» » Закуски до новорічного столу

Закуски до новорічного столу

Закуски до новорічного столу
Напередодні Нового року багато господинь хвилює питання: що ж приготувати смачненьке і оригінальне на святкове застілля? Пропонуємо вам кілька простих і вишуканих рецептів закусок до новорічного столу.

Рецепт новорічної закуски


Інгредієнти:

  • крабові палички – 100 г;

  • свіжа зелень – 100 г;

  • чіпси великі – 20 шт.;

  • маслини – 10 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • плавлений сир – 1 шт.;

  • майонез .


  • Приготування
    Сир натираємо на крупній тертці. Крабові палички звільняємо з упаковки і нарізаємо маленькими кубиками. Помідор промиваємо, насухо витираємо і шаткуємо невеликими скибочками. Свіжу зелень рубаємо ножем. Тепер змішуємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо. Отриману суміш викладаємо на чіпси, прикрашаємо легку закуску маслинами і подаємо на новорічний стіл.

    Гаряча новорічна закуска


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 300 г;

  • молоко – 200 мл;

  • сир твердий – 120 г;

  • кедрові горішки – 50 г;

  • масло вершкове – 40 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • масло рослинне – 4 ст. ложки;

  • пшеничне борошно – 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Сир шаткуємо на тертці і поділяємо його на 3 рівні частини. Масло розтоплюємо вершкове, всипаємо борошно і швиденько перемішуємо, щоб не утворилися грудки. Поступово вливаємо молоко і коли суміш злегка загусне, знімаємо її з вогню і охолоджуємо. Після цього вводимо яйце і висипаємо 2 частини натертого сиру і кедрові горішки. Гриби обробляємо, шаткуємо скибочками, а очищений цибулю подрібнюємо півкільцями. Обсмажуємо овочі на сковороді з рослинним маслом кілька хвилин, а потім викладаємо в кокотниці. Заливаємо обжарку соусом, посипаємо горішками і залишилися сиром. Запікаємо новорічний жульєн в розігрітій духовці 20 хвилин і подаємо до столу гарячим.

    Закуска «Новорічні сніжки»


    Інгредієнти:

  • сир твердий – 100 г;

  • маслини – 7 шт.;

  • кальмари – 3 шт.;

  • яйце – 2 шт.;

  • майонез – 2 ст. ложки;

  • пір'я зеленої цибулі.


  • Приготування
    Кальмари чистимо, викладаємо в каструлю з водою, накриваємо кришкою і відварюємо 2 хвилини на середньому вогні. Після цього остуджуємо морепродукти і нарізаємо кубиками. Також чинимо і з яйцями, відваривши їх круто. Потім змішаємо підготовлені інгредієнти в миску, додаємо дрібно нашатковану зелену цибулю, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. В окрему тарілку натираємо на дрібній терочке сир. З приготовленої маси ліпимо руками невеличкі кульки, обвалюємо їх у сирі, викладаємо на блюдо і подаємо до столу, прикрасивши зеленню і маслинами без кісточок.

    Новорічна закуска на шпажках


    Інгредієнти:

  • житній хліб – 8 скибочок;

  • шинка – 100 г;

  • масло вершкове;

  • помідори черрі – 2 шт.;

  • редиска – 15 шт.;

  • сир – 100 г;

  • листя салату – на смак.


  • Приготування
    Шинку, сир і скибочки житнього хліба нарізаємо кружечками за допомогою склянки. Редиску і помідори промиваємо, обсушуємо і точно також подрібнюємо. Тепер кожен хлібний скибочку змащуємо вершковим маслом, кладемо зверху шинку, потім помідор, сир і редис. Отримані пірамідки скріплюємо шпажками і викладаємо оригінальну новорічну закуску на блюдо, застелене листям салату.

    Новорічна закуска «Сніговик»


    Інгредієнти:

  • яйце – 12 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • спагетті – 6 шт.;
  • Закуски до новорічного столу

  • перець горошком – 30 шт.;

  • петрушка свіжа.


  • Приготування
    Яйця відварюємо круто, остуджуємо і чистимо. Тепер акуратно зрізаємо у них верх і низ для кращої стійкості. Використовуючи макаронину, насаджуємо яйця один на одного, формуючи тіло нашого сніговика. Моркву відварюємо, чистимо, нарізаємо кружечками і прикріплюємо зверху у вигляді шапочки. З чорного перцю робимо гудзички і очі, а з решти морквини вирізаємо носик. Прикрашаємо закуску свіжою петрушкою, і подаємо до новорічного столу.
    Додав: admin | 13-01-2016, 21:24
    Переглядів: 204