Січені курячі котлети з сиром
М'ясо – одне з найцінніших джерел енергії для нашого організму, а курятина вважається найбільш дієтичної його різновидом. Тому січені курячі котлети з делікатесним сиром виявляться чудовим другим блюдом або повноцінним сніданком для тих, кому необхідна ситна їжа, до того ж володіє дивно м'яким смаком. Вам зовсім не треба буде ставати кулінарним асом, щоб потренуватися в їх приготуванні.
Це блюдо готується дуже швидко, оскільки вам не доведеться возитися з очищенням м'яса від курячих кісточок, і буде настільки ніжним, що просто розтане у вас в роті.
Інгредієнти:
зелень – 1 пучок;
спеції, перець, сіль – за смаком;
куряче філе – 650 г;
сир – 150 г;
кефір (або вершки) – 05 склянки;
ріпчаста цибуля – 15 шт.;
крохмаль – 15 ст. ложки;
часник – 2 зубці.
Приготування
Куряче філе ріжемо уздовж дуже тонкими смужками, а потім поперек рубаємо їх так, щоб вийшли невеликі квадратики розміром не більше 1х1 див. Сир (переважно тверді сорти) нарізаємо за подобою м'яса і змішуємо його з філе. Зелень, часник і цибулю наріжемо як можна дрібніше і додаємо їх до отриманої маси, яку добре вимішуємо.
Злегка посоліть і додайте перець, після чого влийте кефір і всипте крохмаль. Ретельно все перемішайте, щоб фарш придбав абсолютно однорідну консистенцію. Поставте сковорідку з олією розігріватися і беріться за ліплення котлет: з даної кількості продуктів їх повинно вийти близько 12-15 штук. Потім приступайте до смаження котлет: подрумянивать їх слід 15 хвилин, періодично перевертаючи. Щоб ці кулінарні вироби були більш м'якими, можна зробити курячі котлети січені з твердим сиром в духовці. Після обжарювання їх розміщують на попередньо змащеному олією листі і поміщають в духовку приблизно хвилин на 10 виставивши температуру 180 градусів.
Якщо під рукою немає філе, для приготування цього ароматного страви цілком підійдуть і курячі грудки, що навіть здешевить собівартість таких делікатесних котлет.
Інгредієнти:
печериці – 150 г;
курячі грудки – 500 г;
сир – 175 г;
борошно пшеничне – 45 ст. ложки;
яйце – 3 шт.;
майонез – 25 ст. ложки;
ріпчаста цибуля – 15 шт.;
часник – 2 шт.;
соняшникова олія нерафінована – 30 мл;
сіль і перець – за смаком;
сметана 20% – 2 ст. ложки
Приготування
Цей рецепт апетитних рубаних котлет з голландським або російським сиром дуже легко втілити в життя. Відокремте м'ясо від кісточки, вимийте і наріжте кубиками, розмір яких не повинен перевищувати 2х2 див. Дрібно наріжте головку цибулі і тушкуйте його на соняшниковій олії, поставивши на мінімальний вогонь, до початку підрум'янення. Поріжте гриби невеликими шматочками і трохи підсмажте їх на сковорідці до випаровування зайвої рідини. В окрему миску розбийте яйця, добре збийте їх і додайте борошно, нежирну сметану і майонез. Ще раз все збийте (допускається використання міксера). Змішайте зелень, м'ясо, печериці та цибулю, ретельно вимісіть і додайте яєчну масу. Дрібно порубаєте часник і відправте його туди ж, все добре вимішайте. Зробіть котлетки і підсмажте їх 8 хвилин, не забуваючи перевертати. Потім можна розмістити їх в каструлі, наповненою водою, і залишити пропаритися, прикрутивши вогонь до мінімуму, на чверть години.
Ця страва чудово готувати влітку, коли добути кріп, базилік, петрушку або будь-який інший пучок зелені не становить особливої праці. Щоб підвищити вітамінну цінність котлет, вживайте їх з огірками, томатами та іншими овочами.
Інгредієнти:
солодкий перець – 1 шт.;
сметана 15% – 1 ст. ложка;
сир російський – 130 г;
куряче філе – 550 г;
сіль і перець – за смаком;
зелень – 1 пучок;
свіже яйце – 2 шт.;
Приготування панірувальні сухарі – 3 ст. ложки.
Дуже дрібно наріжте куряче м'ясо і солодкий перець. Максимально подрібніть зелень, а сир поріжте на кубики. Змішайте філе, перець, сир і зелень, заправте все сметаною, посипте спеціями і сухарями. Добре вимісіть масу і залиште її постояти протягом чверті години. Тепер зробіть з фаршу котлетки, покладіть їх на сковорідку, під якою включений невеликий вогонь, та під кришкою обсмажуйте десять хвилин, перевертаючи з боку на бік. Потім викладіть котлети в іншу ємність, долийте трохи води і тушкуйте на плиті до повного випаровування рідини. Такий рецепт оригінальних рубаних курячих котлет з будь-яким твердим сиром дозволить зробити їх соковитими.
