Головні складові будь-якого гамбургера - це булочка, котлета і соус. І від того наскільки вдало вони приготовані, повністю залежить смак готової закуски. З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати котлети, соус і булочки з кунжутом для гамбургера, а також осягнете тонкощі оформлення цієї популярної і смачної закуски.
Котлета для домашнього гамбургера - рецепт
Інгредієнти: яловичина – 550 г; яйце куряче – 1 шт.; сухарі панірувальні (світлі) – 5 ст. ложок; базилік сушений – 1/2 ч. ложки; орегано – 1 /2 ч. ложки; кмин – щіпка; сіль – 1/2 ч. ложки; рослинна олія; чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки. Приготування Першим ділом приготуємо фарш. Для цього яловичину промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі шматочки і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або скориставшись блендером з насадкою «ніж». Після цього укладаємо подрібнене м'ясо в миску, додаємо яйце, сушений базилік, орегано, кмин, мелений чорний перець і сіль і всипаємо сухарі. Вони повинні бути неодмінно світлими, темні панірувальні сухарі не підійдуть. Краще приготувати їх самостійно з висушеного білого батона. Тепер дуже ретельно вимішуємо вміст миски, додаємо чайну ложку рафінованої олії і знову перемішуємо. Далі гарненько відіб'ємо фарш, кілька разів піднявши його і кинувши назад у посудину.
Поділяємо отриману м'ясну суміш на п'ять рівних частин, і скачуємо з них щільні кульки. Потім притискуємо їх долонею до отримання м'ясних коржів товщиною приблизно п'ять міліметрів. Після цього розміщуємо їх на прогрітій сковороді з невеликою кількістю рафінованої олії і обсмажуємо на вогні середньої інтенсивності з двох сторін.
Спочатку при формуванні котлетки виходять за розміром трохи більше булок для гамбургерів, але після термічної обробки вони ужариваются і приймають потрібний розмір.
Соус для домашнього гамбургера - рецепт
Інгредієнти: майонез класичний – 90 г; гірчиця солодка – 30 г; оцет винний білий – 10 мл; часник сушений – 1/2 ч. ложки; цибуля сушений – 1/2 ч. ложки; мелена солодка паприка – 15 ч. ложки. Приготування Щоб приготувати соус для класичного домашнього гамбургера, досить змішати в мисочці всі компоненти зі списку інгредієнтів і дати настоятися протягом декількох хвилин для повного розкриття смаку.
Булочки для домашнього гамбургера - рецепт
Інгредієнти: молоко – 120 мл; вода – 100 мл; борошно – 500 г; сухі дріжджі – 1 ч. ложка; рослинна олія – 50 мл; яйце – 1 шт.; цукровий пісок – 15 г; сіль – щіпка. Приготування У теплій суміші молока і води розчиняємо цукровий пісок і розпускаємо дріжджі. Через п'ять хвилин додаємо трохи збите яйце, сіль, рослинне масло і просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто. Воно має бути м'яким і трохи буде липнути до рук. Залишаємо його в глибокій, змащеній рафінованим маслом, мисці на одну годину в трохи теплій духовці для підходу, а потім промасленими руками поділяємо на вісім частин, надаємо круглу форму, розміщуємо на промасленому деку, притискаємо трохи долонями і даємо постояти під плівкою хвилин двадцять. Після цього ще раз трохи придавлюємо долонями, промазуємо поверхню молоком, притрушиваем кунжутом і випікаємо при температурному режимі 200 градусів до красивого рум'янцю.
По готовності даємо булочкам повністю охолонути, а потім розрізаємо на дві частини.
Смачний гамбургер - класичний рецепт
Інгредієнти: котлета для домашнього гамбургера – 2 шт.; булочка для гамбургера з кунжутом – 2 шт.; соус для гамбургера; червоний салатний цибуля – 1/4 шт.; салатні листя або салат айсберг – 4 шт.; мариновані огірки або свіжі помідори – 1 шт.; сир плавлений чеддер – 2 скибочки; свіжий помідор – 1/2 ч. ложки. Приготування Нижню частина розрізаної навпіл булочки промазуємо приготованим соусом, зверху кладемо листя салату і кільця червоного цибулі. Далі знову трохи соусу, потім скибочки маринованих огірочків і (або) свіжих томатів. Тепер розміщуємо котлету для гамбургера, накриваємо її квадратиком сиру і укладаємо зверху злегка промазану соусом верхню частину булочки.
Прогріваємо гамбургер трохи в мікрохвильовій печі - і насолоджуємося.