» » Сирники без борошна і манки

Сирники без борошна і манки

Сирники без борошна і манки
Деякі з нас, за смакових уподобань або проблем зі здоров'ям, не вживають борошняні продукти. Однак це не означає, що потрібно принципово відмовлятися від смачних страв. Ми розповімо вам в цій статті, як приготувати пишні та смачні сирники без манки і борошна.

Рецепт сирників без борошна і манки


Інгредієнти:

  • зернистий домашній сир – 325 г;

  • яйце С1 – 2 шт.;

  • цукор дрібний – 65 м;

  • сметана або джем – для подачі;

  • сіль – щіпка;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Охолоджені яйця без шкаралупи збиваємо міксером до отримання густої піни. Далі, не вимикаючи прилад, висипаємо цукор і розмішуємо круговими рухами. Сир перетираємо крізь дрібне сито і ставимо на деякий час під прес. Потім виділилася рідину зливаємо, а в сухий сир додаємо дрібку солі і обережно вмішуємо солодку яєчну суміш.
    Сковороду з олією добре розігріваємо і за допомогою столової ложки, викладаємо наші сирнички. Обсмажуємо з двох сторін і відразу ж подаємо страву до столу, змастивши за бажанням сметаною або джемом.

    Сирники без борошна і манки на сковороді


    Інгредієнти:

  • сир 9% – 255 г;

  • яйце С1 – 1 шт.;

  • цукор – 10 г;

  • банан – 1 шт.;

  • крохмаль – щіпка;

  • масло рослинне – 55 мл


  • Приготування
    Яйця збиваємо протягом декількох хвилин міксером з цукром до появи густої піни. Сир обов'язково перетираємо через сито і збиваємо з яєчною сумішшю. Кидаємо крохмаль, додаємо очищений банан і розминаємо масу блендером.
    У сковороду наливаємо масло, розігріваємо його, столовою ложкою викладаємо сирне тісто і обсмажуємо сирники без борошна і манки з двох сторін. Гаряче ласощі переносимо спочатку на паперовий рушник, а потім подаємо зі сметанкою або ягідним варенням.

    Сирники без борошна і манки в духовці


    Інгредієнти:

  • сир – 325 г;

  • яйце С1 – 2 шт.;

  • сіль – щіпка;

  • ванілін;

  • ізюм світлий – 1 жменя;

  • цукрова пудра , сметана, мед – для подачі;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Сир перетворюємо в однорідну масу, використовуючи блендер. Далі розбиваємо яйця, додаємо ванілін і щіпку дрібної солі. Ретельно все перемішуємо і додаємо родзинки, попередньо замочений в окропі.
    Тепер беремо формочки для кексів, змащуємо їх рослинним маслом і наповнюємо кожну наполовину сирною масою. Відправляємо заготовки в розігріту духовку і випікаємо сирники 25 хвилин. Потім остуджуємо їх, акуратно витягуємо з форм, присипаємо ласощі цукрових дрібної пудрою або подаємо з рідким медом або сметаною.
    Додав: admin | 4-09-2016, 20:38
    Переглядів: 237