Рубані котлети з ніжного курячого філе з сиром
Це блюдо готується дуже швидко, оскільки вам не доведеться возитися з очищенням м'яса від курячих кісточок, і буде настільки ніжним, що просто розтане у вас в роті.
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе ріжемо уздовж дуже тонкими смужками, а потім поперек рубаємо їх так, щоб вийшли невеликі квадратики розміром не більше 1х1 див. Сир (переважно тверді сорти) нарізаємо за подобою м'яса і змішуємо його з філе. Зелень, часник і цибулю наріжемо як можна дрібніше і додаємо їх до отриманої маси, яку добре вимішуємо.
Злегка посоліть і додайте перець, після чого влийте кефір і всипте крохмаль. Ретельно все перемішайте, щоб фарш придбав абсолютно однорідну консистенцію. Поставте сковорідку з олією розігріватися і беріться за ліплення котлет: з даної кількості продуктів їх повинно вийти близько 12-15 штук. Потім приступайте до смаження котлет: подрумянивать їх слід 15 хвилин, періодично перевертаючи. Щоб ці кулінарні вироби були більш м'якими, можна зробити курячі котлети січені з твердим сиром в духовці. Після обжарювання їх розміщують на попередньо змащеному олією листі і поміщають в духовку приблизно хвилин на 10 виставивши температуру 180 градусів.
Рубані котлети з курячої грудки з сиром і грибами
Якщо під рукою немає філе, для приготування цього ароматного страви цілком підійдуть і курячі грудки, що навіть здешевить собівартість таких делікатесних котлет.
Інгредієнти:
Приготування
Цей рецепт апетитних рубаних котлет з голландським або російським сиром дуже легко втілити в життя. Відокремте м'ясо від кісточки, вимийте і наріжте кубиками, розмір яких не повинен перевищувати 2х2 див. Дрібно наріжте головку цибулі і тушкуйте його на соняшниковій олії, поставивши на мінімальний вогонь, до початку підрум'янення. Поріжте гриби невеликими шматочками і трохи підсмажте їх на сковорідці до випаровування зайвої рідини. В окрему миску розбийте яйця, добре збийте їх і додайте борошно, нежирну сметану і майонез. Ще раз все збийте (допускається використання міксера). Змішайте зелень, м'ясо, печериці та цибулю, ретельно вимісіть і додайте яєчну масу. Дрібно порубаєте часник і відправте його туди ж, все добре вимішайте. Зробіть котлетки і підсмажте їх 8 хвилин, не забуваючи перевертати. Потім можна розмістити їх в каструлі, наповненою водою, і залишити пропаритися, прикрутивши вогонь до мінімуму, на чверть години.
Січені курячі котлети з сиром і зеленню
Ця страва чудово готувати влітку, коли добути кріп, базилік, петрушку або будь-який інший пучок зелені не становить особливої праці. Щоб підвищити вітамінну цінність котлет, вживайте їх з огірками, томатами та іншими овочами.
Інгредієнти:
Приготування панірувальні сухарі – 3 ст. ложки.
Дуже дрібно наріжте куряче м'ясо і солодкий перець. Максимально подрібніть зелень, а сир поріжте на кубики. Змішайте філе, перець, сир і зелень, заправте все сметаною, посипте спеціями і сухарями. Добре вимісіть масу і залиште її постояти протягом чверті години. Тепер зробіть з фаршу котлетки, покладіть їх на сковорідку, під якою включений невеликий вогонь, та під кришкою обсмажуйте десять хвилин, перевертаючи з боку на бік. Потім викладіть котлети в іншу ємність, долийте трохи води і тушкуйте на плиті до повного випаровування рідини. Такий рецепт оригінальних рубаних курячих котлет з будь-яким твердим сиром дозволить зробити їх соковитими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соковиті курячі січені котлети – рецепт
Дивовижно смачні котлетки виходять саме з рубленого м'яса. Навіть з сухого курячого м'яса вироби виходять соковитими. Розповімо, якими новими
Котлети по-албанськи
Котлети по-албанськи - шалено смачне блюдо, яке дуже схоже на звичні для нас рубані котлети. Тільки роблять їх виключно з курячого філе і наповнюють
Курячі котлети «Ніжність»
Дивовижно ніжні котлетки у вас вийдуть, якщо скористаєтеся описаними в статті рекомендаціями. Ці м'ясні вироби завжди виходять смачними і чудово
Рубані котлети з індички
Спробуйте порадувати своїх домочадців і гостей шалено смачними, соковитими і дуже ніжними котлетами з рубленого м'яса індички. Для того щоб
Рубані котлети з свинини
Якщо ви любите котлети, але все ж хочеться різноманітності - приготуйте січені котлети. Такі ж смачні, але ще більш соковиті і ситні, чудово
Курячі котлети січені
Набрид один і той же рецепт котлет? Хочете спробувати що-небудь новеньке і цікаве? Тоді пропонуємо вам зробити ніжні, соковиті курячі котлети рубані