Напередодні Нового року багато господинь хвилює питання: що ж приготувати смачненьке і оригінальне на святкове застілля? Пропонуємо вам кілька простих і вишуканих рецептів закусок до новорічного столу.
Рецепт новорічної закуски
Інгредієнти: крабові палички – 100 г; свіжа зелень – 100 г; чіпси великі – 20 шт.; маслини – 10 шт.; помідор – 1 шт.; плавлений сир – 1 шт.; майонез . Приготування Сир натираємо на крупній тертці. Крабові палички звільняємо з упаковки і нарізаємо маленькими кубиками. Помідор промиваємо, насухо витираємо і шаткуємо невеликими скибочками. Свіжу зелень рубаємо ножем. Тепер змішуємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо. Отриману суміш викладаємо на чіпси, прикрашаємо легку закуску маслинами і подаємо на новорічний стіл.
Гаряча новорічна закуска
Інгредієнти: свіжі печериці – 300 г; молоко – 200 мл; сир твердий – 120 г; кедрові горішки – 50 г; масло вершкове – 40 г; яйце – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; масло рослинне – 4 ст. ложки; пшеничне борошно – 2 ст. ложки; спеції. Приготування Сир шаткуємо на тертці і поділяємо його на 3 рівні частини. Масло розтоплюємо вершкове, всипаємо борошно і швиденько перемішуємо, щоб не утворилися грудки. Поступово вливаємо молоко і коли суміш злегка загусне, знімаємо її з вогню і охолоджуємо. Після цього вводимо яйце і висипаємо 2 частини натертого сиру і кедрові горішки. Гриби обробляємо, шаткуємо скибочками, а очищений цибулю подрібнюємо півкільцями. Обсмажуємо овочі на сковороді з рослинним маслом кілька хвилин, а потім викладаємо в кокотниці. Заливаємо обжарку соусом, посипаємо горішками і залишилися сиром. Запікаємо новорічний жульєн в розігрітій духовці 20 хвилин і подаємо до столу гарячим.
Закуска «Новорічні сніжки»
Інгредієнти: сир твердий – 100 г; маслини – 7 шт.; кальмари – 3 шт.; яйце – 2 шт.; майонез – 2 ст. ложки; пір'я зеленої цибулі. Приготування Кальмари чистимо, викладаємо в каструлю з водою, накриваємо кришкою і відварюємо 2 хвилини на середньому вогні. Після цього остуджуємо морепродукти і нарізаємо кубиками. Також чинимо і з яйцями, відваривши їх круто. Потім змішаємо підготовлені інгредієнти в миску, додаємо дрібно нашатковану зелену цибулю, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. В окрему тарілку натираємо на дрібній терочке сир. З приготовленої маси ліпимо руками невеличкі кульки, обвалюємо їх у сирі, викладаємо на блюдо і подаємо до столу, прикрасивши зеленню і маслинами без кісточок.
Новорічна закуска на шпажках
Інгредієнти: житній хліб – 8 скибочок; шинка – 100 г; масло вершкове; помідори черрі – 2 шт.; редиска – 15 шт.; сир – 100 г; листя салату – на смак. Приготування Шинку, сир і скибочки житнього хліба нарізаємо кружечками за допомогою склянки. Редиску і помідори промиваємо, обсушуємо і точно також подрібнюємо. Тепер кожен хлібний скибочку змащуємо вершковим маслом, кладемо зверху шинку, потім помідор, сир і редис. Отримані пірамідки скріплюємо шпажками і викладаємо оригінальну новорічну закуску на блюдо, застелене листям салату.
Новорічна закуска «Сніговик»
Інгредієнти: яйце – 12 шт.; морква – 2 шт.; спагетті – 6 шт.; перець горошком – 30 шт.; петрушка свіжа. Приготування Яйця відварюємо круто, остуджуємо і чистимо. Тепер акуратно зрізаємо у них верх і низ для кращої стійкості. Використовуючи макаронину, насаджуємо яйця один на одного, формуючи тіло нашого сніговика. Моркву відварюємо, чистимо, нарізаємо кружечками і прикріплюємо зверху у вигляді шапочки. З чорного перцю робимо гудзички і очі, а з решти морквини вирізаємо носик. Прикрашаємо закуску свіжою петрушкою, і подаємо до новорічного столу.