Млинці на манці дріжджові, з молоком, кефіром і без борошна - рецепти марокканської, мордовської і татарської страви
Млинці на манці більш слухняні при випіканні, добре знімаються зі сковороди, не прилипають і мають приємний ніжний і м'який смак. Даний варіант приготування улюбленої страви буде з ентузіазмом сприйнятий початківцями господинями, так як дає завжди відмінний результат.
Млинці з манної крупи, як і традиційні, можуть бути приготовлені на будь молочній основі або воді, з дріжджами, погашеної содою або без участі розпушувачів.
Використання манки вимагає розстоювання тіста для набухання крупи. Час настоювання буде залежати від розміру крупинок, визначається індивідуально, але повинна становити не менше півгодини.
В процесі замісу тіста рідкі складові вмішують до сухим, а не навпаки. При дотриманні умови грудки в тесті не утворюються, і основа виходить однорідною.
Якщо рецептом передбачено використання дріжджів, їх розчиняють у теплій середовищі і дають тісту час для збільшення в об'ємі і розстійки. Основу поміщають в тепле місце як мінімум на годину.
Печуть манні млинці на розігрітій чавунній сковороді або блиннице, змащуючи маслом дно, а потім підрум'янюючи порції тіста з двох сторін.
При подачі вироби доповнюють сметаною, всілякими солодкими соусами або начинками на свій вибір і смак.
Млинці з манкою на молоці з дріжджами виходять пористими, повітряними і в міру товстими. Можна використовувати і свіжі дріжджі, додавши на дану кількість теплої молочної основи 50 г продукту. Ідеальним доповненням до рум'яним виробам буде сметана, мед, варення, згущене молоко, фруктовий сироп.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 200 г;
манка – 15 склянки;
молоко – 05 л;
цукровий пісок – 3 ст. ложки;
дріжджі сухі і сіль – по 1 ч. ложці;
рослинне масло – 3 ст. ложки.
Приготування
Розчиняють в теплому молоці дріжджі і цукор, залишають на 15 хвилин.
Вмішують в дріжджову суміш яйця, масло і сіль.
Окремо з'єднують манку з борошном, додають рідкі компоненти, розмішують і залишають на 2 години в теплі.
Перемішують тісто й печуть товсті млинці на манці, змащуючи дно сковороди тонким шаром масла.
Пишністю і вражаючою м'якістю порадують манні млинці на кефірі. Разрыхлит основу в даному випадку сода, яку слід доповнити оцтом або лимонним соком, якщо кефір не кислий. Особливий приємний вершковий присмак і додаткову рум'яність додасть виробам доданий в тісто топлене масло.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 220 г;
манка – 200 г;
кефір – 05 л;
цукровий пісок – 3 ст. ложки;
сода – 05 ч. ложки;
топлене масло – 3 ст. ложки;
сіль, олія для смаження.
Приготування
В кефірі розчиняють соду і дають постояти 10 хвилин.
Додають збиті з цукром яйця, сіль, після чого суміш переливають в ємність з манкою і борошном.
Розмішують тісто міксером, додавши топлене масло, залишають на 40 хвилин для набухання манної крупи.
Печуть млинці пишні на манці традиційним зразком.
Тонкі млинці з манкою на молоці та воді можна використовувати для доповнення всілякими начинками з подальшим подрумяниванием виробів. Їм не властива надмірна пористість, хоча завдяки манної крупі страва виходить особливо ніжним. Молоко і вода – взаємозамінні компоненти, можна використовувати тільки один з них.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 3 ст. ложки;
манка – 2/3 склянки;
молоко – 250 мл;
вода – 350 мл;
цукровий пісок – 1 ст. ложка;
вершкове масло – 25 г;
сіль, олія для смаження.
Приготування
Манку заливають водою і залишають на ніч.
Зливають не впитавшуюся вологу і додають до крупі збиті з цукром яйця, молоко, сіль, борошно і вершкове масло.
Збивають основу блендером.
Наливають порції тіста на промаслений сковороду і підрум'янюють її млинці на манці з двох сторін.
Дріжджові мордовські товсті млинці на манці після випікання на сковороді складають на блюдо значною стопкою, промазуючи кожен млинець щедро розтопленим вершковим маслом. Підсумкову товщину виробів можна відрегулювати кількістю додається в тісто борошна, використовуючи від одного до двох склянок продукту.
Інгредієнти:
яйця – 5 шт.;
борошно – 1-2 склянки;
манка – 1 склянка;
молоко – 250 мл;
цукровий пісок – 1 ст. ложка;
дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
рослинне масло – 3 ст. ложки;
сіль, олія для смаження.
Приготування
У теплому молоці замочують манку на пару годин.
Додають ложку борошна, дріжджі з цукром, розмішують, залишають в теплі для підходу.
Вмішують в тісто збиті жовтки, борошно, сіль, масло, а потім збиті до піків білки.
Печуть млинці мордовські на манці, підрум'янюючи порції тіста на сковороді.
