» » Пампушки до борщу

Пампушки до борщу

Пампушки до борщу
Якщо ви хочете подати до столу автентичний український борщ , то без пишних і политих гарячим часниковим маслом пампушок вам точно не обійтися. Гарячі і ароматні, вони можуть випікатися на дріжджовий або бездріжджовий основі і обидва рецепта ми маємо намір розібрати в цьому матеріалі.

Пампушки з часником до борщу – рецепт


Головний індикатор смачних і правильно приготовлених пампушок до борщу – це їх легкість. Хліб повинен бути практично невагомим, легко розбиратися на волокна і блищати рум'яними верхівками.
Інгредієнти:

  • борошно - 355 г;

  • тепла вода - 230 мл;

  • дріжджі інстантні - 10 г;

  • цукровий пісок - 5 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Схема приготування пампушок нічим не відрізняється від схеми замішування звичайного дріжджового тіста, весь секрет криється лише в пропорціях інгредієнтів. Розведіть цукровий пісок в теплій воді і висипте інстантні дріжджі поверх. Залиште їх активізуватися на хвилину, а самі в цей час пропустіть через сито головний сухий інгредієнт – борошно. Влийте дріжджовий розчин до борошні, а отриману суміш почніть місіть до тих пір, поки вона не стане еластичною. Сформуйте тісто в грудку і залиште в теплі на годину. Після, розділіть ком на пампушки і залиште їх піднятися у формі для випікання ще на півгодини. Перед відправкою в духовку, покрийте поверхню збитим яйцем. Пампушки до борщу випікаються 40 хвилин при 175 градусах.
    Готові булочки ще гарячими прийнято просочувати сумішшю з часнику, солі, масла і невеликої кількості води.

    Як приготувати пампушки до борщу без дріжджів?


    Якщо вам не хочеться возитися з дріжджами або не вистачає пекарських навичок для цієї мети, то візьміть за основу цей рецепт булочок на разрыхлителе. Свою горезвісну легкість пампушки без дріжджів втратять, але все одно залишаться м'якими.
    Інгредієнти:

  • борошно - 355 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • вода - 240 мл;

  • рослинна олія - 15 мл


  • Приготування
    Ніяких хитрощів у технології приготування цей рецепт не криє, досить з'єднати всі складові зі списку разом до формування м'якого тіста. Отримане тісто розділіть на шматочки потрібного розміру, скачайте і відправте випікатися при 200 градусах приблизно 20 хвилин (залежно від розміру булочок).

    Рецепт тіста для пампушок з часником


    Шанувальники часнику можуть додати улюблений продукт прямо в тісто для того, щоб отримати більш виражений смак. Після додавання часнику в самі пампушки немає необхідності готувати спеціальне часникове масло, можна просто змастити булочки розтопленим вершковим маслом і приступати до трапези.
    Інгредієнти:

  • рубаний часник - 1 ст. ложка;

  • дріжджі - 10 г;

  • тепла вода - 55 мл;

  • рослинна олія - 60 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукровий пісок - 10 г;

  • борошно - 390 г;

  • вершкове масло - 55 мл;

  • молоко - 230 мл;

  • сушена петрушка або чебрець.
  • Пампушки до борщу


    Приготування
    Ледь підігріте молоко з'єднайте з водою і олією, розчиніть в суміші цукрові кристали і висипте дріжджі на поверхню. Залиште дріжджі активізуватися на 10 хвилин, після чого влийте до них збите яйце і повторіть збивання. Слідом відправте та часник сушений, а потім додайте борошно. Замісивши м'яке тісто, залиште його в теплі до подвоєння в розмірах. Розділивши тісто на пампушки, викладіть їх в промаслений деко і залиште підійти і подвоїтися в обсязі вдруге. Перед відправкою в духовку змастіть поверхню половиною розтопленого вершкового масла і посипте петрушкою або чебрецем. Випікайте пампушки півгодини при 180 градусах, а потім, прямо з духовки, покрийте їх вершковим маслом. Посипте сіллю, якщо в цьому є необхідність.
    Додав: admin | 16-12-2015, 20:26
    Переглядів: 419