Деякі з нас, за смакових уподобань або проблем зі здоров'ям, не вживають борошняні продукти. Однак це не означає, що потрібно принципово відмовлятися від смачних страв. Ми розповімо вам в цій статті, як приготувати пишні та смачні сирники без манки і борошна.
Рецепт сирників без борошна і манки
Інгредієнти: зернистий домашній сир – 325 г; яйце С1 – 2 шт.; цукор дрібний – 65 м; сметана або джем – для подачі; сіль – щіпка; олія рослинна. Приготування Охолоджені яйця без шкаралупи збиваємо міксером до отримання густої піни. Далі, не вимикаючи прилад, висипаємо цукор і розмішуємо круговими рухами. Сир перетираємо крізь дрібне сито і ставимо на деякий час під прес. Потім виділилася рідину зливаємо, а в сухий сир додаємо дрібку солі і обережно вмішуємо солодку яєчну суміш.
Сковороду з олією добре розігріваємо і за допомогою столової ложки, викладаємо наші сирнички. Обсмажуємо з двох сторін і відразу ж подаємо страву до столу, змастивши за бажанням сметаною або джемом.
Сирники без борошна і манки на сковороді
Інгредієнти: сир 9% – 255 г; яйце С1 – 1 шт.; цукор – 10 г; банан – 1 шт.; крохмаль – щіпка; масло рослинне – 55 мл Приготування Яйця збиваємо протягом декількох хвилин міксером з цукром до появи густої піни. Сир обов'язково перетираємо через сито і збиваємо з яєчною сумішшю. Кидаємо крохмаль, додаємо очищений банан і розминаємо масу блендером.
У сковороду наливаємо масло, розігріваємо його, столовою ложкою викладаємо сирне тісто і обсмажуємо сирники без борошна і манки з двох сторін. Гаряче ласощі переносимо спочатку на паперовий рушник, а потім подаємо зі сметанкою або ягідним варенням.
Сирники без борошна і манки в духовці
Інгредієнти: сир – 325 г; яйце С1 – 2 шт.; сіль – щіпка; ванілін; ізюм світлий – 1 жменя; цукрова пудра , сметана, мед – для подачі; рослинне масло. Приготування Сир перетворюємо в однорідну масу, використовуючи блендер. Далі розбиваємо яйця, додаємо ванілін і щіпку дрібної солі. Ретельно все перемішуємо і додаємо родзинки, попередньо замочений в окропі.
Тепер беремо формочки для кексів, змащуємо їх рослинним маслом і наповнюємо кожну наполовину сирною масою. Відправляємо заготовки в розігріту духовку і випікаємо сирники 25 хвилин. Потім остуджуємо їх, акуратно витягуємо з форм, присипаємо ласощі цукрових дрібної пудрою або подаємо з рідким медом або сметаною.