Марокканський рецепт млинців з манкою дозволить оцінити чудову пористість даній версії виробів. Порції тіста готують до легкого рум'янцю з одного боку на сухою, холодною, антипригарній сковороді. Після смаження кожного виробу сковороду підставляють в перевернутому вигляді дном під струмінь холодної води і охолоджують. Подають такі млинці з солодким соусом із змішаного в рівних пропорціях рідкого меду і розтопленого вершкового масла.
Інгредієнти:
жовтки – 2 шт.;
борошно – 300 г;
манка – 100 г;
вода тепла – 850 мл;
цукор і олія оливкова – по 1 ч. ложці;
дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
масло вершкове і мед для подачі.
Приготування
З'єднують всі сухі компоненти.
Додають жовтки і теплу воду, змішують масу міксером, залишають у теплі на 15 години.
Печуть марокканські млинці на манці на холодній сковороді з одного боку, подають із соусом з меду і масла.
Дріжджові татарські млинці на манці готуються на основі топленого молока, яке додасть виробам характерний впізнаваний смак. В тісто борошно можна взагалі не додавати, замінивши її додатковою порцією манної крупи. По готовності пишні млинці складають на блюдо і змащують розтопленим маслом.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 05 склянки;
манка – 2 склянки;
молоко топлене – 05 л;
гаряча вода – 250 мл;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
цукор – 3 ст. ложки;
дріжджі сухі – 2 ч. ложки;
масло вершкове – 100 г.
Приготування
В теплому топленому молоці розчиняють дріжджі і цукор.
Додають сіль, яйця, манку, борошно, розмішують масу і залишають в теплі на 2 години.
Додають рослинне масло, склянку окропу, розмішують тісто віночком або міксером.
Наливають порції отриманої основи в центр розігрітої сковороди і підрум'янюють її млинці з двох сторін.
Вівсяно-манні млинці на кефірі готуються без додавання пшеничного борошна. Чудова легкість, ніжність і м'якість виробів не залишить байдужим жодного примхливого споживача або привереду. Геркулесові пластівці разом з манкою можна замочити в кефірі на ніч, а вранці додати інші компоненти і приступати до смаження виробів.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 1 склянка;
манка – 1 склянка;
кефір – 05 л;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
цукор – 2 ст. ложки;
сода і сіль – 05 ч. ложки.
Приготування
Змішують манку з пластівцями, заливають кефіром на 2 години.
Додають збиті з цукром і сіллю яйця, соду, масло, перемішують.
Випікають млинці традиційним способом, подають зі сметаною, медом, згущеним молоком, варенням.
Спекти млинці без борошна з манкою можна без вівсянки, якщо такої не виявилося в наявності. Потрібну текстуру тісто набуває після додавання в нього окропу, який частково заварює крупу і надає їй більш клейку і м'яку структуру. Замість соди можна додати в тісто на початковому етапі дріжджі і дати йому час для расстойки.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
манка – 25 склянки;
кефір – 05 л;
окріп – 250 мл;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
цукор – 3 ст. ложки;
сода – 05 ч. ложки.
Приготування
Заливають манку кефіром і залишають на кілька годин.
Додають збиті з цукром і дрібкою солі яйця, соду, масло і вливають окріп.
Перемішують тісто збивають вінчиком або міксером і приступають до випікання виробів.
Приготувати манні млинці на молоці можна, не чекаючи набухання крупи. Для цього з неї варять класичну манну кашу, а потім використовують у якості базової основи для тіста. Рецепт стане актуальним і тоді, коли каша залишилася не з'їденої після колишньої трапези. Жовтки можна замінити просто яйцем, але без білка вироби будуть ніжніше.
Інгредієнти:
жовтки – 2 шт.;
манка і борошно – 100 г;
молоко – 3 склянки;
вода – 3/4 склянки;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
цукор – 1-2 ст. ложки;
сіль, масло вершкове.
Приготування
В половину порції молока додають сіль, цукор, манку і варити манну кашу, додавши за смаком масло.
Після охолодження вмішують жовтки, воду, що залишився молоко і воду.
Перемішують тісто, трохи збивають і використовують для випікання млинців традиційним зразком.
Навіть без участі молока і яєць, просто і лаконічно приготовані млинці на воді з манкою вийдуть смачними і апетитними, якщо підійти до процесу творчо і креативно. Додається в тісто моркву і цибулю додадуть виробів додатковий свіжий смак, а щіпка куркуми офарбить млинці приємний весняний сонячний колір.
Інгредієнти:
манка – 1 склянка;
вода – 15 склянки;
морква – 2 шт.;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
сіль, куркума – по щіпці.
Приготування
Пасерують на маслі нарізану цибулю з тертої на дрібній тертці морквою і куркумою.
Манку замочують 15 хвилин у гарячій воді.
Додають до манки піджарку з овочів, розмішують основу, збивають трохи і приступають до смаження пісних млинців.
Як приготувати млинці з манкою?
Млинці з манної крупи, як і традиційні, можуть бути приготовлені на будь молочній основі або воді, з дріжджами, погашеної содою або без участі розпушувачів.
