Бездріжджове тісто на кефірі
Якщо часу на дріжджову основу для виробів немає, скористайтеся нашими рецептами і приготуйте тісто без дріжджів. Завдяки кефіру воно вийде максимально пишним, ніжним і повітряним.
Інгредієнти:
борошно просеянная – 495 г;
кефір – 255 мл;
вершкове масло – 115 г;
розпушувач тіста – 10 г;
кам'яна сіль – 5 р.
Приготування
Приготувати здобне тісто для пиріжків та пирогів з даного рецептом дуже просто. Це можна зробити руками або скористатися для цієї мети кухонним комбайном. Спочатку розтираємо просіяне борошно з вершковим маслом, а кефір змішуємо з сіллю і розпушувачем тіста і даємо кристалам розчинитися.
Тепер підливаємо кефірну суміш до борошна з маслом і виробляємо остаточний заміс тіста, домагаючись його еластичності і не липкою текстури. Для поліпшення властивостей необхідно дати настоятися тесту протягом п'ятдесяти хвилин або однієї години, після чого можна з упевненістю приступати до оформлення порційних пирожков або одного великого цілісного шматка пирога.
Таке тісто можна зробити і на рафінованій олії (соняшниковій або оливковій), замінивши їм вершкове. Вийде теж дуже смачно і апетитно.
Інгредієнти:
борошно просеянная – 400-430 г;
молоко – 130 мл;
яйця курячі добірні – 2 шт.;
олія рафінована оливкова або соняшникова – 15 мл;
кам'яна сіль – 5 р.
Приготування
Щоб зробити бездріжджове тісто для піци, просіваємо борошно, змішуємо її з кам'яною сіллю і висипаємо на рівну поверхню (стіл) гіркою. По центру робимо невелике заглиблення у вигляді кратера, в яке починаємо потроху вливати суміш збитих яєць, рафінованого масла і молока, і вимішуємо ретельно і грунтовно, поки борошно вбере всю вологу і перетвориться в борошняній ком. При необхідності для досягнення не липкою текстури тіста ще підсипаємо борошно. Тепер, як і при приготуванні тіста на пиріжки, йому необхідно дати час на визрівання. Обертаємо основу піци трохи вологим рушником і залишаємо на столі хвилин на двадцять, після чого можемо розгортати її качалкою на припыленной борошном поверхні і оформляти закуску з улюбленою начинкою .
Інгредієнти:
борошно просеянная – 395 м;
кефір – 345 мл;
яйця курячі добірні – 3 шт.;
цукровий пісок – 110 г;
рафінована соняшникова або оливкова олія – 110 мл;
розпушувач тіста – 10 г;
кам'яна сіль – 5 р.
Приготування
Для здобного тіста додаємо в миску яйця, вливаємо кефір, додаємо цукровий пісок і кам'яну сіль, відміряємо також дві столових ложки борошна і пробиваємо масу за допомогою міксера, щоб розчинилися всі кристали. Тепер підсипаємо ще просіяне борошно, змішане з розпушувачем, і вимішуємо до отримання максимально м'якою, липкою і еластичною текстури тіста. Тісто можна використовувати відразу посла замісу, але краще все ж таки дати йому трохи постояти при кімнатній температурі.
Бездріжджове тісто на кефірі для пиріжків
Інгредієнти:
Приготування
Приготувати здобне тісто для пиріжків та пирогів з даного рецептом дуже просто. Це можна зробити руками або скористатися для цієї мети кухонним комбайном. Спочатку розтираємо просіяне борошно з вершковим маслом, а кефір змішуємо з сіллю і розпушувачем тіста і даємо кристалам розчинитися.
Тепер підливаємо кефірну суміш до борошна з маслом і виробляємо остаточний заміс тіста, домагаючись його еластичності і не липкою текстури. Для поліпшення властивостей необхідно дати настоятися тесту протягом п'ятдесяти хвилин або однієї години, після чого можна з упевненістю приступати до оформлення порційних пирожков або одного великого цілісного шматка пирога.
Таке тісто можна зробити і на рафінованій олії (соняшниковій або оливковій), замінивши їм вершкове. Вийде теж дуже смачно і апетитно.
Бездріжджове тісто для піци на кефірі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб зробити бездріжджове тісто для піци, просіваємо борошно, змішуємо її з кам'яною сіллю і висипаємо на рівну поверхню (стіл) гіркою. По центру робимо невелике заглиблення у вигляді кратера, в яке починаємо потроху вливати суміш збитих яєць, рафінованого масла і молока, і вимішуємо ретельно і грунтовно, поки борошно вбере всю вологу і перетвориться в борошняній ком. При необхідності для досягнення не липкою текстури тіста ще підсипаємо борошно. Тепер, як і при приготуванні тіста на пиріжки, йому необхідно дати час на визрівання. Обертаємо основу піци трохи вологим рушником і залишаємо на столі хвилин на двадцять, після чого можемо розгортати її качалкою на припыленной борошном поверхні і оформляти закуску з улюбленою начинкою .
Здобне бездріжджове тісто на кефірі для пирога
Інгредієнти:
Приготування
Для здобного тіста додаємо в миску яйця, вливаємо кефір, додаємо цукровий пісок і кам'яну сіль, відміряємо також дві столових ложки борошна і пробиваємо масу за допомогою міксера, щоб розчинилися всі кристали. Тепер підсипаємо ще просіяне борошно, змішане з розпушувачем, і вимішуємо до отримання максимально м'якою, липкою і еластичною текстури тіста. Тісто можна використовувати відразу посла замісу, але краще все ж таки дати йому трохи постояти при кімнатній температурі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі
Для любителів поласувати домашньою випічкою і для тих, хто не особливо хоче возитися з дріжджовим тістом описані прекрасні рецепти в цьому матеріалі.
Тісто для піци без дріжджів
Навіть без додавання дріжджів в класичну основу, піца вийде напрочуд смачною. Адже існує маса оригінальних і абсолютно бесхлопотных рецептів тесту,
Тісто без яєць і дріжджів
Навіть без додавання в тісто яєць і дріжджів можна зробити чудову основу для різноманітної випічки. Прикладом для цього послужать рецепти, описані
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
Тісто для піци на кефірі
Важливим моментом у приготуванні піци є гарне, вдале тісто, рецептів якого існує неймовірне безліч, і в цій статті зібрані його варіанти на кефірі.