху злегка промазану соусом верхню частину булочки.
Прогріваємо гамбургер трохи в мікрохвильовій печі - і насолоджуємося.
Котлета для домашнього гамбургера - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом приготуємо фарш. Для цього яловичину промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі шматочки і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або скориставшись блендером з насадкою «ніж». Після цього укладаємо подрібнене м'ясо в миску, додаємо яйце, сушений базилік, орегано, кмин, мелений чорний перець і сіль і всипаємо сухарі. Вони повинні бути неодмінно світлими, темні панірувальні сухарі не підійдуть. Краще приготувати їх самостійно з висушеного білого батона. Тепер дуже ретельно вимішуємо вміст миски, додаємо чайну ложку рафінованої олії і знову перемішуємо. Далі гарненько відіб'ємо фарш, кілька разів піднявши його і кинувши назад у посудину.
Поділяємо отриману м'ясну суміш на п'ять рівних частин, і скачуємо з них щільні кульки. Потім притискуємо їх долонею до отримання м'ясних коржів товщиною приблизно п'ять міліметрів. Після цього розміщуємо їх на прогрітій сковороді з невеликою кількістю рафінованої олії і обсмажуємо на вогні середньої інтенсивності з двох сторін.
Спочатку при формуванні котлетки виходять за розміром трохи більше булок для гамбургерів, але після термічної обробки вони ужариваются і приймають потрібний розмір.
Соус для домашнього гамбургера - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати соус для класичного домашнього гамбургера, досить змішати в мисочці всі компоненти зі списку інгредієнтів і дати настоятися протягом декількох хвилин для повного розкриття смаку.
Булочки для домашнього гамбургера - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У теплій суміші молока і води розчиняємо цукровий пісок і розпускаємо дріжджі. Через п'ять хвилин додаємо трохи збите яйце, сіль, рослинне масло і просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто. Воно має бути м'яким і трохи буде липнути до рук. Залишаємо його в глибокій, змащеній рафінованим маслом, мисці на одну годину в трохи теплій духовці для підходу, а потім промасленими руками поділяємо на вісім частин, надаємо круглу форму, розміщуємо на промасленому деку, притискаємо трохи долонями і даємо постояти під плівкою хвилин двадцять. Після цього ще раз трохи придавлюємо долонями, промазуємо поверхню молоком, притрушиваем кунжутом і випікаємо при температурному режимі 200 градусів до красивого рум'янцю.
По готовності даємо булочкам повністю охолонути, а потім розрізаємо на дві частини.
Смачний гамбургер - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Нижню частина розрізаної навпіл булочки промазуємо приготованим соусом, зверху кладемо листя салату і кільця червоного цибулі. Далі знову трохи соусу, потім скибочки маринованих огірочків і (або) свіжих томатів. Тепер розміщуємо котлету для гамбургера, накриваємо її квадратиком сиру і укладаємо зверху злегка промазану соусом верхню частину булочки.
Прогріваємо гамбургер трохи в мікрохвильовій печі - і насолоджуємося.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гамбургер в домашніх умовах
Напевно кожен любитель фастфуду погодиться з тим, що гамбургер зовсім не складно зробити самостійно. Тому пропонуємо приступити до цього захоплюючого
Як зробити гамбургер в домашніх умовах?
Напевно кожен намагався спорудити гамбургер власноруч, але не отримував задоволення, як від покупного. Тому пропонуємо переглянути рецепти в цій
Соус з солоними огірками
Якщо ви шукайте цікавий і оригінальний рецепт соусу, тоді наша сьогоднішня стаття для вас. Зараз ми розповімо, як приготувати соус з солоними
Соус для гамбургера
Багато хто з нас люблять гамбургери. А ми вживаємо їх, звичайно ж з майонезом, кетчупом або гірчицею. Але ж можна зробити цікаві соуси для
Котлети для гамбургера
Хто з нас не любить гамбургери? Але набагато смачніше і корисніше вони будуть, якщо їх приготувати самостійно. І сьогодні ми поговоримо про
Як зробити гамбургер будинку?
Гамбургер - всіма улюблена і така смачна «неполезная» їжа! А адже гамбургери можна приготувати і вдома - відмінна ідея, яку підтримає вся родина,