Дріжджові млинці на манці
Млинці з манкою на молоці з дріжджами виходять пористими, повітряними і в міру товстими. Можна використовувати і свіжі дріжджі, додавши на дану кількість теплої молочної основи 50 г продукту. Ідеальним доповненням до рум'яним виробам буде сметана, мед, варення, згущене молоко, фруктовий сироп.
Інгредієнти:
Приготування
Млинці на кефірі з манкою
Пишністю і вражаючою м'якістю порадують манні млинці на кефірі. Разрыхлит основу в даному випадку сода, яку слід доповнити оцтом або лимонним соком, якщо кефір не кислий. Особливий приємний вершковий присмак і додаткову рум'яність додасть виробам доданий в тісто топлене масло.
Інгредієнти:
Приготування
Тонкі млинці на манці
Тонкі млинці з манкою на молоці та воді можна використовувати для доповнення всілякими начинками з подальшим подрумяниванием виробів. Їм не властива надмірна пористість, хоча завдяки манної крупі страва виходить особливо ніжним. Молоко і вода – взаємозамінні компоненти, можна використовувати тільки один з них.
Інгредієнти:
Приготування
Мордовські млинці на манці товсті
Дріжджові мордовські товсті млинці на манці після випікання на сковороді складають на блюдо значною стопкою, промазуючи кожен млинець щедро розтопленим вершковим маслом. Підсумкову товщину виробів можна відрегулювати кількістю додається в тісто борошна, використовуючи від одного до двох склянок продукту.
Інгредієнти:
Приготування
Марокканські млинці з манки
Марокканський рецепт млинців з манкою дозволить оцінити чудову пористість даній версії виробів. Порції тіста готують до легкого рум'янцю з одного боку на сухою, холодною, антипригарній сковороді. Після смаження кожного виробу сковороду підставляють в перевернутому вигляді дном під струмінь холодної води і охолоджують. Подають такі млинці з солодким соусом із змішаного в рівних пропорціях рідкого меду і розтопленого вершкового масла.
Інгредієнти:
Приготування
Татарські млинці на манці
Дріжджові татарські млинці на манці готуються на основі топленого молока, яке додасть виробам характерний впізнаваний смак. В тісто борошно можна взагалі не додавати, замінивши її додатковою порцією манної крупи. По готовності пишні млинці складають на блюдо і змащують розтопленим маслом.
Інгредієнти:
Приготування
Вівсяно-манні млинці
Вівсяно-манні млинці на кефірі готуються без додавання пшеничного борошна. Чудова легкість, ніжність і м'якість виробів не залишить байдужим жодного примхливого споживача або привереду. Геркулесові пластівці разом з манкою можна замочити в кефірі на ніч, а вранці додати інші компоненти і приступати до смаження виробів.
Інгредієнти:
Приготування
Млинці на манці без борошна
Спекти млинці без борошна з манкою можна без вівсянки, якщо такої не виявилося в наявності. Потрібну текстуру тісто набуває після додавання в нього окропу, який частково заварює крупу і надає їй більш клейку і м'яку структуру. Замість соди можна додати в тісто на початковому етапі дріжджі і дати йому час для расстойки.
Інгредієнти:
Приготування
Млинці з манної каші
Приготувати манні млинці на молоці можна, не чекаючи набухання крупи. Для цього з неї варять класичну манну кашу, а потім використовують у якості базової основи для тіста. Рецепт стане актуальним і тоді, коли каша залишилася не з'їденої після колишньої трапези. Жовтки можна замінити просто яйцем, але без білка вироби будуть ніжніше.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні манні млинці
Навіть без участі молока і яєць, просто і лаконічно приготовані млинці на воді з манкою вийдуть смачними і апетитними, якщо підійти до процесу творчо і креативно. Додається в тісто моркву і цибулю додадуть виробів додатковий свіжий смак, а щіпка куркуми офарбить млинці приємний весняний сонячний колір.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняні млинці - старовинні рецепти на пшоняної каші, крупах і борошні, з дріжджами і на кефірі
Пшоняні млинці дозволять по-іншому поглянути на характеристики улюбленого страви і оцінити абсолютно нові смакові якості. Додана до складу тесту каша
Пісні млинці швидко і смачно - рецепти на дріжджах і мінеральній воді з гречаної і кукурудзяним борошном
Готувати вдома пісні млинці швидко і смачно, рецепти яких прості і невигадливі, одне задоволення. Навіть таке лаконічне страву легко різноманітити,
Млинці на кислому молоці - рецепти тонких, товстих млинців, без яєць, дріжджових і з дірочками
Млинці на кислому молоці шановані всіма господинями. Секрет у тесті: з-за активної складової воно швидко бродить, виходить повітряним, а при смаженні
Як приготувати млинці з ліверної ковбаси?
Прекрасною бюджетної заміною печінковому наповнення для домашніх млинців стане використання ліверної ковбаси. Пропонуємо два вдалих рецепта цього
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі